Langkawi TOP 4

Vuorossa olisi Aasian reissun viimeinen postaus. Nyyh.. Seuraava matkakohde on onneksi jo selvillä, joten loppukesästä päästään sitten taas uusien matkapostausten pariin. Nyt palataan kuitenkin hetkeksi Langkawin kuuman auringon alle, jossa vietettiin paperihäämatkan viimeinen viikko.

1. Langkawi Cable Car

Langkawin kaapelihissi sijaitsee Oriental-kylässä, joka on sellainen turisteita varten kyhätty pikkuinen ”kylä” Gunung Mat Cincang vuoren juurella. Ei mikään kummoinen paikka, mutta pakko sen läpi oli kulkea, jotta pääsi jonottamaan kaapelihissiin. Tätä paikkaa ei voi nimittäin yksikään Langkawilla käyvä ohittaa – tai sitä mieltä ainakin minä olen.

Kaapelihissi on uusimpia turisteille rakennettuja nähtävyyksiä Langkawilla. Kaapelihissi vie noin 700 metrin korkuisen Gunung Mat Cincangin huipulle, josta aukeaa mielettömän upeat näkymät. Tämä Gunung Mat Cincang on muuten Langkawin toiseksi korkein vuori (en tiedä mikä sen korkeimman vuoren nimi on).

Huikean kaapelihissikyydin jälkeen ylhäällä odotti niiden upeiden maisemien lisäksi myös Sky bridge. Tämä 125-metrinen silta on aika huisi, se mm. heiluu pikkaisen tuulen mukana kun sen päällä tallustelee. Jostain luimme, että koko silta kaikkine elementteineen jouduttiin tuomaan paikalleen helikopterilla – ei varmaan mikään ihan päivän homma. Siltaa joudutaan huoltamaan jatkuvasti, ja katselimmekin työmiehiä suut auki kun he kiipeilivät pienissä valjaissaan pitkin sillan rakenteita. Onneksi mä olen toimistotöissä, vaikka noissa maisemissa voisi kyllä olla aika upeaa olla töissä!

Vierailua kaapelihissillä ei sitten kannata jättää viimeiseen lomapäivään, kaapelihissi on nimittäin toiminnassa vain niinä päivinä kun tuulet eivät ole liian kovia. Hotellien respan henkilökuntaa voi pyytää varmistamaan ennen lähtöä, onko kaapelihissi auki vai ei.

2. Atma Alam Batik Art Village

Langkawi ei ollut (eikä varmaan ole vieläkään) kovin kummoinen shoppailupaikka, joten oli onni, että olin saanut tehtyä ostoksia sekä Singaporesta että Kuala Lumpurista. Yksi ehdottomasti käymisen arvoinen kauppa Langkawilla kuitenkin on – Atma Alam Batik Art Village.

Ennen kauppaan pääsemistä kävimme pienellä opaskierroksella, jossa meille kerrottiin ja näytettiin miten batiikkia valmistetaan. Homma tehdään Langkawilla alusta loppuun käsin, ja kankaina käytetään yleensä silkkiä tai silkin ja puuvillan sekoitetta. Kierroksen jälkeen pääsin vihdoin kauppaan, joka oli pullollaan kaikkea mahdollista batiikkitekniikalla värjättyjä! Tarjolla oli silkkihuiveja, saronkeja, vaatteita, kukkaroita, kankaita ym. ym. Me ostettiin täältä aika paljon silkkihuiveja tuliaisiksi, jonka lisäksi ostin itselleni pari saronkia (yksi niistä kuvissa) sekä muistaakseni yhden ison silkkihuivin.

3. Melontaretki mangrove-joella

Upeista – paikoittain jopa henkeäsalpaavista – maisemista pääsimme nauttimaan viiden tunnin melontaretkellä. Nyt kun retkeä ajattelee näin jälkikäteen, olen ehdottomasti sitä mieltä, että ilman kyseistä reissua olisimme jääneet ihan tajuttoman paljosta paitsi.

Meidän reissun järjestäjänä toimi Dev’s Adventure Tours. Homma toimi enemmän kuin hyvin, joten voin vain suositella kyseistä retkenjärjestäjää! Retkeen kuului lepakkoluolissa käyntiä, jonka jälkeen otimme kajakit allemme ja kajakoimme pitkin mangrove-jokea. Se oli upeaa!

Kanoteeraamisen jälkeen söimme ahnaasti lounaan veden päällä kelluvassa ravintolassa, tarjolla taisi olla kanaa, vaikka odotin kovasti kalaa. Ruoan jälkeen suuntasimme vielä oppaan johdolla kala-eläintarhaan, jossa pääsimme syöttämään mm. sellaista rauskua, joka tappoi sen sekopäisen Steven. Ja voitte varmaan arvata kuka nosti käden ensimmäisenä ylös, kun kysyttiin vapaaehtoisia rauskun syöttäjiä. 🙂

Upeiden maisemien lisäksi näimme retken aikana kasan eläimiä, mieleen tulee nyt ainakin iso kasa lepakoita, uivia (ja ei-uivia) apinoita ja liskoja, lentäviä kotkia ja muita isoja lintuja, käärmeen, kaloja, rapuja jne. Ja jotta maisemat (ja ne eläimet) voi myös ikuistaa kameralle, kannattaa kameraa varten hommata sellainen vesitiivis pussi, me hommattiin sellainen jo ennen lähtöä täältä Suomesta – tarkemmin sanottuna Clas Ohlsonilta.

4. Bon Ton resortin Nam-ravintola

Nam-ravintolasta meille vinkkasi melontaretkellä eräs suomalainen pariskunta, joiden kanssa hengasimme oikeastaan koko melontaretken ajan. Heidän kanssaan oli kiva naureskella sveitsiläiselle pariskunnalle, jonka melomisesta ei oikeasti tullut yhtään mitään.. 🙂

Bon Ton on resortti, jossa sijaitsee Nam nimisen ravintolan lisäksi ainakin hotelli sekä ihana putiikki, josta saattoi ostaa esim. kauniita käsitöitä. Hotellitoiminnan lisäksi Bon Ton on mukana Lassie-nimisessä järjestössä (Langkawi Animal Shelter & Sanctuary Foundation) joka tekee tärkeätä työtä pitämällä huolta saaren kasvavasta kissa- ja koirapopulaatiosta. Hotellin piha-alue ravintoloineen olikin täynnä kissoja, mukaan mahtui kyllä onneksemme myös muutama koira (me ollaan enemmän sellaisia koiraihmisiä).

Turhaan eivät suomalaiset meille tätä paikkaa kehuneet. Bon Tonin omilla nettisivuillakin sanotaan, että ravintola on yksi saaren parhaimmista – tätä en lähde kiistämään.

Bon Ton Resort Langkawi is one of the island’s most stylish, unique and intimate resorts, with eight individually styled antique Malay villas, the perfect small boutique hotel. Nam Restaurant at Bon Ton is regarded as one of the best on the island.

kuva: http://www.bontonresort.com/index.html

Suunnistimme ravintolaan reissun viimeisenä iltana. Rantamekon tilalle olin vaihtanut vähän siistimmän (ranta)mekon, jotta ilta olisi hieman juhlavampi. Herra Longfield ei kyllä jaksanut pukeutua kovin siististi, hän pisti nimittäin päällensä paidan, jossa on jättimäinen valkoinen keskisormi keskellä mahaa. No, jokainen laittaa päällensä mitä haluaa. 🙂 Herra tilasi pääruoaksi meille paikkaa vinkanneen pariskunnan miehen syömän annoksen – ison pihvin perunamuusilla. Minä taas otin sellaisen sekolautasen, jossa oli vaikka mitä hyviä juttuja kuten kanaa, nautaa, riisiä, kastikkeita ja salaattia aseteltuina banaaninlehtien päälle.

Pääruoan jälkeen tilasimme vielä jälkkärit. Molempien lauteset täyttyivät jäätelöstä sekä suklaisista herkuista. Jäätelö oli ennakkoluuloista poiketen Aasiassa todella hyvää, oikeastaan ihan yhtä hyvää kuin täällä Suomessakin.

Herkutteluhetken jälkeen oli sitten aika tallustaa kohti hotellia muistellen ihania hetkiä reissun ajalta! Hotellille päästyämme oli taivas pikimusta, eikä eteensä meinannut nähdä. Huoneessa meitä odotti vielä pakkausurakka, sillä lento lähti seuraavana aamuna kotia kohti. Vaikka reissu oli aivan ihana, oli musta kyllä oikeesti ihanaa pakata kamppeet tuona iltana kasaan ja tulla kotiin! Omaa sänkyä ei loppupeleissä voita mikään.

Nyt olisi viimein saatu Aasian reissu käsiteltyä! Mikäli muutkin Aasian reissuumme liittyvät postaukset vielä kiinnostavat, voi niihin halutessaan käydä tutustumassa alla olevien linkkien avulla.«Vuosi sitten: Kotitekoinen vaniljajäätelö»

4 Replies to “Langkawi TOP 4”

 1. Hola!ollaan menossa kaverin kanssa syyslomalla käymään täältä Balilta käsin tuolla Langawissa (ja singaporessa,kl) niin tuo melontareissu vaikutti aikas hyvältä 🙂 mutta mistäs tuon kyseisen matkanjärjestäjän pongasitte,joku toimisto mistä varattiin ja paljon euroissa maksoi? ja missä päin Langawia on?
  Hei ja juuri tuli mieleen,että tarviko tuolla malarialääkitystä kun kuitenkin metsissä mennään jne ? 🙂

  1. Sulla näyttää olevan kyseessä hieman pidempi reissu kuin meillä. Saatan olla vähän kade kun täältä sateen keskeltä tätä vastausta kirjoitan. 🙂

   Me oltiin Aurinkomatkojen reissulla, joten varattiin melontaretki suoraan heidän kauttaan. Dev’s Adventure Toursin nettisivuilta (http://www.langkawi-nature.com/langkawi-eco-tours.htm) löytyi kuitenkin tiedot tästäkin retkestä. Retken nimi on Mangrove Kayak Trip ja se kustantaa 220 RM (kesto on reilut 5 tuntia). Retken voi varata suoraan netistä, mutta varmaan soittokin toimii yhtä hyvin. Paikan sijaintia en osaa kyllä kuvailla, me mentiin sinne autolla hotellilta ja keskityin maisemien katseluun koko matkan ajan. 🙂

   Malarialääkitystä me ei tarvittu. Senkin voi toki tarkistaa vielä sieltä reissunjärjestäjältä, mutten usko, että muutoksia on puolessa vuodessa suosituksiin tullut.

   Ihanaa reissua! Suosittelen rauhallista melontareissua kyllä suuresti!

 2. Okei,selvä juttu 🙂 laitamme nuo nyt korvan taa ja pitää yrittää tuonne melomaan tosiaan päästä jos rahat ja aika riittää 😛 kiitos paljon tiedoista! nautitaan,kun ei tosiaan nuo tämän hetkiset ikuiduuden jatkuneet sateet kyllä kauheasti herätä haluja palata Suomeen (vielä) 😛

  1. Seuraan blogiasi ja jään odottelemaan mahdollista melontapostausta.
   Ihanaa ja lämmintä syksyn jatkoa. 🙂

Vastaa