Brunssi: Blue Peter (HKI)

Ostin Lumo lifestyle -blogin tapaan lahjakortin ravintola Blue Peterin brunssille jokunen aika sitten. Luettuani Lumon arvostelun brunssista, eivät odotukseni olleet kovin korkealla raahautuessamme paikalle eräänä sunnuntaiaamuna. Yllätyimme kuitenkin todella positiivisesti, ravintola oli selkeästi oppinut virheistään ja brunssin ajan pöytiä siivottiin ahkerasti ja mikään ruoka ei meidän aikanamme päässyt kertaakaan loppumaan. Kun tähän päälle lisättiin vielä upean aurinkoinen päivä ja hymyilevät tarjoilijat, oli sunnuntain brunssi enemmän kuin onnistunut. 🙂

Ravintola sijaitsee merellisessä Lauttasaaressa, ja monelle paikka tuli varmasti tutuksi Diili-ohjelman myötä, jossa Jethro luuli paikkaa homo-baariksi. Homothan tunnetaan hyvästä maustaan sekä tyylistään, ja ainakin minusta ravintola Blue Peter oli hyvin tyylikäs ja kauniin selkeästi sisustettu, joten kai siinä Jethron letkautuksessa oli jotain perääkin..? 😉

No niin, palataan ruotuun (tai siis ruoriin)! Brunssin parasta antia olivat meidän molempien mielestä alkupalat, tuoreita kaloja oli tarjolla vaikka kuinka ja varsinkin lohi tartar-kastikkeineen upposi minuun kuin merrat mereen. Kipitin korollisissa nilkkureissani hakemaan lohta aina vain uudestaan ja uudestaan kunnes tajusin, että myös pääruokien joukossa oli tarjolla lohta. Brunssin aikana tuli siis ainakin viikon Omega3-rasvahapot saatua.

Pääruokien syöminen jäi todella vähälle, sillä alkupalapöydän antimia vedettiin monen lautasellisen verran. Lämpimien ruokien valikoimaa voitte tutkia tarkemmin tuosta alla olevasta kuvasta, josta löytyy muuten myös brunssin hinta sekä kellonaika jolloin brunssia on tarjolla.

Jälkkäripöydän antimiin olimme myös hyvin tyytyväisiä. Tarjolla ollut tiramisukakku oli mainion makuista ja myös rapeat kaurakeksit maistuivat hyviltä. Tuoreet hedelmät ovat aina hyviä, joten jokunen meloniviipale päätyi kakun kanssa jälkkirilautaselle.

Brunssista ei ole oikeastaan juuri mitään valittamista. Plussaa tulee lisäksi mm. paikan sijainnista. Autolla paikalle pääsee todella kivasti ja ilmaista parkkitilaa on vaikka kuinka. Paikalla oli myös paljon lapsiperheitä, ja rattaat eivät häirinneet ollenkaan, sillä niille oli riittävästi tilaa sisäänkäynnin yhteydessä. Kokonaisuus oli siis oikein hyvä, ja paikka saa arvosanaksi 9. Miinusta tulee suolattomasta häränfileestä sekä hieman ankeista näkymistä satama-alueelle.

6 Replies to “Brunssi: Blue Peter (HKI)”

 1. Näyttää selkeästi paremmalta kuin meidän käydessämme. Ovat siis oppineet ensimmäisen kerran virheistä.

  Blue Peter sijaitsee kävelymatkan päässä kotoa, mutta taidamme silti käydä muualla seraavalla brunssilla, sitä kun tuntuu olevan tarjolla ympäri kaupungin.

  1. Harvoin sitä tosiaan tulee samaan paikkaan mentyä uudestaan. Brunsseja avataan koko ajan lisää, ja niitä pitää kaikkia päästä kokeilemaan! 🙂 Eilen oltiin Koskenrannassa Viikissä.

 2. Käytiin joskus Blue Peterissä lounaalla ja ruoka oli pienoinen pettymys. Harvemmin lounasruoka on mitään suurta herkkuja, mutta olisin kuitenkin odottanut enemmän BP:n maineella. Onneksi samoilla kulmilla on Pirate, joka yllätti todella positiivisesti. =)

  1. Piraten sivuja kävinkin heti kurkkaamassa. Paikka näyttää olevan auki vain lounasaikaan, joten jäänee meiltä testaamatta. Tai sitten sinne täytyy suunnata lomalla lounaalle. 🙂

 3. Entisessä elämässä kävin aika usein kaffella/lounaalla Sinisessä Petterissä. Se sattui matkalla kotoamme veneellemme. Viitisen vuotta sitten se oli niin kasaria. Toivottavasti ovat vähän tulleet edes tälle vuosituhannelle?

  1. Kyllä sisustus oli oikein viehättävä ja nykyaikainen, selkeä ja simppeli. Eli muutoksia on varmasti tehty! 🙂
   Mäkin haluaisin edes kerran elämässä veneilemään vaikka ystävien kanssa, se olisi ihan huippua!

Vastaa