Viinilasillinen mustikkapehmistä

Ruksin tämän postauksen kategoriaksi mm. hemmottelu, sillä tämä pehmis (jota voi kyllä kutsua myös pirtelöksi) oli koostumukseltaan ja maultaan taivaallista. Koostumusta kuvailisin samettisen paksuksi ja makua vaniljaisen mustikkaiseksi.

Kyseistä juomaa tarjottiin vierailevalla naistähdelle, joka saapui meille eräänä iltana suloisessa pinkissä velour-asussasaan. Ennen kuvissa näkyviin viinilaseihin pääsyä pehmis kävi kaksissa muissakin laseissa, joissa se ei kuitenkaan näyttänyt minusta tarpeeksi hyvältä. Pientä sählinkiä ja säätämistä oli siis ilmassa, mutta lopulta istuimme kaikki kolme keittiön pöydän ääressä ja olimme yksissä tuumin sitä mieltä, että mustikkapehmis oli todella hyvää.

Mustikkainen pirtelö (3 punaviinilasillista)
1 lasi sisältää 166 kcal

 • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 • 4 dl mustikoita
 • 2 rkl tomusokeria
 • 1 kpl kananmunavalkuainen
 • 1-2 rkl kylmää vettä

Lisäksi koristeeksi muutama mustikka.

1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita sauvasekoittimella mustikat, tomusokeri, valkuainen ja vesi. Jos seos on rakeista, lisää tilkka vettä ja jatka vatkaamista. Vatkaa niin kauan, että seoksesta tulee kuohkeaa.

2. Kaada mustikkaseos vaniljaisen vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla niin, että pehmis jää raidalliseksi.

3. Annostele laseihin ja koristele tuoreilla mustikoilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Pehmiksestä tuli sen verran paksua ja kuohkeaa, että me käytimme juomisen apuna lusikkaa.

Viinilasit ovat Iittalan Kolibri-sarjan punaviinilasit. Sarjan on suunnitellut Timo Sarpaneva vuonna 1983.

Kolibri-lasisto on tyypillisintä Sarpanevaa – kevyen muodon ja käytännöllisyyden sopusointua. Kolibrin hienostuneen hento olemus on käyttölasia kauneimmillaan. Sen ajaton eleganssi sopii niin kotoisiin kuin juhlaviinkin tilaisuuksiin.

Lasiston tuotanto lopetettiin 31.12.2009. Meidän onneksemme bongasimme sekä valko- että punaviinilasit Iittalan verkkokaupasta joskus vuoden 2010 aikana ja saimme ne itsellemme todella edulliseen hintaan. Meiltä kuitenkin uupuu vielä saman sarjan kuohuviinilasit, joten jos niitä on jollakulla turhaan kaapissa pölyttymässä, voi minulle laittaa asiasta mitä pikimmin spostia! 🙂

4 Replies to “Viinilasillinen mustikkapehmistä”

 1. Näyttää hyvältä. Vaahtoutuva vaniljakastike on hyvä vierasvara. Täytyy pitää tämä mielessä; kananmunia löytyy aina jääkaapista ja pakkasessakin on aina mustikoita

  1. Näyttää hyvältä, ja ennen kaikkea maistuu todella hyvältä! Vaahtoutuva vaniljakastike oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta jatkossa sitä löytyy jääkaapista varmasti useammin. 🙂

 2. Tämä päätyy jälleen kokeilulistalle 🙂

  1. No mutta sehän on kiva kuulla! 🙂 Meilläkin tätä tehdään varmasti uudestaan, pehmis korvaa kivasti esim. karkkipussin.

Vastaa