Ikea-ilta med hockey

Helatorstaina luokseni saapui kolme ihanaa leidiä. Herra Longfield oli ajettu kaverinsa luokse, sillä ilta oli tarkoitettu ihan vain tytöille. Illan alkuperäisenä teemana oli Ikea – illan aikana tarjottavat ruoat/juomat oli nimittäin tarkoitus hommata mahdollisimman pitkälti Ikeasta. Helatorstaina satuttiin kuitenkin pelaamaan myös hyvin tärkeä jääkiekko-ottelu, joten Ikea-iltaan lisättiin viime hetkellä myös hieman jääkiekkoa.

Tarkastellaanpas helatorstaita siis hieman tarkemmin.

Päivä alkoi sillä, että puhelimestani pärähti soimaan Michel Telon Ai se eu te pego. Soittaja oli yksi illalla kylään tulevista leideistä, enää en kyllä edes muista mitä asiaa tällä leidillä oli – taisin olla vielä hieman unenpöpperössä tai sitten mulla on vaan tosi huono muisti. Oli miten oli, aamu lähti käyntiin tämän puhelun jälkeen. Söimme aamupalan, jonka jälkeen alkoi siivous. Kämppä putsattiin ja kuurattiin oikein kunnolla, siivousta tehtiin jopa niin tosissaan, että sain rikki pikkuvessan lasisen seinähyllyn. Onneksi lasisirut eivät aiheuttaneet kenellekään vahinkoa, joten muutaman ärräpään jälkeen olin taas vauhdissa. Kun siivous oli kolmen aikaan saatu päätökseen, oli mulla juuri sopivasti aikaa pyöräyttää 12 kilometrin lenkki pyörällä. Vedin lenkin puolessa tunnissa, ja sykemittari kertoi keskisykkeen olleen reilut 130, ja poltettujen kaloreiden kohdalla oli luku 289. Ensi viikolla nappaan sykemittarin mukaan myös työmatkoille, katsotaan jos saisin vaikka jotain yhteenvetoa aikaan viikon työmatkapyöräilyistä. Mua koukuttaa kamalasti kaikki luvut ja keskisykkeet ym., ne antavat omiin treeneihini himpun verran lisää tehoa, sillä aina voi koittaa nostaa sykettä vielä vähän tai kuluttaa vielä 10 kaloria. Mutta joo, palataan nyt siihen Ikea-iltaan.

Olin käynyt keskiviikkona ruokaostoksilla Ikeassa. Ihan kaikkia tarvikkeita en Ikeasta kuitenkaan saanut hommattua, mutta suurimman osan kuitenkin. Ikea Food -kassi kädessäni suuntasin vielä S-markettiin, josta nappasin mukaani ainakin leipää, tuorejuustoa, nuudeleita, mausteita sekä yrttejä.

Torstaina leidirykmentti sitten saapui kello 17.00. Ilta aloitettiin alkupaloilla ja Ikean hiilihapollisella päärynäjuomalla. Kippistimme mm. kesälle, Ikea-illalle, ystävän muutolle Australiaan, toisen ystävän asunnon myymiselle ja vaikka mille muullekin – juhlittavaa oli siis aika paljon!

Nimesin alkupaloina syötävät leivät sydämellisiksi Ikea-leiviksi leivän muodon ja ihanien ystävien vuoksi. Tässäpä teillekin herkullisten leipien ohje (keksin tämän muuten melkein kokonaan ihan itse).

Sydämelliset Ikea-leivät (6 kpl)

 • 12 palaa paahtoleipää
 • 200 g tuorejuustoa
 • 150 g Ikean taskuraputahnaa
 • 1 prk Ikean sillinmätiä
 • Ikean paahdettua sipulia
 • kevätsipulia & ruohosipulia
 • pellavansiemeniä

1. Sekoita taskuraputahna ja tuorejuusto keskenään.

2. Leikkaa paahtoleivät esim. piparkakkumuotilla haluamaasi muotoon (sinulla tulisi olla  lopuksi 12 muotoonleikattua leipää). Levitä puoliin (kuuteen) leivistä taskurapu-/tuorejuustotahanaa. Nosta levitettyjen leipien päälle toiset leivät, ja levitä tahnaa myös niiden päälle.

3. Koristele leivät haluamallasi tavalla, esim. sillinmädillä, paahdetulla sipulilla, kevät-/ruohosipulilla sekä pellavansiemenillä.

4. Tarjoile ja nauti heti koristelun jälkeen.

Alkupalan jälkeen alkoi pääruoan valmistus. Pääruoaksi tehtiin soija-inkiväärilohta seesaaminuudeleilla. Sapuskan resepti on bongattu The Culinarista -blogista, nappaa resepti talteen sieltä – tämä ruoka sai nimittäin leideiltä arvosanakseen 10+! Seesamiöljyn ja valkosipulin liitto oli sen verran jumalainen, että tätä ruokaa tullaan varmasti tekemään vielä uudemman kerran. Aamen!

Kerrottakoon vielä sen verran, että pääruoasta vain lohi oli peräisin Ikeasta, muut ainekset löytyivät omista kaapeista tai S-marketin hyllyiltä (viini tuli meille leidien mukana Alkosta).

Pääruoan jälkeen rynnimme telkkarin ääreen katsomaan USA-Suomi-peliä. Olimme tehneet leidien kanssa myös hieman tulosvetoa, jotta illan peliä olisi vielä himpun verran jännempi seurata. Pelin aikana toin olkkarin pöydälle kasan Ikeasta hommattuja herkkuja, oli erilaisia hedelmäkarkkeja sekä suklaata. Bilar-karkit olivat ikävä kyllä päässeet Ikeasta loppuneet, joten autokarkit ostin S-marketista, mutta alunperinhän ne autokarkit ovat kumminkin sieltä Ikeasta, joten voidaan hyvin ajatella, että kaikki herkut olivat Ikeasta.

Pelin aikana äänet kohosivat välillä huimiin lukemiin – välillä hurrattin ja välillä sitten taas ei hurrattu. Onneksi peli kuitenkin päättyi paremmin kuin hyvin ja lopulta saatiin taputtaa Suomen upealle voitolle! 🙂 Kaiken kukkuraksi mä voitin mun vedoilla 25 euroa! Oli muuten ensimmäinen vetoni, ja voitto tuli heti. Tekisi heti mieli alkaa ammattivedonlyöjäksi, mutta ehkä ne hommat on parempi jättää suosiolla muille. Ihan koko peliä emme muuten kyllä kovin intensiivisesti seuranneet, sillä jutut eksyivät kyllä välillä jonnekin ihan muualle. Kuulin niin hurjia ja villejä juttuja, etten varmaan saa tänä yönä unta.. 😉

Pelin jälkeen oli vielä varsinaisen jälkkärin ja kahvien vuoro. Sekä mustikkakakku että kahvi oli hommattu Ikeasta, jäätelöä ei Ikeasta saa (paitsi pehmistä), joten Pappagallon vaniljajäätelön jouduin ostamaan sieltä tutusta S-marketista.

Täytyy sanoa, että sekä kakku että kahvi olivat todella hyviä! Varsinkin kahvin pehmeä maku yllätti minut ihanan positiivisesti. Sekä kakkua että jäätelöä jäi muuten aika kivasti jäljelle – olen huomenna lomalla, joten aamupala saattaa sisältää myös jotain makeaa. 😉 Nyt on ehkä syytä kuitenkin mennä jo nukkumaan, tosin ne hurjat ja villit jutut pyörivät vieläkin päässäni, joten saa nähdä milloin saan unenpäästä kiinni.

iso kiitos ihanille ja tärkeillä ystäville ♥


2 Replies to “Ikea-ilta med hockey”

 1. Kiitos vielä mukavasta illasta ja seurasta kaikille! Kekseliäälle Hulille tietysti erityiskiitos järjestämisestä 🙂

  1. Naureskelin vielä aamullakin eräillä illan jutuille, oli kyllä hauskaa!

   Lohta nuudeleilla taidetaan syödä meillä muuten huomennakin, kaikki aineksia löytyy valmiiksi kaapista, joten lohi vaan marinoitumaan! 😛

Vastaa