Koh Lipe TOP 2

Jatketaanpas Aasian reissun postausten tekoa taas pienen tauon jälkeen. Saa nähdä kuinka hyvin asioita vielä näin muutaman kuukauden jälkeen muistan.

Koh Lipen saari sijaitsee Thaimaan puolella, mutta sinne pääsee Langkawilta todella kätevästi Speed boatien avulla. Matka taittui Malesiasta Thaimaan puolelle noin tunnissa. Laivareissuja sai ostettua Langkawin ostoskatujen varsilla sijaitsevista kojuista. Me olimme kuitenkin vähän tylsiä, ja hommasimme omat lippumme matkatoimiston kautta. Mua alkoi jotenkin pelottaa passien antaminen joidenkin ihan ventovieraiden käsiin, joten päädyttiin sitten kuitenkin tuttuihin ja turvallisiin matkaoppaisiin. Toki tämä valinta lisäsi laivareissun hintaa – mutta nyt puhutaan kuitenkin vain muutamista kympeistä.

Langkawin päässä, ennen botskiin astumista, passit ja matkaliput vietiin pieneen ja nuhruiseen toimistohuoneeseen, jossa tarkistettiin mm. henkilöllisyys. Tämän jälkeen saimme lippuihimme leimat, ja saatoimme astua botskiin muiden turistien kanssa. Passit kulkivat Thaimaan puolelle pienessä punaisessa vesitiiviissä pussukassa, jota kapteeni meille suureen ääneen esitteli ennen lähtöä – miksi, sitä emme tiedä. Ehkä kapteeni vaan halusi näyttää, että passit ovat turvassa, eikä niitä oltu myyty (vielä) eteenpäin.

Koh Lipellä meitä odotti kaunis näky. Pieni saari, jota ympäröi turkoosi vesi hiekkarantoineen, toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi. Tässä vaiheessa naamalleni nousi tavattoman leveä ja onnellinen hymy. Ennen kuin pääsimme tarkemmin tutustumaan tähän lilliputtisaareen, piti maahantuloasiat hoitaa kuntoon. Maahantulotarkistuskoju kökötti heti rannalla, sieltä saimme passeihimme hienot leimat, jonka jälkeen oli aika aloittaa parin päivän lomailu turkoosin veden äärellä.

Kahden päivän reissulla koimme muutaman unohtumattoman hetken, joista koostuukin seuraava Koh Lipen TOP 2 -lista.

1. Snorklausreissu pitkähäntäveneellä

Langkawi ei ole snorklaajien unelmakohde. Vedenkäynti on siellä sen verran reipasta, että pohjahiekka pöllyää jatkuvasti, jolloin näkyvyys veden alla luonnollisesti heikkenee. Koh Lipellä tätä pohjahiekan pöllyämistä ei ole, joten saari ja sen lähiympäristö on ihanteellinen kohde niin snorklaajille kuin myös sukeltajille.

Thaimaan alhaisen hintatason takia, oman pitkähäntäveneen voi vuokrata naurettavan edulliseen hintaan vaikka koko päiväksi! Me vuokrasimme veneen kuljettajineen viideksi tunniksi ihan vaan meille kahdelle, jolloin hintaa reissulle tuli noin 30 euroa. Kapteeni/veneenkuljettaja vei meidät puisella pitkähäntäveneellään viiteen tai kuuteen eri snorklailupaikkaan, ja kertoi hyvin huonolla englannilla, missä päin kaloja ja koralleja kannattaa eritoten katsella.

Ja siellä me sitten pulikoitiin ihan tosissaan! Harrastimme snorklailua ensimmäisen kerran häämatkallamme Malediiveilla, jossa kalojen kirjo oli laajempi kuin Koh Lipellä. Koh Lipellä korallit taas olivat minusta värikkäämpiä ja suurempia kuin Malediiveilla.

Tällä kertaa pidin kovasti siitä, että herra kapteeni vei meitä niin moneen eri paikkaan snorklaamaan. Kävimme niin syvemmissä kuin matalammissakin vesissä. Tämän lisäksi näimme todella kookkaita koralleja, joihin emme tosiaan olleet häämatkallamme törmänneet. Unohtumattomimmat asiat mitä näin, olivat suuret merisiiliparvet sekä eriväriset merimakkarat. Merimakkaroissa on vain jotain todella lystikästä ja suloista.

En osaa selittää mikä tekee snorklailusta niin upeaa. Jotenkin se tuntuu samalla todella pelottavalta ja jännittävältä, mutta silti ei halua millään lopettaa, sillä vedenalainen maailma on käsittämättömän upea ja kaunis. Kalojen värit ja niiden muodostamat jättimäiset parvet ovat jotain, mitä en unohda koskaan.

2. Auringonlasku

Snorklailun jälkeen oli aika syödä, ottaa aurinkoa ja valmistautua iltaan. Ilta aloitettiin ihastelemalla auringonlaskua pienen pienellä hiekkarannalla, jonne ei eksynyt meidän lisäksemme ketään muita. Saimme siis nauttia auringonlaskusta ihan kahdestaan omalla hiekkarannalla – se oli upeaa!

Sanat eivät taida pystyä kertomaan auringonlaskusta kovinkaan paljon, joten annetaan kuvien kertoa tarkemmin se, miltä auringonlasku näytti helmikuun alussa pienellä Koh Lipen saarella.

Mun oli tarkoitus tehdä tästä listasta TOP 3 -lista. Kolmanneksi listaan olisi päässyt aamu-uinti Sunrise beachillä, mutta kun ajattelin asiaa tarkemmin, ei siinä aamuisessa uinnissa ollutkaan mitään kovin erikoista. Toki vesi oli ihanan lämmintä ja maisemat olivat upeat, mutta muuten se oli vain ihan tavallista uintia. Päätin sitten muuttaa listan TOP 2 -listaksi.

Aamupalan, aamu-uinnin sekä lounaan jälkeen matkamme jatkui takaisin Langkawille, josta lupaan tehdä postauksen mahdollisimman pikaisesti. Näimme muuten paluumatkalla botskiltamme valaan! Tosin se oli niin kaukana, ettei kamerani saanut siitä säädyllistä kuvaa.. Valaanpyrstöstä saatu kuva olisi ehdottomasti noussut mukaan tähän listaan! Olisi se ainakin ollut hieman hienompi kuin pari kuvaa aamu-uinnilta. 🙂

4 Replies to “Koh Lipe TOP 2”

  1. Kaunista!

    Valaan olen kerran nähnyt Australiassa Noosassa, tosin vain vähän selkää ja vesisuihkuja.

    1. Oi Australia! Sinne mäkin tahtoisin enemmän kuin minnekkään muualle.. Mutta reissu olisi tällä hetkellä meille liian kallis. 🙁 Ehkä sitten joskus! Ihanaa kuitenkin, että jotkut ovat päässeet siellä käymään. 🙂

  2. Ihanan näköinen koira – ihan labradorinnoutajan näköinen ja näköjään vesipeto myös :D. Hieno retki!

    1. Koiria oli Koh Lipellä tosi paljon. Niitä kävi kamalasti sääliksi.. Pienellä saarella vapaina juoksevat koirat tuppaavaat selkeästi lisääntymään samaan tahtiin kuin citykanit meillä. Kovia vesipetoja ne olivat kyllä kaikki. 🙂

Vastaa