Nuudelikeitto

Kotiuduttuamme Aasian reissultamme jäi nuudelihimo päälle muutaman viikon ajaksi. Matkasin itse takaisin Aasiaan muutamaksi tunniksi samalla kun Herra Longfield vietti aikaa poikien kanssa lätkäpelin ja oluen merkeissä eräänä lauantaina.

Oikeastaan tämä postaus on vähän hölmö, sillä olen totaallisesti hävittänyt tekemäni nuudelikeiton reseptin.. Kuvat olivat kuitenkin minusta sen verran kivat, että postaus pääsee julkaisuun asti, vaikka sen sisältö onkin aika hölmö.

Reissun päällä syömämme nuudeliannokset tarjottiin järjestään niin, että nuudelit ja kasvikset laitettiin kipon pohjalle ensin, ja vasta tämän jälkeen kippo täytettiin höyryävän kuumalla (ja tulisella) liemellä. Tekemässäni reseptissä oli aivan sama idea, ja sainkin täyttää silppuamalla, pilkkomalla ja paistamalla aika monta pienempää kippoa ennen kuin sain koota oman annokseni siihen kippoon, josta ruoka oli tarkoitus syödä.

Nuudelikeiton lientä (joka sisälsi ainakin kamalasti inkivääriä) keitettiin aluksi noin 20 minuuttia, ja samalla paistelin paistinpannulla herkkusieniä sekä naudanlihan paloja. Keittoon pääsi mukaan näiden lisäksi porkkanaa, kevätsipulia, ituja sekä tuoretta chiliä. Koko komeuden päälle puristin vielä lopuksi limen mehua, joka antoi loppusilauksen keitolle.

Nuudelikeittoa olisi kiva tarjota myös ystäville illanistujaisissa. Jokainen voisi koota haluamansa annoksen ja säädellä ruoan tulisuutta lisäämällä chiliä sen verran kuin oma kieli kestää. Nyt pitäisi vaan löytää se liemen resepti jostain.. Tosin eiköhän vastaavia reseptejä löydy läjäpäin googlettamalla.

4 Replies to “Nuudelikeitto”

 1. Missä päin Aasiaa olit reissulla?
  Ensimmäinen kerta kun törmään blogiisi, mutta näyttää siltä että meillä on monia (kaikki!) samoja kiinnostuksenkohteita!

  Jään seurailemaan sinua blogilistalla!
  Tervetuloa kurkkimaan myös tänne:laapalaura.blogspot.com ,jospa se miellyttäisi 🙂

  1. Me oltiin Kuala Lumpurissa, Singaporessa, Langkawilla sekä pienellä Koh Lipen saarella Thaimaan puolella. Postauksia löytyy blogista reissulta jo jonkin verran, Langkawin ja Koh Lipen postaukset pitäisi vielä jaksaa tehdä.

   Ja tervetuloa blogini pariin! Mä kurkkasin myös sun blogiin, ja näytti oikein hyvältä. Mä jatkan tutustumista blogiisi Bloglovinin avulla, se on mun lemppari. Törmäillään jatkossakin! 🙂

 2. Aasialainen ruoka on niin hyvää! Toni sai vikana päivänä Pangkorissa jonkun hirvittävät ruokamyrkytyksen, joten en ole päässyt aasialaista sen jälkeen kokkaamaan. Ehkäpä joskus vielä…. =) Erityisesti TomYamia ois ihana tehdä ite.

  1. Mulle tuli kanssa vatsavaiva reissulla, mutta nuudeleita ja sushia tekee silti jatkuvasti mieli. 🙂 TomYamista emme kuulleett koko reissulla mitään, tainnut mennä vaan jotenkin meiltä ohi.

Vastaa