Uutta ilmettä keittiöön

Kämpässämme on muutamia tekemättömiä remppajuttuja, jotka ovat odottaneet reippaita tekijöitä jo useamman vuoden ajan. Yksi tällainen urakka on koskenut keittiön seinien maalaamista.

Olen kovin suunnitelmallinen ihminen – rakastan kalenterin täyttämistä ja yleensä menoni on suunniteltu monien viikkojen päähän. Eräänä iltana huhtikuussa katselin ja kääntelin kalenterini sivuja miettien mm. toukokuun tekemisiä. Huomasin, että äitienpäivä on tulossa, ja sain idean järjestää äidille pienen yllätyksen siskoni kanssa. Yllätykseen liittyi vahvasti keittiö, jolloin tajusin, että nyt on vihdoin oivallinen aika maalata keittiön seinät! Kaivelin kalenteria vielä hieman lisää, ja päädyimme lopulta herra Longfieldin kanssa siihen, että pienimuotoinen keittiöremppa tehdään viikkoa ennen äitienpäivää. Sovimme myös selkeän työnjaon – herra Longfield tyhjentää keittiön, minä pesen seinät, jonka jälkeen herra Longfield teippaa ja suojaa koko keittiön. Itse maalaaminen nakitetettiin omasta halustani minulle, sillä tykkään maalaamisesta tosi paljon.

Kun kyseinen viikonloppu sitten koitti, oli aika aloittaa työt. Kun tulin perjantaina hieman myöhempään töistä kotiin, oli herra Longfield jo ennättänyt tyhjentää koko keittiön. Hyllyt eivät olleet enää seinällä, ja verhot tankoineen oli revitty alas. Suunnistimmekin sitten vielä illalla remppatarvikeostoksille K-rautaan, jotta itse rempan voisi aloittaa heti seuraavana aamuna. Ostoslistalla oli mm. seinänpesuaine, seinänpesin, maalia, pensseli, tela kaukaloineen, tärpättiä sekä maalarinteippiä.

Ostosten teon jälkeen naureskelimme sille, että kuvittelimme keittiöremppamme olevan halpa ja helppo homma. Juu ei – K-raudan lasku oli 130 euroa ja sen lisäksi tekemistä oli tiedossa koko viikonlopuksi. Kun ostoskassit oli saatu raahattua kotiin, alkoi minulla heti maalikäsi vipattaa. Ajattelin, että pesen seinät nopeasti, jotta herra Longfield pääsee heti seuraavana aamuna keittiön suojaamishommiin. Illalla telkkarista tuli nimitäin ensimmäinen Suomen MM-lätkäpeli, joka tarkoitti sitä, että herrasta ei olisi illan aikana enää mitään hyötyä. 🙂

Kun olin saanut seinät pestyä, ajattelin, että eiköhän se listojen ym. suojaaminen ja teippaaminen käy myös suht nopeasti. Ja niin mä sitten teippasin listat, katonrajan, ikkunan, valokatkaisimen, pistorasian ja peitin sanomalehdillä keittiön pöydän sekä lattian.

Koska olin päässyt jo niin hyvin vauhtiin, päätin illan pimeinä tunteina vielä maalata ne seinät. Maalia piti ohjeen mukaan joka tapauksessa laittaa kaksi kerrosta, joten ajattelin hoitaa sen ekan kerroksen alta pois samantien.

Maalaamisurakan jälkeen ennätin muuten vielä katsoa siitä Suomen lätkäpelistä viimeiset viisi minuuttia jätskiannoksen kanssa – oli muuten kevään ekat jätskit!

Että niin reipas mä olin perjantaina 4.5. Hommahan jatkui sitten lauantaina toisella kerroksella maalia, jonka jälkeen piti odotella maalin kuivumista vaikka kuinka kauan (piinaavaa hommaa, en tykkää odotella). Kun seinät olivat vihdoin sunnuntaina kuivat, poistimme maalarinteipit ja asentelimme patterit, verhotangot, hyllyt ym. härpäkkeet takaisin paikoilleen. Ihan valmiin lopputuloksen esittelen teille sitten omassa postauksessa. Tämä siitä syystä, että tämän postauksen (kamalat) kuvat ovat otettu iPhonella, ja tahdon ottaa keittiöstä kunnolliset kuvat oikealla kameralla, jotta lopputulos näyttää mahdollisimman hyvältä. 🙂

Mutta parempia kuvia odotellessa on ainakin äiti nyt oikein tervetullut viettämään keittiöömme äitienpäivää! ♥

2 Replies to “Uutta ilmettä keittiöön”

  1. Oletpa ollut reipas! Kevät on kyllä sellaista puuhastelun ja uuden laittamisen aikaa.

    1. Niin mä taisin olla. 🙂 Viikonloppuun mahtui tämän urakan lisäksi terassin pesua, kesäkalusteiden hankkimista, brunsseilua ja kahvittelua ystävien kanssa sekä ruoanlaittoa. Postauksia rästissä siis ihan kamala määrä. 😉

Vastaa