Teehetki kultaisin

Iltapäivätee on saanut alkunsa Englannissa 1840-luvulla. Tee nautitaan nimensä mukaisesti iltapäivällä noin kello kahden ja viiden välillä nautinnollisena suolaisena ja makeana välipalana lounaan ja päivällisen välillä.

Brasserie Kämpin iltapäivätee on saatavilla ennakkovarauksesta joka päivä klo 14.00-18.00 välisenä aikana. Iltapäiväteellä nautitaan esim. savulohi- kurkkusandwicheja, vuohenjuusto-tomaattiquichea, skonsseja, vaniljabruleetä,
macaronseja sekä pikkuleipiä.

Hinta 27,50€/henkilö sisältää haudutetun teen Kämpin valikoimasta sekä keittiömestarin kokoelman suolaisia ja makeita tuotteita.

Näillä sanoilla kuvataan Brasserie Kämpin iltapäiväteetä ravintolan nettisivuilla. Itse en kuitenkaan ensimmäisenä törmännyt iltapäiväteehen Kämpin nettisivuilla, vaan luin huikean ihanasta teehetkestä Secret Wardrobe -blogista. Kokosin kolmen hengen leidiporukan kokoon saman tien kun olin kyseisen postauksen lukenut. Sähköpostit olin lähettänyt ystävilleni hetkessä, jonka jälkeen jäin kuumeisesti odottamaan heidän vastauksiaan.

Sain molemmilta ystäviltäni myöntävän vastauksen iltapäiväteekutsuuni, ja pian olimme saaneet myös päivän sovituksi. Harmiksemme varausta piti lopulta siirtää parilla viikolla eteenpäin, sillä kyseiselle päivällä sattui viime tipassa tulemaan muuta. Lopulta kuitenkin pääsimme muutaman viikon odottelun jälkeen nautiskelemeaan herkullisesta luksushetkestä Brasserie Kämpin upeisiin tiloihin.

Kun astelin ravintolan sisälle ihaillen sen hämyistä ja tunnelmallista sisustusta, tajusin heti, että paikka oli kuin luotu minulle (olen kuin harakka, kaikki kiiltävä ja hieno kiehtoo minua kovasti paljon). Ihailujeni lomassa meidät ohjattiin ystävieni kanssa rauhalliseen ikkunapöytään, josta meiltä tultiin ensin tiedustelemaan minkä sorttista teetä haluamme juoda. Leidi A sekä minä valitsimme mansikkavaniljateen, kun taas leidi R:n teevalinnasta minulla ei ole mitään muistikuvaa.. Sen kuitenkin muistan, että leidi R:n tee oli väriltään sellaista hailakkaa, se tosin ei varmasti kerro kellekkään teen mausta yhtään mitään. 🙂

Hörppiessämme ensimmäisiä kulauksia teistämme (miten hitossa toi tee-sana oikeen taipuu?) saimme vaihdettua kuulumisia, joita oli tällä kertaa kertynyt aika paljon. Puheensorinan keskellä alkoi pöytäämme pian valua mitä suloisempia pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Taisimme jokainen päästellä ”oi”, ”ooooo” ym. äännähdyksiä, joka kertoi varmasti tarjoilijalle siitä, että olimme näkemäämme oikein tyytyväisiä. Mutta kyllä olisi teiltäkin kyseisiä äännähdyksiä kuulunut, jos eteenne olisi kannettu seuraavanlaisia herkkuja!

Jokainen suupala maistui hyvältä, muutama suupala oikein suli suuhun. Omia suosikkejani olivat lohisandwichit, vuohenjuustopiirakka, suklaakeksit kermavaahdon kanssa sekä skonssit erilaisten hillojen kera, superkehuja keräsi myös creme brulee. Suussa sulavien herkkujen lisäksi tarjolla oli ystävällistä palvelua, hymyileviä tarjoilijoita sekä kiireetön parituntinen, joka kruunasi alkavan viikonlopun ihanasti. Ja mikä parasta, näistä herkuista ei tullut ähkyä! Ruokaa oli tarjolla juuri sopivasti meille kolmelle, joten kun tallustin sateisessa Helsingissä kohti bussipysäkkiä, oli masu sopivan täynnä, ja mieli iloinen, vaikka jalat olivat sadan metrin kävelyn jälkeen litimärät.

Tää oli niin tyttöjen juttu! Voi iltapäiväteen toki viettää myös miehisessä seurassa, mutta mun mielestä homma toimii parhaiten ihanassa tyttöporukassa. 🙂

8 Replies to “Teehetki kultaisin”

 1. Vein äitini pari vuotta sitten syntymäpäivänä Kämpin teelle, muistelimme pari vuotta aiemmin tekemäämme Lontoon matkaa, jolloin kävimme Ritzissä iltapäiväteellä. Kaikki oli hyvin maukasta ja kauniisti esille laitettua Kämpissäkin.

  Pettymys olikin sitäkin suurempi, kun pari päivää myöhemmin kävimme Siipan kanssan Kämpin baarissa hääpäiväillallisen jälkeen; sotkuista, suurin osa asiakkaista upihumalassa, pöydät kaatuilivat ja lasit lentelivät, joku oksensi vessan oven eteebmhenkilökuntaa aivan liian vähän tarjoilemaan, siivoamaan a pitämään järjestystä. Kirsikkana koko komeuden päälle hotellin johtaja kulki tervehtimässä (pahasti humaltuneita) kanta-asiakkaita, kuin kaikki olisi ollut vallan loistavasti…Tämän jälkeen Kämp valitettavasti koki pahan mahalaskun mielikuvissani, enkä ole siellä käynyt sen koommin, vaikka hotellin ravintolat ovat monessa paikassa kehuttuja.

  1. Musta toi kuulosti jopa aika koomiselta. 🙂 Oli ollut selkeesti todella hyvät häät! Menkää ihmeessä käymään uudestaan, vaikka viikolla, niin örveltäjät ovat ainakin poissa. Me ainakin olimme todella tyytyväisiä palveluun, sapuskoihin, paikkaan ja vessoihin. 🙂

   Ja Ritzin iltapäiväteelle on kyllä joskus päästävä (ja juuri siellä Lontoossa)!

  2. Jos kyseessä olisi ollut hilpeästi humaltunut hääseurue, olisi ollut ihan hauskaa seurata menoa. Kyseessä on kuitenkin yksi kaupungin kalleimpia baareja, olisin mieluummin laskenut lasini puhtaalle pöydälle, kuin tahmealle, johon piti itse raivata tilaa, että sai lasin mahtumaan. Suomalainen ravintoloiden helmasynti, liian pieni henkilökunnan määr on vaivannut muissakin Palace groupin ravintoloissa, joissa olen käynyt.

   Laislliselle menen mieluummin vaikka A21:seen, Salutorgetin baariin tai Havenin lobbybaariin kuin tuonne.

   Iltapäivätee Kämpissä oli kuitenkin miellyttävä ja sitä voin suositella tyttöporukoiden tai äiti/tytär-teehetkeen. Asiakaskunta taitaa olla aika erilaista kuin baarissa…

   Suosittelen Ritzin teetä. Asiakaskunta oli tietysti aika turistivoittoista, mutta paikalla oli pari todella mielenkiintoista paikallista leidiäkin, joita oli hauska seurata. Paikka oli upea ja tarjoilu moitteetonta, se oli oikein klassikkojen klassikko. Varaa pöytä etukäteen.

   1. No joo, ei toi varmaan ollut ainakaan silloin yhtään huvittavaa. Varsinkin kun odottaa siistiä ja viehättävää paikkaa. Toivottavasti laitoit palautetta menemään! Haven ja Salutorget ovat kyllä ihania ja tunnelmallisia paikkoja. Havenin aamupalalla oli hauska olla, taisimme olla paikan ainoat suomalaiset. 🙂 Tarjoilijatkin puhuivat meille tottuneesti englantia.

    Ja äidin kanssa teelle olisi kyllä myös varmasti ihana mennä, täytyypä laittaa muistiin (äidillä on pian synttärit tulossa). 🙂

 2. Oo, ihana! Myös Salutorgetissa on Afternoon Tea, jonne mun on pitänyt mennä jo aikoja sitten, mutta en ole vieläkään ehtinyt. Vaikuttaa ainakin ihanalta kaikkine herkkuineen =)

  1. Oi, mäkin tahdon Salutorgetin teelle! Sen brunssi oli ainakin todella, todella hyvä, joten iltapäivätee yltää varmasti myös korkealle. Miksi me ei muuten menty sinne luokkakokoukseen? 😉

 3. Hahaa.. joo, ehdotapa tuota pojille 😉

  1. 🙂 Ehkä se olut sopii siihen tapaamiseen kuitenkin paremmin.

Vastaa