Nutrilett #5

iPhone 4S + Camera!-app

Edistyminen:

Heräsin aamulla jälleen turvonneeseen fiilikseen. Sormet tuntuivat todella paksuilta, ja olo oli jälleen pöhöttynyt ja hieman tunkkainen. Reippaasti suuntasin kuitenkin vaa’alle, jossa minua odotti vihdoin ja viimein iloinen yllätys. Eilisestä painoa oli PUDONNUT tasan kilo! Tavoitteeseen siis vielä matkaa 1,8 kiloa ja dieetin kokonaistulos siis -0,9 kg. Jee!

Päivän liikunta:

Aamupalan jälkeen suuntasin herra Longfieldin ja koiran kanssa ulos. Köpöttelimme tuttuun tapaan metsässä tovin jos toisenkin horisten tällä kertaa mm. lapsuudestamme. Kovin keväinen sää ei aamulla ollut, enemmänkin ilma tuntui syksyiseltä.

Päivällä suuntasimme sitten pyöräostoksille, autokaupoille sekä Selloon, joten hyötyliikuntaa kävelyn merkeissä tuli harrastettua myös päivällä rutkasti.

Iltapäivällä oli tiedossa siivousta sekä tanssia mm. Lady Gagan tahdittamana, taidan odottaa kohtuullisen innoissani maanantaina myyntiin tulevia kesän keikkalippuja. 🙂 Siivoilujen ja tanssien jälkeen lähdimme jälleen kävelemään koiran kanssa, tälläkin kertaa metsän uumeniin. Ja toki se iltalenkki koiran kanssa on vielä edessä.

Sepustus viidennestä päivästä:

Vaa’alla käynnin sekä pyykinpesukoneen päälle laittamisen jälkeen aamu jatkui rennoissa tunnelmissa peittojen alla. Selailin vielä kertaalleen Hullujen päivien kuvaston läpi, jonka jälkeen luin kolme postiluukusta tällä viikolla tipahtanutta lehteä läpi. Kyllähän siinä saatiin tovi kulutettua, joten lehtien lukemisen jälkeen nälkä oli jo aika hirmuinen.

Aamupalaksi join dieetin viimeisen suklaapirtelön. Sekoitin pirtelön ensimmäistä kertaa sähkövatkaimella, töissä pirtelö valmistui aina juomapullon raivokkaalla ravistamisella. Vatkaamisen avulla pirtelöstä tuli ihanan kuohkeaa ja normaalisti yhteen lasiin mahtuva määrä piti aamulla laittaa kahteen lasiin. Aamupalaksi join kuitenkin vain yhden lasin ja laitoin toisen lasin odottamaan valmiiksi jääkaappiin. Pirtelön seurana join ison mukin kahvia sekä lasin vettä. Mukaan aamupalahetkeen pääsi myös hesari.

Aamupäivästä suuntasimme sitten pyöräostoksille. Mulla on ollut haaveena jo monena vuonna, että alkaisin fillaroida töihin. Työmatkaa kertyy päivittäin 30 kilometriä, ja edellisinä vuosina olen aina ollut sitä mieltä, että matka on liian pitkä päivittäin pyöräiltäväksi. Tänä vuonna kaikki on kuitenkin toisin kun tajusin kuinka paljon (hyöty)liikuntaa saan parin tunnin päivittäisellä pyörälenkillä. Tein hieman laskutoimituksia, ja kaloreita kuluu keskimäärin 670 per päivä kahden tunnin pyöräilylenkillä! Ja jos tuon lenkin vetäisi viitenä päivänä viikossa, päästään jo aika huikeisiin kalorinkulutuksiin – 3350 kcal! Sehän vastaa jo ihan tajutonta määrää karkkia. 🙂

Jättimäiset viikottaiset karkkimäärät mielessäni suuntasimme siis pyöräkauppaan, josta saimme hetken jutteluiden jälkeen hyvältä tuntuvan tarjouksen pyörästä sekä muutamista lisävarusteista, jotka siihen pitää saada. Olin toki tehnyt jo aika ison työn etsiessäni ja lukiessani hyvistä pyöristä netistä, joten liikkeeseen astuessani oikeastaan tiesin jo minkä pyörän haluan. Kun aloin etsimään sopivaa pyörää, oli selvää, että halusin investoida hyvään pyörään, joten olin valmis maksamaan laadukkaasta pyörästä ”tavis”pyörää enemmän. Tuntien ja taas tuntien etsinnän jälkeen olin löytänyt omaa silmää miellyttävän sekä tarpeitani vastaavan pyörän. Tämän jälkeen piti vain etsiä liike, josta kyseistä pyörää saisi.

Pyöräksi valikoitui Nishikin 401-mallinen hybridipyörä, josta teen tarkemman postauksen kunhan olen muutaman lenkin sillä aluksi pyöräillyt. Hintaa tälle kauniin liilalle pyörälle tuli 780 euroa. Hintaan sisältyy pyörän lisäksi juomapulloteline, vakuutusyhtiön hyväksymä runkolukko, etu- ja takavalot, takapakkari, matkamittari sekä omaa päätäni suojaava valkoinen kypärä. Ja toki kaikkien lisävarusteiden sekä esim. satulan ja tangon oikean korkeuden asennus kuuluu hintaan. Kypärä mun pitää kuitenkin asentaa päähäni ihan itse.

kuva: http://nishiki.fi/

Pyörän saan itselleni luultavammin ensi viikon aikana, joten vielä hetken verran täytyy pyöräilykauden avaamista odottaa. Miten mä maltan?! Kävin koeajamassa pyörän, ja sillä ajaminen tuntui ihan taivaalliselta. Vanha pyöräni on reilut 15 vuotta vanha ja on mallilltaan sellainen maastopyörä, joka piti kaikilla joskus teinivuosina olla. Nishikillä ajamista ei voi mitenkään verrata tähän raskaaseen ja paksupyöräiseen maastopyörään, sillä ajo on uutukaisellani kevyttä ja vaivatonta, kun taas entisellä pyörälläni se oli raskasta ja hidasta. Ah, rakastan liilaa kaunotartani jo nyt kovin paljon.. <3 Palataan pyörään kuitenkin tarkemmin kunhan saan sen ensin itselleni.

Pyöräostosten jälkeen kävimme vielä nopeasti kurkkaamassa uusia autoja, mutta auton vaihto ei taida nyt kuitenkaan olla ajankohtaista, ehkä sitten ensi keväänä. Autojen jälkeen käväisimme vielä Sellossa, josta yritin turhaan etsiä uuteen pyörääni sopivaa ulkoilutakkia. Mukaan tarttui kyllä minimittaiset pyöräilyshortsit (täytyyhän sitä aurinkoa saada kesällä pyöräillessä) sekä tekninen aluspaita. Molemmat olivat yllättäen alerekkien löytöjä, joten suuremmilta tuhlailuilta vältyttiin tällä erää.

Kotiin päästyämme meinasimme molemmat pyörtyä nälkään. Tein itselleni äkkiä nuudelikeiton, jonne lisäsin jälleen ison ripauksen chili explosion -maustetta sekä yhden tuoreen chilin. Vanukkaan jätin tällä kertaa väliin, sillä olin napannut ruokakaupasta (jossa kävimme myös siellä Sellossa ollessamme) itselleni pensasmustikoita sekä vadelmia jälkkäriksi. Tuoreet marjat – niitä mä taidan odottaa kesässä eniten, jopa enemmän kuin pyöräillessäni ansaittuja karkkeja.

Nyt kello on 19.37 ja herra Longfield viimeistelee pakkauksiaan. Huomenna hän lentää Alabamaan heti aamusta, joten loppuillaksi käperrymme yhdessä sohvalle leffojen maailmaan. Juon tässä kirjoittaessani tomaattilientä, joka maistuu edelleen hirmuisen hyvälle. Mulla on vielä kaksi jauhopussia tältä päivältä avaamatta – yrttiliemi sekä vanukas. Luulen, että tänään en näitä enää kuitenkaan syö, sillä vain noin reilu tunti sitten popsin Dark chocolate -patukan, joka pitää nälän todella pitkään poissa. Tätä lientäkin litkin tässä vain sen takia, että mulla on vähän vilu äskeisen märän ja viimaisen lenkin takia. Hidas koira ei ole kiva lenkkikaveri tällaisilla ilmoilla..

Eipä tässä sitten varmaan muuta tältä päivältä. Oikein rentouttavaa ja rauhallista illan jatkoa! Ja oikein railakasta illan jatkoa niille, jotka jossain bileissä tällä hetkellä jorailevat ihan olan takaa. Mun vuoro on sitten ensi perjantaina! 😉

6 Replies to “Nutrilett #5”

 1. Oi, työmatkapyöräily :). Tosin täytyy sanoa, että viimeiset pari vuotta mä oon ollut hieman laiska työmatkapyöräilyn suhteen :/. Mun pitää olla lähes joka aamu töissä 8.00 ja sitä ennen pitäisi ehtiä käydä suihkussa, joten pitäisi nousta niiin aikaisin. Katellaan, jos saisin tänä vuonna rytmit kohdilleen ja kunnostautuisin taas.
  Sellaisia vinkkejä (muutama vuosi sitten poljin 4kk putkeen töihin ja takaisin yht 32 km) työmatkapyöräilyn aloittamiseen, että aloita rauhassa. Polje ensin töihin vaikka maanantaina ja perjantaina pari viikkoa ja lisää siitä sitten. Jos heti repäiset ja poljet joka päivä 30km, niin todennäköisesti peppu, reidet ja selkä huutaa aika lujaa…
  Ihania pyöräilyjä 🙂

  1. Kiitos vinkistä! Mä ajattelin ensin testailla pyörää viikon verran ihan vain iltaisin töiden jälkeen. Käyn aika paljon spinnaamassa, joten luulen (ja toivon), että ulkona pyöräily tuntuu samalta. 🙂 Toki en taida ihan viitenä päivänä viikossa pyörää käyttää, menoja on kuitenkin töiden jälkeen aina silloin tällöin, joten kyllä sitä bussiakin joutuu kesällä käyttämään.

 2. Nimetön says: Vastaa

  Oisit ensin pyöräillyt vanhalla ihan hyvällä pyörällä ennenkuin meet tuhlaa 800e oisit nähnyt tuleeko siitä tehtyä ja sitä paitsi oisit tonkin pyörän saanut 300e heinäkuussa

  1. Ei, vanhalla en olisi pyöräillyt päivääkään. Se on lojunut täysin käyttämättömänä varastossa jo monta vuotta.. Ja mitä hiton hyötyä sitä pyörää on enää heinäkuussa ostaa, kun tarkoituksena on ajaa sillä KOKO kesä? Mun kesä alkaa toukokuussa, ei heinäkuussa.

  2. Täytyy tähän kyllä sanoa, että pyörällä on ihan mielettömän suuri merkitys pyöräilyssä. Maastopyörä + asfaltti eivät ole mitenkään järkevä yhdistelmä. Tappaa ihan varmasti innon polkea. Ja siihen nähden mihin kaikkeen rahaa voi kuluttaa, niin pyörään investoiminen on kyllä erittäin järkevää… …Halusin vain kertoa tämän 😉

   1. Kiitos! 🙂 Olen täysin samaa mieltä. Ja jos minut tuntee, niin teen kyllä sen minkä päätän. Uusi pyöräni ei siis tule jäämään sinne varastoon sen vanhan viereen, sen lupaan!

Vastaa