Purjeet ylös!

Kesäkuun alussa otimme hatkat töistä kello 11.45 ja suuntasimme työporukalla kanavarantaan, jossa meitä odotti purjelaiva nimeltään Kulkuri. Edessä oli kolmetuntinen purjehdus, josta saimme suureksi onneksi nauttia aurinkoisessa säässä! Aamulla päivä ei nimittäin kovin aurinkoiselta näyttänyt, mutta pilvet hävisivät taivaalta kuin itsestään kun matelimme kohti kanavarantaa. Mikä onni!

Kulkuri on 26 metriä pitkä purjelaiva, joka on kokenut vaikka mitä. Nykyään botski on Fregatti-yrityksen omistuksessa, jolla on Kulkurin lisäksi myös 5 muuta botskia, joita voi varailla yritys- ja yksityistilaisuuksiin.

Uljas kaksimastoinen kuunari on kokenut maailman merillä uskomattoman määrän seikkailuja. Alus on tehnyt lomapurjehduksia Karibian turkoosinsinisillä vesillä, kokenut valtameren myrskyt ja jopa joutunut merirosvojen ryöstämäksi.

Koko purjelaiva oli varattu meidän käyttöömme, ja iltapäivän aikana saimme avustaa purjeiden nostamisessa, nauttia upeista maisemista, syödä herkullisia leipiä laivan sisätiloissa sekä vastailla tietokilpailuun, jonka kysymykset olivat hyvin merihenkisiä. Täytyy tähän heti mainostaa, että totta kai minä halusin auttaa niiden purjeiden nostamisessa kun vapaaehtoisia kyseltiin. Tämän lisäksi joukkueemme voitti sen merihenkisen tietokilpailun (ja me ei sitten oikeesti googletettu vastauksia, paitsi ehkä yksi). Palkinnoksi oli suklaata, joka suli suuhun meri-ilman viskellessä hiuksia minne sattuu. Tosin me oltiin vähän vihaisia, kun suklaata annettiin kaikille, meidän mielestä koko rasia olisi kuulunut meille. 😉

Tämä oli ensimmäinen purjehdukseni, ja täytyy sanoa, että homma oli oikein mukavaa. Työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi purjehdus sopi myös todella hyvin, meidät kaikki oli ahdettu samaan tilaan, joten porukka pysyi yhdessä. Muutaman tunnin aikana tulikin vaihdettua sana jos toinenkin sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ei töissä osu ikinä samoihin projekteihin.

Laiva kulki todella pehmeästi, vaikkakin vielä illalla sängyssä mun päässä keinui – se tuntui kyllä aika kivalta. Pää oli kuitenkin mukava painaa tyynyyn yhtä kokemusta rikkaampana, heilui sen sisällä tai ei.

Vastaa