Vappua!

20120430-163009.jpg

Toivottavasti vaput ovat edenneet kaikilla iloisissa merkeissä! Me istuskelimme eilen piknikillä ystäviemme kanssa ihanan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä pitkän tovin. Meidän oli tarkoitus suunnistaa piknikille kallioille, mutta bongasimmekin matkalta metsän ”siimeksestä” ihan oikein pöydän ja pari penkkiä. Hyvin nopean suunnitelman muutoksen jälkeen, parkkeerasimme itsemme ruokineen ja juomineen löytämäämme paikkaan.

Nopean tavaroiden purun jälkeen pääsimme sitten piknikin pariin ihan tosissaan! Piknikistä on tullut meille jo perinne, ja tänä vuonna oli meidän vuoro tehdä ruoat, ystävämme toivat sitten mukanaan juomat. Ruokien valmistus aloitettiin jo sunnuntaina, ja viimeiset pöperöt saatiin valmiiksi juuri ennen piknikille lähtöä.

Ruokapuoli kuulosti tänä vuonna suunnilleen tältä:

 • värikästä perunasalaattia
 • salamia
 • fetasalaattia
 • skonsseja
 • grillikanaa (suoraan ruokakaupasta)
 • itse leivottua focacciaa
 • viinirypäleitä
 • Parrots-karkkeja
 • munkkimuffineita
 • hedelmiä & vaniljavaahtoa

Lupaan tehdä tänne blogiin omat postaukset ainakin focaccia-leivästä sekä munkkimuffineista. Focaccia onnistui todella hyvin, parempaa leipää en ole koskaan ennen tehnyt itse. Munkkimuffinit taas ovat oiva vaihtoehto uppopaistetuille munkeille. Niiden valmistus kävi ainakin minusta helpommin ja makukin oli kohdallaan. Palataan tosiaan näiden resepteihin myöhemmin, mutta ennen sitä juhlitaan ja vietetään vappu alta pois!

20120430-165111.jpg

Pallot hukassa, hiirenkorvat koivussa, nakit suussa poikittain ja perunasalaatti tukassa.
Hauskaa, herkullista ja aurinkoista Vappua!

 

4 Replies to “Vappua!”

 1. Mahtavan näköistä. Focaccia on ihanaa, meillä se on Siipan bravuuri.

  Nyt vappulounaalle. Iloista vappua!

  1. Ilma sattui kyllä todella kohdilleen tänä vuonna. Piknikkiä jatkettiin kahdeksaan asti, jolloin tuli jo vähän vilu. Onneksi ilta jatkui vielä sisätiloissa. 🙂 Oikein maukasta vappulounasta!

 2. Oi, kuinka ihanan näköistä 🙂

  1. Kiitos! Kyllä sitä tulikin eilen syötyä (ja juotua). 🙂 Vähän jo kaipailen noita Parrots-karkkeja, focacciaa ja kanaa..

Vastaa