Olet kaunis, niin kaunis – ja maailma on sun

Helatorstain Ikea-illan jälkeen aamu valkeni sateisena ja harmaana. Olimme herra Longfieldin kanssa ottaneet perjantain töistä vapaaksi, ja tarkoituksena oli avata grillikausi, sekä käydä ihailemassa Roihuvuoren kukkivia kirsikkapuita. Sää ei suunnitelmiamme kuitenkaan tukenut, joten lomapäivälle piti kehitellä jotain muuta tekemistä. Mielessämme kävi muutamaankin eri museoon tutustuminen, mutta lopulta päätimme kuitenkin unohtaa kulttuurielämykset ja suunnata pulikoimaan Flamingo Spahan.

Flamingo Spa on ilmeisesti liian lähellä, sillä emme ole siellä koskaan ennen käyneet. Nyt oli kuitenkin vihdoin aika pakata uimakamppeet, ja testata tämä ostoskeskuksen kupeessa oleva vesipuisto/kylpylä. Päästyämme perille, meiltä kysyttiin kassalla haluammeko mennä vesipuistoon vai aikuisten Spa & Wellness -osastolle. Ensimmäiseen sisäänpääsymaksu oli 20 euroa, ja jälkimmäiseen huimat 37 euroa. Päätimme ensikertalaisina kokeilla pelkkää vesipuistoa, aikuisten Spa & Wellness -osasto täytyy testata jonain muuna ajankohtana. Flamingo Span sisäänpääsymaksut voi onneksi hoitaa myös Smartumin kulttuuriseteleillä, joten tuon 37 euroakin raaskisi jotenkin seteleillä maksaa.. Tällä kertaa läväytimme pöytään kuitenkin (vain) 40 euron edestä kulttuuriseteleitä, jonka jälkeen pulikointihetki saattoi alkaa.

Vietimme altaissa parisen tuntia, mukaan mahtui porealtailua, pallonheittelyä, villivirran mukana ajelehtelua, hyppyjä hyppytorneista sekä liukumäissä liukuilua.

Ja joo, kyllä mä tuossa yhdessä kuvassa heitän itseäni pallolla naamaan, olen kovin fiksu.

Altaissa oleilun aikana meille tuli kamala nälkä. Kun uikkarit oli saatu vaihdettua kuivempiin vaatteisiin, suuntasimme syömään. Flamingon (ja koko Jumbon) lemppariravintolamme on ollut jo ikuisuuden Parilla Steak House, tällä kertaa emme kuitenkaan suunnanneet sinne, vaan kokeilimme uutta tuttavuutta – Ristorante Il Sicilianoa. Sapuska oli uudessakin tuttavuudessa ihan ok, ja palvelu pelasi reippaasti, joten valittamista ei ole (mutta jatkossa suuntamme kyllä taas Parillaan).

Herran lapatessa suuhunsa pastaa ja minun puputtaessa salaattia, alkoi meidän tehdä mieli karkkia. Himo kasvoi ruokailun aikana niin kovasti, että päätimme skipata jälkkärit ja hakea kaupasta irttareita. Joidenkin minuuttien jälkeen olimme päättäneet irttareiden haun lisäksi mennä vielä leffaan, missäs muualla ne irttarit maistuisivatkaan paremmilta? Katsoin laskua odotellessamme kännykästäni Flamingon Finnkinon perjantai-illan leffat, ja onneksemme Sacha Baron Cohenin uusin komedia (Diktaattori) alkoi tunnin päästä. Haimme sitten liput leffaan sekä kasan niitä himottuja irttareita. Vielä ennen leffan alkua ennätin käydä ostamssa yhden hameen, jota olen käynyt katsomassa & kokeilemassa ennen ostopäätöstä kolme kertaa. Tämä hame tuli jopa uniini, joten ajattelin sen olevan ostopäätöksen arvoinen.

Leffa oli muuten aika huono, muutaman kerran sanoin heheh, mutta siihen se sitten jäi.. Onneksi huonon leffan pelasti hyvät karkit. 🙂 Leffan jälkeen suuntasimme sitten kotiin, jossa meitä odotti häntää heiluttava harmaa karvainen kaveri, valmiina pääsemään lenkille. Iltalenkin jälkeen katselimme vielä jokusen aikaa telkkaria, jonka jälkeen oli aika ummistaa silmät.

Kun silmät avattiin lauantai”aamuna” (kello oli jotain yksitoista), oli ilma ihanan aurinkoinen ja kirkas! Päätimmekin lähteä heti aamupalan jälkeen sinne Roihuvuoren japanilaiseen puutarhaan, jonne emme edellisenä päivänä päässet. Kävelimme puutarhassa ja sen ympäristössä pitkän tovin ihaillen pinkkejä puita ja nauttien samalla kesäisen lämpimästä säästä.

Kuten varmasti jokainen bloggari (ja moni muukin) tietää, vietettiin tänään Ravintolapäivää. Tutkin Ravintolapäivän nettisivuja ennen lähtöä, ja bongasin Roihuvuoresta yhden pop up -ravintolan. Otimmekin suunnaksemme Satumaan Espressokahvilan puiden ihailun jälkeen. Tarjolla oli erilaisten kahvien lisäksi muutamia makeita herkkuja sekä jäätelöä. Me maistelimme espressoa ja lattea, joiden kaveriksi otimme cake popsin sekä keksin.

Herkuttelutauon jälkeen oli aika suunnata autolle, jolla päräytimme tuhatta ja sataa kotiin katsomaan illan peliä. Siitä pelistä ei varmaan tarvitse puhua yhtään enempää. Tai no, sen verran täytyy sanoa, että sain talvikengät huolletuiksi pelin viimeisen erän aikana (sitä peliä ei siinä vaiheessa enää tarvinnut paljon katsoa).

Pelin (ja kenkien huollon) jälkeen päätin vielä lähteä pyöräilemään – ilma oli sen verran upea, että olisi ollut rikos maata sohvalla yhtään kauempaa. Uskaltauduin muuten ulos lyhyissä juoksutrikoissa sekä topissa, joissa onneksi myös tarkenin oikein hyvin. Polkaisin 25 kilometrin lenkin ihanissa maalaismaisemissa – ilmassa tuoksuivat niin myllätty multa, kaadettu metsä, hevosenlanta kuin myös pihoilla grillatut herkut. Maisemat olivat välillä niin kauniita, että pysähdyin nappaamaan matkan varrelta muutamia kuvia, eikö teillekin maistuisi lenkki näin ihanissa maisemissa (ja näin hyvässä seurassa)?

Aikaa tähän lauantai-illan rutistukseen kului 1h 07 min. Kaloreita jäi matkan varrelle 636 ja sydän hakkasi keskinmäärin 132 kertaa minuutissa. Ei paha! Viimeiset kilometrit kohti kotia laskettelin Tehosekoittimen Maailma on sun -biisin tahdissa. Kyseinen biisi on soinut iPodilla jo monta vuotta, mutta tänään – pyörän selässä kesäisestä säästä nauttien – sen kauniit sanat kolahtivat muhun ja kovaa.

Anna tuulen puhdistaa
nostaa helmoja
heittää hiukset sekaisin
kevätmyrskyn kastella
mekko liimata kiinni vartaloosi
olet kaunis
kaunis
olet kaunis
niin kaunis
ja maailma on sun

6 Replies to “Olet kaunis, niin kaunis – ja maailma on sun”

  1. Siinähän olikin touhua yhdelle päivälle! Itse keskityimme urakalla Ravintola-päivän antimiin ja kiertelimme ruoan merkeissä pitkin Punavuorta, Ullanlinnaa, Eiraa ja Hernesaarta. Jonotkin lyhenivät heti kun matsi alkoi 🙂

    1. Me ollaan tosiaan tällä viikolla oltu aika touhukkaalla päällä! 🙂 Luulen, että ensi Ravintolapäivänä munkin täytyy lähteä kiertelemään ruokakojuja ihan tosissaan.

  2. Ihastuttavia kuvia 🙂

    1. Voi kiitos! 🙂 Kuvaaminen on niin paljon kivempaa kesäisin, kun valoa riittää mielin määrin. Kuvien muokkaamistakaan ei tarvitse tehdä juuri yhtään, varsinkaan jos kuvaa ulkona.

  3. Me ollaan tykätty Il Sicilianosta niinkin paljon, että ajellaan usein ihan vaan heidän erään pizzan sekä pasta-annoksen perässä Vantaalle asti. =)

    1. Pizzat näyttivät kyllä tosi hyviltä, täytyy maistaa niitä ensi kerralla (lupaan siis käydä ainakin vielä yhden kerran paikanpäällä)! 🙂

Vastaa