Nutrilett #6 = Dieetin viimeinen päivä!

Edistyminen:

Aamulla herra Longfield heräsi viiden aikoihin ja alkoi tehdä lähtöä työmatkalleen. Minä jäin nukkumaan herran lähdettyä, ja kampesin itseni lopulta hieman ennen yhdeksää ylös. Vaaka oli jälleen ystävä, pudotusta eilisestä 0,4 kg, yhteensä siis taakse ollaan jätetty tämän dieetin aikana 1,3 kg. Viimeinen punnitus suoritetaan huomenna, jolloin alkaa myös arvonta, josta kerron hieman lisää tämän postauksen päätteeksi.

Päivän liikunta:

Jokainen Etelä-Suomessa asuva varmaan yhtyy kanssani siihen, että ilma oli tänään upea! Vietin paljon aikaa ulkona sekä koiran kanssa lenkkeillessä että pihatöitä tehdessä. Tämän lisäksi ravasin taas hieman kaupoilla ja siivosin kotia kuin hullu. Hyötyliikunnallinen päivä on siis jälleen takana. Salillehan mun oli tarkoitus mennä, mutta olin seitsemän aikaan illalla aivan rättiväsynyt kaikesta siivoamisesta sekä ulkona heilumisesta, joten päätin jättää salin väliin ja lämmittää itselleni saunan. Ensi viikolle on jumpat kyllä jo varattu, joten kunhan kroppaan saadaan hieman enemmän polttoainetta, alkaa tämäkin leidi jälleen liikkua vähän rivakammin!

Sepustus kuudennesta päivästä:

Aamu alkoi tosiaan hieman haikeissa fiiliksissä herra Longfieldin lähtiessä työmatkoilleen. Suljin kuitenkin hänen lähtönsä jälkeen hieman kostuneet silmäni, ja sain kuin sainkin vielä unenpäästä uudestaan kiinni.

Aamupala koostui tuttuun tapaan suklaapirtelöstä sekä isosta vesilasista. En jaksanut enää ottaa pirtelöstä kuvaa, niitä on ihan tarpeeksi täällä jo tämän viikon aikana nähty. Sen sijaan nappasin iPhonen mukaani kun suuntasimme koiran kanssa kallioille aamulenkille, jonka aikana räpsin muutaman aika kivan kuvan, joita saatte nyt ihailla suklaapirtelön sijasta. Oli muuten ihana vaihtaa toppatakki kevyempään, ja laittaa päähän (tai oikeastaan silmille) aurinkolasit. Saimme kulutettua aurinkoisessa säässä ainakin tunnin, jonka jälkeen suuntasin vielä vähäksi aikaa takapihalle tekemään pihahommia.

Pihatöiden jälkeen kaivoin imurin esiin. Imurointi on kyllä aika turhaa touhua näinä kuraisina aikoina. Jouduin imuroimaan alakerran tänään kahteen kertaan, sillä koiramme tiputtaa kohtuullisen määrän hiekkaa, risuja ym. kävellessään ympäri kämppää. Imuroinnin jälkeen pyyhin vielä pölyt, pesin mm. lieden sekä keittiönkaapit sekä tiskasin astioita ja pesin pyykkiä. Siivoussession jälkeen otin suunnaksi K-raudan ja Ikean, sillä aikaa piti saada jotenkin kulutettua, etten ala turhaan miettiä ruokaa tai herra Longfieldiä. K-raudasta mukaani tarttui kristallikruunun pesuaine, jonka ohjeissa vakuutettiin, että pesu kävisi aineen avulla kuin tanssi – sen kun vain ruiskuttaisi pesuainetta kristalleille ja antaisi aineen sen jälkeen valua ja kuivua pois. Meillä on olkkarissa mummoltani perinnöksi saatu kristallikruunu, jonka pesu on pitänyt suorittaa jo pitkän aikaa. Valaisimen pesu ei vain satu kuulumaan lempihommiini, vaikka siivouksesta kamalan paljon pidänkin. Tästä syystä kympin (!) maksanut pesuaine päätyi lopulta ostoskoriini.

Ennen kristallikruunun pesua piti kuitenkin tulla kotiin ja syödä. Olin tarkoituksella säästänyt lempipastani dieetin viimeiseksi päiväksi, joten tiedossa oli tänään pasta carbonaraa tuoreella chilillä höystettynä. Pastan kanssa popsin lisäksi tuttuun tapaan kukkakaalia ja join vettä. Pääruoan jälkeen tiedossa oli vielä ihana jälkkäri! Pastan teon aikana väsäsin myös suklaavanukkaan ja laitoin sen vetäytymään jääkaappiin. Vaikka vaniljavanukas on minusta paremman makuinen kuin suklaa, maistui suklainen versio vanukkaasta tänään erinomaiselta, sillä ripottelin sen päälle eiliseltä jääneitä pensasmustikoita sekä vadelmia. Varsinkin lusikallinen, jossa oli vanukasta sekä vadelma, maistui oikeasti todella hyvältä.

Ruoan jälkeen aloin sitten pesemään sitä kristallikruunua, ja kyllä se pesuaine toimi ihan kivasti. Reilu tunti valaisimen pesuun meni, joka on reilusti vähemmän kuin edellisinä kertoina. Jossain välissä kristallikruunun pesun jälkeen söin vielä karamell/toffee-patukan muutaman vesilasillisen kanssa. Patukan jälkeen oli aika lähteä jälleen koiran kanssa ulos. Tämän lenkin aikana harjasin karvaista kaveria hieman, sillä huomenna olemme menossa eläinlääkärin luokse. Nyt kello näyttää jo hieman yli kahdeksaa ja suuntaan tästä juuri saunaan. Mullahan on vielä tältä päivältä molemmat liemet juomatta, ehkä juon niistä toisen saunan jälkeen, tai sitten en.

Kuurini sitten päättyy tänään! Kaivoin pakkasesta jo valmiiksi leipää, jota aion syödä oivariinin kera aamulla. Ruokakauppaan rynnin heti töistä, saa nähdä kuinka monen kassin kanssa kaupasta ulos tulen. 🙂

Huomenna on kuitenkin vielä viimeinen punnitus, joten vielä yksi postaus dieettiin liittyen on luvassa. Huomenna alkaa myös blogini ensimmäinen arvonta, jossa arvon teidän lukijoiden kesken yhden 3 päivän All in one -paketin. Olkaahan siis kuulolla huomenna, mä lähden nyt saunaan hikoilemaan ne viimeiset (kilo)grammat pois. 😉

Vastaa