Uudet potut ja Ahdin sillit

Viime viikon lauantaina pääsin syömään kesän ekat kotimaiset uudet potut sillin ja smetanan kera. Oli ihan todella herkullista, ihan niin kuin muistelinkin.

Kovin kummoisia ohjeita ei tästä ruoasta varmaan tarvitse kirjoitella, senkun keittää perunat suolatussa vedessä tillien kanssa ja avaa smetana- sekä sillipurkin. Tämän jälkeen täytyy lautaselle vain nostaa monen monta perunaa, monen monta silliä ja kasa smetanaa. Meillä syödään kotosalla ainoastaan Ahdin perhesilliä (sitä sinisessä purkissa olevaa), koska se on musta ehdottomasti parhaan makuista. En kaipaa silleihini mitään kummallisia kastikkeita enkä mitään muutakaan ylimääräistä, joten Ahdin perhesilliä on syöty meillä niin kauan kuin muistan (eli aina).

Pottujen ja sillien kaveriksi tein maailman yksinkertaisinta salaattia – tomaatti-kevätsipuli -salaattia. Pilkoin tomaatteja (kotimaisia nekin) pieneksi kuutioiksi ja viskelin päälle hieman suolaa ja maustepippuria. Sekaan silppusin vielä kevätsipulia (jälleen kotimaista) ja sekoitin tomskut ja sipulin keskenään. Ja siinä se, ehkä maailman nopein salaatti on valmis.

Ja eihän tätä perinteikästä kesäsapuskaa voi syödä ilman ruisleipää, päälle kun sipaisee vielä oivariiniä, on täydellinen kesäateria valmis. Tekisi mieli kirjoittaa tähän loppuun Bon Appetit, mutta koska tuhlasin pienen omaisuuden kotimaisiin tuotteisiin, saa postaus päättyä seuraaviin sanoihin – Hyvää ruokahalua!

Vastaa