Juusto-kinkkuskonssit ja luku 1000

Tähän alkuun mun on pakko kertoa yksi juttu, ennen kuin päästän teidät skonssien pariin. Olen tehnyt itseni kanssa sellaisen sopimuksen, että palkitsen itseni (ja blogini) jotenkin kun blogissani käy ensimmäisen kerran 1000 kävijää päivässä. Olen yrittänyt pohtia mikä tämä palkinto voisi olla, mutten ole keksinyt mitään tarpeeksi erikoista ja jännää – ravintolaillalliset, brunssit ja vaateostokset tuntuvat vähän turhan ”tavallisilta” palkinnoilta. Haluaisin palkintoni olevan jotain hauskaa, edullista ja erikoista – ja saisi se mielellään myös liittyä jotenkin lukuun 1000. Onhan kyseessä kuitenkin pienen blogin suuri virstanpylväs.

Olin kuitenkin vielä eiliseen asti siinä uskossa, että tätä tuhannen kävijän rajaa saan odotella vielä jokusen tovin, mutta kuinkas sitten kävikään? Eilinen postaus ”ennen ja jälkeen” -kuvineen oli kerännyt illalla hieman yhdeksän jälkeen lukijoita 1156 kpl, herranjestas sentään! Mulle tuli illalla pieni paniikki palkinnostani, jota en ole siis vieläkään keksinyt.. Viikonlopun aikana aion sen kuitenkin keksiä (ideoita otetaan mielellään vastaan), ja myös toteuttaa mitä pikimmin. Ehkä voisin ostaa 1000 grammaa karkkia, tai kävellä kotiovelta 1000 askelta ja katsoa (ja kuvata tänne blogiin) minne päädyn. Hmmm, mietintöjä täytyy jatkaa.

Mutta siis – suuren suuri kiitos teille suuren suurelle joukolle, jotka eilen blogissani kävitte. Tää on mieletöntä! 🙂

kuva: http://charlestownprimary.wordpress.com/

Mutta nyt niiden skonssien pariin. Skonssien kuva saattaa olla hieman pliisu, mutta maku oli kaikkea muuta kuin tylsä. Taikinaan lisätty jalopeno antoi skonsseihin potkua kuin Räty Ahteelle! Samaisia skonsseja tullaan tekemään niin vappupiknikille kuin myös ainakin yhdelle kesän piknikille, jonka suunnittelu on toki aloitettu jo maaliskuussa. 🙂

Skonssit olivat todella herkullisia lämpiminä, sekä myös jääkaappikylminä paistoa seuraavana päivänä. En voi siis kuin suositella juusto-kinkkuskonssien tekoa. Nämä sopivat viikonlopun aamiaiselle, pikkusuolaisiksi vieraille tarjottavaksi sekä vaikka illanistujaisiin.

Ja muistakaahan laittaa sitä jalopenoa mukaan, se räjäyttää nämä pliisulta näyttävät skonssit.

Juusto-kinkkuskonssit (9 kpl)
1 kpl sisältää 180 kcal

 • 1½ dl kermaviiliä
 • 1 kpl kananmuna
 • ½ dl vettä
 • 25 g juoksevaa margariinia
 • ½ rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokeria
 • ½ tl suolaa
 • ½ dl kauraleseitä
 • ½ rkl leivinjauhetta
 • n. 3 dl vehnäjauhoja
 • n. 100 g Västerbottensost-juustoraastetta
 • n. 75 g palvikinkkukuutioita
 • maun mukaan jalopenokuutioita

1. Sekoita kaikki ainekset pehmeäksi taikinaksi.

2. Annostele taikina muffinivuokiin/ -pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4 Replies to “Juusto-kinkkuskonssit ja luku 1000”

 1. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Hmm.. jääkaappikkylmänä seuraavana päivänä.. Pääsisköhän maistamaan 😀

  1. Sitten kesän piknikille lupaan tehdä! 🙂 Tänään tuon mukanani jotain mikä sopii paremmin leideille, joilla on skumppalasi kädessä. 🙂

   1. A:sta & O:sta A says: Vastaa

    Kuulostaa erinomaiselle sekin! Hihi! Täällä jo jalka vipattaa ja Pinkki huutaa kaapissa! 😀

    1. Viimeiset 45 min jäljellä! Huhuhuh.. Mulla vippas jalka jo aamulla junassa. 😉

Vastaa