Viikonloppulounaat Tapiolassa

Olin viime viikonlopun valokuvauskurssilla Tapiolassa. Viikonloppuun mahtui kurssin takia kaksi lounasta kyseisessä Espoon kaupunginosassa.

Tutkin perjantaina ennen nukkumaanmenoa Tapiolan ravintolatarjontaa netistä, ja löysin hetken selailun jälkeen kaksi paikkaa, jotka päätin viikonloppuna testata.

Lauantaina oli aika suunnata varmoin elkein Tempo-nimiseen kahvila-ravintolaan, joka sijaitsee Stockmannin 3. kerroksessa. Kun saavuin rullaportailla ravintolaan oli siellä aikamoinen melu. Lapsiperheet olivat selkeästi löytäneet Tempon, olihan siellä jopa oma leikkipaikka lapsille teeveineen kaikkineen. Melun kuullessani naamani venähti vähän sellaiseen ärsyyntyneeseen ilmeeseen, kunnes hetken ympärille katselun jälkeen bongasin ulko-oven, josta pääsi kattoterassille. Päätin siis melusta huolimatta istahtaa ravintolaan lounaalle.

Ruokalistalla oli erilaisia kokkien edessäsi valmistamia wokkeja sekä muutamia grilliruokia. Lämpimien ruokien lisäksi tarjolla oli täytettyjä leipiä, salaattibuffet sekä järjetön määrä erilaisia makeita herkkuja. Päädyin lopulta tovin jos toisenkin miettimisen jälkeen salaattibuffettiin. Tempossa voi valita kolmesta eri salaattikoosta, joihin saa sitten valita lisukkeita lasisen seinän takaa. Minä otin isoimman salaatin (14 €), johon sai valita neljä lisuketta. Olin omiin valintoihini syömisen jälkeen oikein tyytyväinen, kana, vuohenjuusto, artisokka sekä punasipuli toimivat salaatissa todella hyvin. Lisukkeiden lisäksi salaattin saa lisätä ihan itse erilaisia kastikkeita, siemeniä sekä paahdettua sipulia. Taisi siellä olla muuten vielä krutonkejakin, ne jätin kyllä itse väliin, sillä nappasin leipäkorista salaatin kaveriksi vielä muutaman uunituoreen leipäviipaleen.

Annoksen maksamisen jälkeen suuntasin suoraan sinne kattoterassille. Siellä ei onneksi ollut yhtään huutavaa lasta, sillä seuranani istuskeli vain kaksi muuta (aikuista) henkilöä. Hiljaisuudesta ja paahtavasta auringosta nauttien kaivoin laukusta hieman lukemista ja aloin syödä raikasta lounasta. Lounaan jälkeen oli aika suunnata takaisin kurssille oppimaan kaikkea hyödyllistä valokuvauksesta.

Sunnuntaina kurssi jatkui kello 10.00. Lounalle lähdimme joskus kahdentoista aikaan. Tällä kertaa suuntasin päättäväisesti italialaiseen Fratello-ravintolaan. Huonoksi onnekseni ravintola oli kuitenkin kiinni, sillä oli helluntai. Helluntai ei ollut päässyt unohtumaan minulta, sillä kun perjantaina Tapiolan ravintoloita tutkin, olin aivan varma, että ennemmin Fratello pitää ovensa auki helluntaina kuin Stockan Tempo. No näin ei ollut – Fratello oli kiinni ja Tempo auki..

Tempoon en kuitenkaan halunnut enää mennä, sillä halusin kokeilla jonkun uuden paikan. Paniikkihan siinä meinasi iskeä.. Lounastauko oli 45 minuttia, joista olin tähän mennessä ennättänyt tuhlata jo 15 minuuttia. Tutkin nopeasti iPhoneni Eat.fi-appsista avoinna olevia ravintoloita, jotka olisivat jossain hyvin lähellä. Vihreä valo paloi kiinalaisen Tung Hing -ravintolan kohdalla – sinne siis, ja nopeasti!

Kävellessäni ruman betonitalon eteen, alkoi päätökseni kaduttaa.. Ravintola näytti ulkoa juuri sellaiselta räkälältä, jossa tehdään ruokaa rottien ja hiirien juostessa pitkin keittiötä. Olin jo kääntyä pois, mutta sitten päätin vain astua sisään, jotta saisin edes jotain syötävää. Kun olin päässyt sisään ja katselin ympärilleni, ei nenääni kantautunatkaan odottamaani bissen hajua, vaan ihanan eksoottinen ruoan tuoksu. En myöskään nähnyt yhtään epämääräisen näköistä asiakasta koko ravintolassa, siellä istui lähinnä perheitä lapsiensa kanssa. Kun minut vielä ohjasi pöytään aasialainen hymyilevä tarjoilija, olin iloinen, etten kääntynyt ovella pois.

Selailin hetken ruokalistaa ja tilasin lopulta kanaa inkäväärikastikkeessa. Riisin vaihdoin nuudeleihin, josta tuli muutaman euron lisämaksu. Tilauksen jälkeen vilkaisin kelloani, ja huomasin, että mulla oli aika kiire. Ruoka saapui onneksi nopeasti, mutta silti aikaa syömiselle oli vain kymmenen minuuttia.. Siinä mä sitten ahdoin napaani kauhealla kiirellä sitä kanaa ja nuudeleita. Annos oli oikeasti todella hyvä, ja mua harmittaa ihan kamalasti, etten millään ennättänyt syödä annosta loppuun – saati sitten nauttia ruoan hyvästä mausta kunnolla.

Kyseinen ravintola mennään herran kotiinsaapumisen jälkeen ehdottomasti testaamaan myös yhdessä. Espoosta alkaa kuin alkaakin pikkuhiljaa löytyä hyviä ravintoloja! Jee.

2 Replies to “Viikonloppulounaat Tapiolassa”

  1. Tapiolassa 2,5 vuotta työskennelleenä tuli testattua aika lailla kaikki alueen raflat. Kannattaa käydä Heikintorin Kalabaarissa – kala on tuoretta ja todella hyvää, joskin palvelu on puolestaan todella heikkoa eikä asiakaspalvelu todellakaan ole omistajalla päällimmäisenä mielessä (moni asia on tietysti voinut vuodessa muuttua).

    1. Mä mietin sitä Kalabaaria, sen nimi oli musta niin hauska. 🙂 Toivottavasti olisivat saaneet palvelutasoa ylöspäin. Täytyy jossakin välissä käydä kurkkaamassa kyseinen paikka! Kiitos vinkistä. 🙂

Vastaa