Maukkaita pikkusuolaisia

Eilen esittelemäni mustikkaisen pehmiksen seurana tarjosin pinkissä velour-asussa heiluvalle naistähdelle muutamaa eri pikkusuolaista. Pikkusuolaisten reseptejä löytyy reseptikansiostani aika paljon. Nämä kaksi valitsin tarjottavaksi sen takia, etten ole kumpaakaan reseptiä ennen kokeillut. Lisäksi olen hulluna saaristolaisleipään, jota tarvittiin toisessa reseptissä. Sain siis luvan kanssa ostaa ison saaristolaisleivän ja käyttää siitä vain puolet reseptiä varten, ja syödä toisen puolen ihan yksin Oivariinin kanssa. Hyvä diili. 🙂

Lämpimät savukalkkunatoastit

 • saaristolais- tai setsuurileivän viipaleita
 • Oivariinia
 • 250-300 g savukalkkunaa siivuina
 • 200 g valkosipuli-yrttituorejuustoa
 • 1 keltuainen

Lisäksi koristeluun granaattiomenan siemeniä sekä rucolan lehtiä.

1. Voitele leivät ja asettele savukalkkunan siivut leipien päälle.

2. Sekoita keltuainen tuorejuustoon. Levitä seos savukalkkunan pinnalle.

3. Kuumenna leipiä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes tuorejuustoseos on saanut kauniin paistopinnan.

4. Viimeistele leivät rucolan lehdillä sekä granaattiomenan siemenillä.

Kinkku-rahkapiiraset

 • 1 pkt (400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa
 • n. 100 g Pirkka ohuen ohut saunapalvikinkkuleikkeleitä
 • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa, yrtti
 • 1 kpl suippopaprika

1. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levy noin 10*10 cm kokoisiksi neliöiksi.

2. Aseta jokaiselle neliölle kinkkuviipale, noin 1 rkl yrttirahkaa ja suippopaprikaviipale. Nosta kaksi vastakkaista kulmaa täytteen päälle ja paina hyvin kiinni.

3. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Nämä herkut pääsivät uunin suloiseen lämpöön samalla pelillä, sillä paistoaika ja uunin lämpötila olivat resepteissä melkein samat (hieman muokkasin noita asteita ja minuutteja alkuperäisestä). Tämä oli kätevää, sillä molemmat herkut ovat parhaimmillaan lämpiminä. Seuraavana päivänä näitä syötiin vielä mikron kautta lämmitettyinä, ja ne maistuivat silloinkin oikein maukkaille.

2 Replies to “Maukkaita pikkusuolaisia”

 1. katselinkin eilen mustikkaisen pehmiksen kuvissa näkyviä suolaisia ja mietiskelin, että saiskohan niihin ohjeita. Ja saihan niihin :). Pääsevät siis nämäkin kokeiluun :). Ja saaristolaisleipähän on niin herkkua 🙂

  1. Hyviä, helppoja ja nopeita pikkusuolaisten reseptejä ei ole koskaan liikaa. Nämäkin valmistuivat kuin itsestään juoruilun lomassa, joten ne ovat tosi simppeli toteuttaa. 🙂 Olen juuri muuten matkalla kauppaan hakemaan lisää maailman parasta saaristolaisleipää! 🙂

Vastaa