Brunssi: Panimoravintola Bruuveri (HKI)

Herra Longfield oli kovin innoissaan Bruuverin brunssista. Hän jaksoi hehkuttaa brunssin hyvyyttä niin brunssin aikana kuin myös päiviä brunssin jälkeen. Ajattelinkin, että voisi olla hauskaa lukea herran kirjoittama brunssiarvostelu brunssista, josta hän piti todella paljon. Joten tässä olisi herra Longfieldin kirjoittama arvostelu Bruuverin brunssista, jota nautiskelimme viime lauantaina ennen Suomenlinnaan menoa.

Bruuverin brunssi oli ihan surkea. Arvosana 2+. Loppu.

No ei. Tämä Bruuveri oli kyllä omasta mielestäni yksi parhaista brunssipaikoista missä ollaan Hulin kanssa päästy käymään. Paikka oli mukavan pubimainen, ihmisiä oli sopivan vähän, brunssin hinta oli sopiva (15€) ja tärkein eli ruoka oli tosi hyvää ja sitä oli paljon ja erilaista. Tykkäsin kanssa kun ruokien vieressä oli sellasia pikkulappuja joihin oli kirjoitettu mitä mikäkin oli. Ei sitten tarvinnut pöydässä arvailla että mitähän tää pitää sisällään.

Salaattien syönti on toisinaan vähän vastenmielistä, varsinkin jos siellä on paljon jotain ruohoa seassa, mutta Bruuverin salaatit oli hyviä. Siellä oli semmosta kivaa pastasalaattia ja feta-oliivi-salaattia, ja sitten perus kurkut, tomaatit ja paprikat. Oli siellä jotain muutakin, mutta en muista muuta, ja tuosta ylläolevasta kuvastakaan ei voi enempää luntata.

Salaattien lisäksi tarjolla oli erilaista silliä ja lohta, jogurttia, marjoja ja mysliä, hyvä valikoima erilaisia leipiä ja karjalanpiirakoita. Leiville ja piirakoille sai levitellä munavoita, normivoita ja paria eri levitettä. Tai no olisihan niitä saanut levitellä varmaan vaikka mihin, mutta jotenkin laitettiin niitä sitten vaan leipien päälle kuitenkin. Juotavaksi sai vettä, erilaisia mehuja sekä kahvia ja teetä. Brunssihan ei ole brunssi jos siellä ei ole aamupalaruokien lisäksi jotain sellaista lounaaksi luokiteltavaa, Bruuverissa oli tämä asia ymmärretty ja kuitattu laittamalla tarjolle lihapullia, makkaroita, paistettuja perunoita, pekonia, munakokkelia ja sitten tollasia grillattuja tomaatteja ja kesäkurpitsan paloja. Arvostin myös sitä, että makkaroiden ja lihapullien lisukkeeksi oli valittavana muutamaakin erilaista sinappia. Hyvä hyvä!

Brunssin parasta antia oli jälkiruoat, joiden virkaa toimitti tuollaiset keskikuvassa esiintyvät kakut. Oli juustokakkua, suklaakakkua ja jotain omenatorttuakin vissiin. Harmikseni olin itse syönyt itseni jo sellaiseen ähkyyn, että kakkujen syönti olisi tehnyt pahaa ellei ne olisi olleet niin hyviä. Varsinkin juustokakku oli ihan tajutonta.

Minä tykkäsin tästä Bruuveri-paikasta hyvin paljon. Kaikki oli paikasta, henkilökunnasta ja ruoasta lähtien hyvää, mistään en keksi mitään valitettavaa. Arvosanaksi on siksi mun järjen mukaan ihan pakko antaa tasan 10.


«Vuosi sitten: My wedding dress by Justin Alexander»

6 Replies to “Brunssi: Panimoravintola Bruuveri (HKI)”

 1. Mä en kyllä antaisi ihan kymppiä! Ehkä joku 8+ ois ollut mun arvosana. 🙂

 2. A&O:sta A says: Vastaa

  Tästä voisin luottavaisin mielin päätellä, että tänne kannattaa viedä O brunssille! Ja vielä olutta kyytipojaksi niin avot 😀

  1. Mä luulen, että O tykkäisi paljon. 🙂 Siitä brunssihuoneesta näki muuten lasiseinien läpi sinne panimon puolelle, siellä oli tosi isoja tynnyreitä ym. Menkäähän kokeilemaan, paikka oli selkeesti vielä tuntematon, joten siellä oli tosi rauhallista. Mun on jo ikävä sitruunakakkua, se oli oikeesti taivaallisen hyvää.

   Niin ja rattaat mahtuu tonne hyvin, sillä mesta oli aika iso. 🙂

  2. Herra Longfield says: Vastaa

   Varmasti kannattaa. Tosiaan koska ne siellä itsekin olutta tekevät, siellä voi niidenkin kanssa mukavasti läträysvaraa.

 3. Tärähn voisi harkita. Jotenkin en vain usko että Siippa innostuisi vierailevaksi kirjoittajaksi blogiini, vaikka pitääkin harratustani hyvänä.

  1. 🙂 Mulla meni kyllä hetki, että sain herran kirjoittamaan tänne. Mutta sitten hän kyllä vähän jopa innostui, varsinkin kun kehuja alkoi tulemaan hänen teksteistään. 😉 Ihan hauskaa vaihtelua välillä, yritä vaan suositella kovasti.

   Oikein lämmintä ja mukavaa Juhannusta teille molemmille! Ja brunssia kannattaa kyllä käydä kokeilemassa, kyytipojaksi voi tosiaan ottaa vaikka olutta.

Vastaa