Yrteille oma paikka

Saimme viime elokuussa maistella erään ystäväni kasvattamia tomaatteja ja chilejä, ja tietenkin niiden maku oli aivan eri luokkaa kuin markettien tomskut ja chilit. Päätinkin jo tuolloin, että tahdon tänä kesänä istuttaa yrttejä, tomaattia sekä chiliä pienelle pihallemme. Sopivaa paikkaa pohdiskelin pitkään ja hartaasti. Tahdoin yrttien olevan helposti saatavilla, ja mieluiten sen verran ylhäällä, että niitä poimiessa ei tarvitse kyykistellä kamalasti.

Kieriskelin puutarhakauppoja aika tiheään tahtiin kevään aikana, mutta aina kun olin löytävinäni sopivan kokoisen hyllyn tai ruukun ym., oli niiden hintalapuissa niin järjettömät hinnat, etten voinut edes ajatella niiden ostoa. Kuka oikeasti maksaa jostain pienestä parvekeviljelysetistä monta sataa euroa? En ainakaan minä, mun basilikat ja ruohosipulit pärjäävät kyllä halvemmissakin astioissa.

Eilen mä sitten kävin Kodin1:ssä, jonka nettisivuilta olin bongannut omalle kukkarolle sopivan hyllyn (sen nimi taisi olla ruukutuspöytä), jota lähdin sieltä metsästämään. Tietenkään näitä ruukutuspöytiä ei siellä ollut, jonka seuraukseni jäin tutkimaan hieman vihaisena muita vaihtoehtoja. Törmäsin aika nopeasti valkoisesta rottinkista tehtyihin parvekelaatikkoihin, jotka miellyttivät silmiäni kovasti. Tässä vaiheessa mun piti vähän käyttää älliä – meillä ei ole parveketta, joten mihin ihmeeseen mä saisin ne laatikot kiinnitettyä..

Pelastavana enkelinä toimi (tietenkin) Ikea! Muistin nimittäin yhtäkkiä törmänneeni jossakin lehdessä/blogissa sellaisiin metallisiin tankoihin, joihin voi laittaa vaikka mitä roikkumaan. Nopealla nettiselauksella tarkistin, että kyseisiä tankoja tosiaan saisi Ikeasta, jonka jälkeen varmistin vielä sen, että tankoja saa tarpeeksi pitkinä (noin 80 cm). Ja niitähän sai, ihan kuulkaas kahtena eri värinä!

Mukaan lähti Kodin1:stä lopulta kolme valkoista rottinkista parvekelaatikkoa sekä muutama pieni yrttiruukku. Näiden ostosten jälkeen suuntasin vielä Ikeaan, josta kävin hakemassa ne tangot. Valitsin tankojen väriksi mustan, sillä ajattelin sen sopivan pihallemme paremmin kuin hopea. Eilen puuhastelin sen verran paljon muutakin, että tankojen ja parvekelaatikoiden ripustaminen jäi tälle illalle.

Koko ripustamisurakka kävi nopeasti yksinkin, ja nyt laatikoista puuttuisi enää multa ja ne yritit! Ylimpään laatikkoon aion kyllä istuttaa värikkäitä kesäkukkia, ja kahteen alempaan sitten niitä yrttejä. Yrttejä (ja ehkä myös kukkia) tulee istutettua myös tuolle vanhalle penkille, jonka päälle saa nätisti esille muutaman ruukun.

Tomaateille ja chileille ajattelin kuitenkin vielä metsästää jotain tasoa/pöytää. Yritän ehkä käydä vielä katsomassa sitä ruukutuspöytää Kodin1:stä, se toimisi tosin hyvin myös laskutilana esim. grillijuhlissa. Sen kerkiää kyllä hommata sitten myöhemminkin, nyt täytyy nimittäin miettiä mitä kaikkia yrttejä mä haluan mun pieneen yrttitarhaan! 🙂

2 Replies to “Yrteille oma paikka”

  1. Herra Longfield says: Vastaa

    Tulipa niistä hienot, ja yllättäen asensit ne heti 🙂 huomenna jo on varmaan yrtit mullassa!

    1. Olin aika reipas. 🙂 Mutta yrttejä en halusta huolimatta uskalla vielä istuttaa, öisin voi vielä olla sen verran kylmä, että pitänee odottaa kesäkuun puolella.

      Ne kukat voi kyllä jo ehkä laittaa.. 😉

Vastaa