Bananas are for monkeys (and Huli)

Olisikohan tässä yksi uusi jälkkärisuosikkini kesään? Kerro oma suosikkisi kommentoimalla Slurps mikä arvonta! -postausta, ja voit voittaa suloiset kakkukorvikset!

Tykkään banaanista kuin hullu puurosta! Banaania sulaa sisuksiini periaatteessa joka päivä, joko sitä syödään aamulla murojen kanssa, iltapäivällä töissä välipalaksi tai sitten kaivan treenilaukusta treenin jälkeen banaanin pahimpaan nälkään. Sanokoot Gainomax mitä tahansa, tämä leidi ei banaanien syöntiä lopeta!

Banaania syön myös enemmän kuin mielellään lämmitettynä. Viime kesänä grillatut chilibanaanit sekä pariskunta A&O:n luona syödyt Hot banana -jälkkärit kuuluvat jälkkärien TOP-listalleni. Harmikseni ja onnekseni herra Longfield ei tykkää kovin paljon banaaneista lämmitettyinä. Onnekseni sen takia, että saan syödä yleensä ainakin osan hänen banaanisista jälkkäreistään, harmikseni sen takia, että lämmitettyjä banaaneja tulee tehtyä meillä aika harvoin, sillä on toki suotavaa, että jälkkärit ovat molempien mieleen. Juurikin tästä syystä päätin tehdä erästä kuumaa banaania sisältävää jälkkäriä ihan vain itselleni herran työmatkaillessa!

Helluntaina heilani oli siis maapallon toisella puolella, joten minä pääsin harrastamaan heilailua kuumien banaanien ja kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Banaanileivos (1 annos)

 • ½ voi- tai lehtitaikinan levy
 • ½ banaani (toisen puolen voi huoletta syödä ihan kylmänäkin)
 • ½ rkl fariinisokeria
 • vaniljajäätelöä
 • tummaa suklaata & kirsikka

1. Leikkaa muotilla voi- tai lehtitaikina haluaamasi muotoon. Nosta pala leivinpaperille ja pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla.

2. Viipaloi banaani. Nosta viipaloidut palat taikinan päälle, älä kuitenkaan laita niitä ihan reunalle. Ripottele päälle fariinisokeri. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut väriä pintaansa.

3. Anna jäähtyä hieman. Laita tortun päälle vaniljajäätelöä. Koristele halutessasi (rouhitulla) suklaalla sekä vaikka kirsikalla.

2 Replies to “Bananas are for monkeys (and Huli)”

 1. Toinenkin banaanifani ilmoittautuu! Lämpimät banaanijälkkärit kylmän jätskin kanssa on parhaita, mutta syön banaania paljon myös myslin ja puuron seassa sekä ihan sellaisenaan välipalana. Suolaisiin ruokiin en ole vielä uskaltanut banaania lisätä, vaikka olenkin törmännyt muutamaan kivan kuuloiseen pata- ja kastikeruokaan, joihin pilkotaan sekaan myös banaania. Jotenkin vaan tuntuu ettei keltaiset ystävämme sovi pääruokaan..

  1. Puuron kanssa täytyykin banskua kokeilla heti tänään (tai viimeistään huomenaamulla). Kiitos vinkistä. 🙂
   Mullekaan ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen törkätä banskua pääruokaan, mutta voihan se sopia sinne vaikka kuinka hyvin.

Vastaa