Lokerikkohylly

Lokerikkohyllyn tarina kuuluu seuraavasti.

Olin etsinyt jo pidemmän aikaa syvyydeltään pientä (en oikeasti tiedä mikä on syvän vastakohta kun puhutaan esim. hyllyjen syvyydestä.. Matala? Kapea? Epäsyvä?) senkkiä/hyllyä/kaappia raikastamaan makuuhuoneemme ilmettä. Olin jo pidemmän aikaa lopen kyllästynyt IKEAn Billy-sarjan kaappiin, joka norkoili makuuhuoneemme kulmassa. Kahlasin läpi tuhottoman määrän nettikauppoja löytääkseni sopivan hyllyn korvaamaan heiluvan ja huojuvan Billyn, mutta tarpeeksi täydellistä yksilöä ei löytynyt millään.

Mutta sitten koitti se päivä kun löysin etsimäni. Olin juuri hikoillut jumpassa ja odottelin Sellossa bussin lähtöä ja sattumalta eksyin Pentikille, jossa minua oli vastassa täydellinen valkoinen hylly, jonka syvyydeksi oli ilmoitettu hintalapussa tasan 30 cm.

Ihastumisen hetki.

Tiesin, että tuleva makuuhuoneemme hylly oli edessäni, vaikka hintalapussa kummittelikin kamalan pelottavalta näyttävä luku – 480 euroa. Napsin kuvan hyllystä ja mietin koko bussimatkan mistä saan hommattua rahat täydellistä hyllyä varten.. Olin juuri ottanut permiksen, ja olimme myös kotiutuneet juuri suht kalliilta reissulta, jonka aikana luottokortit oli saatu nyhdettyä aika tyhjiksi. Hetken pohdiskelujen jälkeen mieleni valtasivat äidin ja isäni kuvat.

Seuraavana viikonloppuna istuimme vanhemmillani kahvittelemassa, kahvihetken lomassa pyysin reippaasti 480 euron lainaa unelmien hyllyäni varten. Rahat ilmestyivät tililleni ja minä hain unelmieni hyllyn Pentikiltä. Eikös vanhempien ole tarkoituskin auttaa lapsiaan hädän hetkellä? 🙂

Matkalla kotiin!

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kaappi saapui makuuhuoneeseemme muutaman päivän kuluttua ja ostopäätöstä en kadu vieläkään. Olemme myös ansiokkaan kirppisreissun jälkeen saaneet maksettua jo ison osan lainarahoista takaisin. 🙂

Vastaa