Brunssi: Kiila (HKI)

Kiilan brunssista luin ensimmäisen kerran Tapaa minut aamulla -blogista. Mieleeni tuosta postauksesta painui se, että Kiilan sisustus oli fiini ja tyylikäs. Sisäinen harakkani pääsi taas valloilleen, ja päätin testata brunssin mahdollisimman pian, vaikka ruoka ei parhaita arvosteluja saanutkaan.

Kiilassa tarjoillaan arkisin ja lauantaisin aamupalaa, sunnuntaisin tarjolla on kattavampi brunssi kaikilla herkuilla. Brunssia tarjoillaan sunnuntaisin aina kello 17.00 asti, joten tänne ehtii myös pitkälle venyneen lauantai-illan jälkeen. En tiedä onko DJ paikalla myös muina päivinä, mutta ainakin sunnuntaisin brunssin hintaan (19,90 €) kuuluu mukavaa musaa soittava DJ.

Me saavuimme Kiilan brunssille viime sunnuntaina kello 14.00. Pöytävarauksen olin tehnyt etukäteen, ja meille olikin varattu kiva ikkunapaikka, josta oli hienot näkymät niin Kolmen sepän patsaalle kuin Stockan kulmille. Herra Longfield oli saapunut kolmen viikon työreissulta edellisenä päivänä, ja olin tehnyt brunssivarauksen salassa, sillä tarkoituksena oli yllättää herra brunssilla, jonka jälkeen tiedossa oli vielä ampumista 25-metrisellä ampumaradalla. Sainkin herralle aikamoisen hymyn huulille kun ilmoitin, että emme suuntaa brunssilta kotiin vaan iltapäivä jatkuu hieman maskuliinisempien hommien parissa. Mutta palataan siihen ampumiseen jossain toisessa postauksessa, nyt keskitytään Kiilan brunssiin.

Sisustus oli tosiaan siisti, tyylikäs ja vähän fiini. Eli siis täydellinen minun makuuni. Kalusteet olivat uusia, mutta ravintolaan oli saatu kivaa tunnelmaa muutamille erikoisilla kalusteilla, jotka antoivat minusta paikalle hieman särmää ja pitivät huolta siitä, että paikka ei ollut liian fiini. Kun katselimme ympärillemme, huomasimme heti, että paikka oli täynnä nuoria. Oli pariskuntia sekä erikokoisia kaveriporukoita, mutta kaikkia yhdisti nuoruus ja trendikkyys. Eniten meitä huvitti eräs miehenalku, joka tuli paikalle sellaisella jännällä skeittilaudalla nenällään pelkät isot mustat sangat. No me siis sovimme porukkaan ihan hyvin, ollaanhan mekin nuoria ja trendikkäitä, vaikka mun silmälaseissa on myös sankojen lisäksi linssit.

Kun olin saanut räpsittyä tarpeeksi kuvia, oli aika suunnata täyttämään lautasia. Kylmiä herkkuja oli tarjolla kattavasti, oli maukasta caesar-salaattia sekä muutamia muita salaatteja, punajuuria, riisipiirakoita, croissantteja, leikkeleitä, hilloja, lämmintä piirakkaa sekä ihan perus leipää. Ensimmäisen kerran törmäsimme brunssilla myös sipseihin, sellaisia rapsakoita maalaissipsejä tuli kyllä haettua aika usein lisää, sillä sipsejä tulee nykyään ostettua todella harvoin kotiin.

Olin tosi tyytyväinen jo näihin kylmiin sapuskoihin, eikä pettymys päässyt yllättämään myöskään lämpimien ruokien kohdalla. Ihanalla BBQ-kastikkeella marinoidut wingsit sulivat suuhun ja sotkivat meidän molempien nassut. Kastikkeen jämiä pyyhittiin naamasta ja kaivettiin kynsien alta vielä brunssin jälkeenkin. Wingsien lisäksi pidin Kiilan nakeista sekä pekonista. Ihan kaikkia lämpimiä sapuskoja en jaksanut millään maistaa, sillä jälkkäripöydän herkkuja varten oli pakko jättää vähän tilaa.

Pienen juttelutauon jälkeen lähdimme päättäväisesti kävelemään kohti jälkkäripöytää. Siellä meitä odotti porkkanakakut, taivaallisen hyvä domino-vadelmamousse sekä vaahtokarkit ja suklaaputous! Kiilassa on tosiaan sellainen suklaaputous, jonne voi dippailla hedelmänpaloja sekä vaahtokarkkeja. Mä skippasin hedelmäpalat ja keskityin ainoastaan vaahtokarkkien dippailuun. Slurps!

En tiedä lisäsikö brunssin hyvyyttä ja maukkautta se, että olin todella hyvällä tuulella. Olin niin onnellinen kun herra oli saapunut kotiin, että olisin varmaan syönyt vaikka hevosenlantaa ja hymyillyt. Mutta oli syy sitten mikä tahansa, niin mä tykkäsin Kiilan brunssista ihan kamalasti. Voisin mennä sinne uudestaan milloin vaan. Paikan arvosanaa tiputtaa hieman paikan meluisuus, mutta silti arvosana nousee korkealle: 9+.

6 Replies to “Brunssi: Kiila (HKI)”

 1. Näyttää hyvältä! Brunssit ovat aika usein kuin hipsterien kokoontumisajoja…

  1. Oli kyllä super hyvä brunssi! Ja me sovittiin sinne messiin oikein hyvin. 😉

 2. Mielenkiintoista lukea positiivinen arvio. Juuri tuo Tapaa minut aamulla -blogin arvio tympeästä ”täällä ei saa kuvata, kokki ei tykkää” -politiikasta vei kyllä itseltä vierailuhalut totaalisesti. Mutta ehkäpä paikka ei olekaan läpeensä paha… pakko se on kai itsekin käydä testaamassa! 😀

  1. Mua vähän kyllä jännitti kuvailla tuolla kun tiesin, että ovat asiasta joskus närkästyneet. Tällä kertaa tarjoilijat kävelivät onneksi vain ohitseni katsomatta minua yhtään pahasti.

   Mä en voi kyllä kuin suositella paikkaa, ihanan nuorekas ja rento meno siellä ainakin oli (ja hyvää ruokaa toki myös). 🙂

 3. Käytiin lauantaina testaamassa Kiilan brunssi, jäi vähän ristiriitanen fiilis kyllä: http://lwbrunch.blogspot.fi/2012/07/kiilan-brunssi.html

  1. Jälkkärit olivat meillä ainakin paljon paremmat. DJ oli myös kiva, ja ehkä valikoimaa oli sunnuntaina enemmän. Terdellä brunssi olisi kyllä ehdottoman kiva kokea.

Vastaa