Vappupiknikin parhaimmistoa: Munkkimuffinit

Väitän, että (lähes) kaikki pitävät munkeista. Väitteeseeni minulla on myös vahva perustelu. Miksi naisen rintalastan päältä löytyviä palluroita kutsuttaisiin mm. munkeiksi, jos ne toisivat mieleen jotain epämiellyttävää tai pahanmakuista? Ehei, jos jotain kutsutaan munkeiksi, täytyy sen (tai niiden) olla jotain tavattoman hyvää! 😉

Itse pidän kovasti munkeista – varsinkin niistä, joita syödään vapun aikoihin. Itse leivotut (tai äidin leipomat) munkit ovat tietenkin parhaita, mutta koska uppopaistaminen ei kuulu lempihommiini, päätin tehdä vappumunkit tänä vuonna hieman eri tavalla. Onnekseni törmäsin munkkimuffineiden reseptiin Lunni leipoo -blogissa. Reseptin ideana on paistaa munkit uunissa, jonka jälkeen ne sivellään voisulalla ja kieritellään lopuksi sokeri-kaneliseoksessa.

Munkkimuffinit eivät olleet niin huokoisia kuin normaalit munkit, taikina oli paljon tiiviimpää ja munkkien päälle siroteltu sokeri-kaneliseos antoi munkkimuffineille omaleimaisen maun. Itse pidin näistä todella paljon! Parasta niissä oli maun lisäksi se, että munkkien valmistaminen kävi niin paljon helpommin kuin normaalien munkkien tekeminen.

Munkkimuffinit (9 kpl)

 • 3½ dl vehnäjauhoja
 • ½ rkl leivinjauhetta
 • ¼ tl ruokasoodaa
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl muskottipähkinää
 • 85 g voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • ½ dl maitoa (rasvaton)
 • ½ dl kermaa

Kuorrutus

 • 100 g sulatettua voita
 • 2,5 dl sokeria
 • 1 rkl kanelia

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja muskottipähkinä kulhossa keskenään. Vatkaa toisessa suuremmassa kulhossa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vielä maito ja kerma keskenään erillisessä kulhossa.

2. Lisää 1/3 kuivista aineista voi-sokerivaahdon joukkoon, sitten 1/3 maito-kermaseoksesta ja jatka samalla tavalla vuorotellen.

3. Täytä muffinivuoan kolot täyteen. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

4. Kun muffinit ovat jäähtyneet, irrota ne varovaisesti muffinivuoasta ja voitele voisulalla. Pyörittele lopuksi sokeri-kaneliseoksessa.

Munkkimuffinit olisivat varmasti maistuneet myös näille piknikvieraille. 🙂

2 Replies to “Vappupiknikin parhaimmistoa: Munkkimuffinit”

 1. Hah! MÄ en tykkää munkeista! (paitsi berliininmunkeista, mut en tollasista tavallisista sokeripäällysteisillä. =D

  1. Ei oo totta, menikö mun perustelut heti pilalle! Taidan kuitenkin vedota siihen, että berliininmunkit ovat myös munkkeja. 😉

Vastaa