Singaporen TOP 5

Jotta matkapostaukset saadaan jossain vaiheessa valmiiksi, voitaisiin tässä välissä palata takaisin Singaporeen. Kirjoitin kaupungista jo reissun päältä postikortin, jossa kaupungin nähtävyyksiä käytiin ainakin vähän läpi. Paneudutaan nyt kuitenkin vielä hieman tarkemmin niihin meidän reissumme top-juttuihin kyseisessä lilliputtivaltiossa.

1. Kaupunki yöllä

Kuten jo mainitsemassani postikortissa kirjoitin, oli ensimmäinen ilta Singaporessa unohtumaton. Lähdimme tutustumaan kaupunkiin ensi kerran auringon laskeuduttua ja olimme molemmat aivan häkeltyneitä suurkaupungin valoista, pilviä hipovista taloista sekä kaupungin siisteydestä ja rauhallisuudesta. Kaupungissa oli turvallista ja miellyttävää kävellä myös pimeän tullen. Nuorisoa ei esim. näkynyt kaljoittelemassa metrotunneleissa, vaan siellä harjoiteltiin ryhmissä tanssimuuveja. 🙂 Me satuimme myös oikeaan aikaan Marina Bay Sand -hotellin liepeille, ja saimme kokea unohtumattoman valo- ja musiikkishown, joka ällistytti kahta pientä suomalaista kovasti paljon.

Marina Bay Sand -hotellin katolla sijaitsee upea uima-allas, jonne olisimme halunneet kovasti päästä pulikoimaan ja samalla ikuistamaan kaupunkia muutaman kuvan verran kamerallemme. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaikka herra Longfield soitti ja melkein rukoili, että olisimme allasalueelle päässet. Herralle kerrottiin ystävällisesti puhelimessa, että allasalue on varattu vain ja ainoastaan hotellin asiakkaille. Voitte varmaan arvata missä hotellissa vietämme yömme seuraavan kerran kun Singaporeen matkustamme. Ja tänne on oikeasti pakko palata, vaikka yleensä emme samaan kohteeseen enää uudelleen palaakkaan.

Omasta mielestäni lomissa melkein parasta ovat lämpimät illat. En niinkään enää välitä aurinkotuolissa makaamisesta – sillä nähtävää riittää niin paljon – mutta lämpöä ja aurinkoa kyllä rakastan. On niin ihana kulkea illalla pilkkopimeässä vain kevyt mekko päällä. Se tunne kun astuu ulos esim. ilmastoidusta ja kylmästä ostoskeskuksesta takaisin kadulle on minusta ihan korvaamattoman ihana. Voi kun saisimme täällä kotimaassakin nauttia lämpimistä illoista/öistä edes hieman useammin.

2. Eläintarha ja yösafari

Singaporen odotetuin kohde oli paljon kehuja saanut eläintarha sekä yösafari. Yösafarille suuntasimme eri päivänä kuin itse eläintarhaan. Nämä kaksi puistoa olivat ihan vierekkäin, ja kun eläintarha sulki ovensa, avasi yösafari omansa. Näin ollen vierailut olisi voinut hyvin yhdistää myös samalla päivälle.

Eläintarhassa meitä molempia viehätti eniten eläinten isot ja luonnonmukaiset aitaukset. Eläimiä ei tarvinnut katsoa kaltereiden takaa, sillä ne oli erotettu ihmisistä enimmäkseen vallihaudoilla. Hauskin aitaus/alue oli orangeilla. Ne pääsivät halutessaan kiipeilemään kirjaimellisesti päämme päälle, ja jos ei pitänyt varaansa, saattoi päähän tippua orankien pudottamia oksia, tai jopa niiden pissaa tai kakkaa. Yksi orangeista nimittäin kakkasi käteensä ja viskasi sen sitten alas tielle. Että näin.

Mieleenpainuvia eläimiä olivat tietenkin myös eläintarhan ylpeydet, eli kaksi valkoista tiikeriä. Hymyilin leveästi myös nähtyäni tapiireja, saukkoja, leijonia sekä norsuja.

En muistanut ottaa matkalle mukaan kameran jalustaa, joten yösafarin kuvasaalis on hyvin kehno. Salaman käyttöä pyrin välttämään aina kun mahdollista, ja täällä se oli itseasiassa jopa kielletty, joten muutaman heilahtaneen kuvan jälkeen päätin laittaa kameran takaisin laukkuun ja yritin painaa kuvat tiukasti vain mieleeni.

Yösafarilla puisto kierrettiin golf-kärryn tapaisella kulkuvälineellä. Ajokierroksen aikana tästä kulkuvälineestä sai hypätä pois, mikäli halusi tutustua eläimiin merkattujen kävelypolkujen avulla. Kun puistossa oli kierrellyt haluamansa ajan kuului hintaan vielä noin puolen tunnin eläinshow, jossa muutamat eri eläinlajit esittivät taitojaan yleisölle. Hauskoja olivat ainakin saukot, jotka osasivat eritellä ja viedä tyhjät karkkipussit sekä tölkit oikeisiin roskiksiin.

3. Kasvitieteellinen puutarha

Viherpeukalona odotin paljon myös kasvitieteellistä puutarhaa. Alue oli valtavan suuri, ja se koostui useasta eri teema-alueesta/puistosta (esim. orkideapuisto, inkivääripuisto, lääkekasvipuisto sekä sademetsäalue). Puutarhan alueilta tarttui kameraan kamalasti kuvia ja kukkaloisto oli paikoin todella värikäs ja upea. Emme kuitenkaan päässeet koluamaan koko puutarhaa läpi, sillä kirottu vatsatautini oli todella ärhäkällä päällä kyseisenä päivänä. Kävelin kuitenkin niin paljon kuin jaksoin, mutta silti noin puolet puistosta jäi näkemättä. Tässäpä siis jälleen yksi hyvä syy palata kaupunkiin vielä uudestaan.

Puiston upeinta antia olivat mielestäni orkideapuiston lisäksi puutarhan lammet, vesiaiheet sekä suuret puistoalueet, joille turistit sekä paikalliset voivat vapaasti (ja ilmaiseksi) tulla viettämään aikaa perheidensä sekä ystäviensä kanssa. Ja tuttuun tapaan täälläkään emme törmänneet roskan roskaan, vaan ihmiset kiikuttivat omat roskansa nätisti roskapönttöihin. Kuinka upeaa olisikaan viettää tässä puistossa vappupiknikkiä lämpimän auringon alla!

4. Singapore flyer

Herra Longfield odotti Singaporen reissulta ehkä eniten maailman suurimpaan maailmanpyörään pääsyä. Herra omaa jonkin sortin korkean paikan kammon, mutta silti hänellä on tarve päästä kaikkiin korkeisiin paikkoihin. Outoa. 🙂 Se, miksi herra tätä maailmanpyörää niin kovasti odotti, johtui siitä, että Lontoon reissullamme emme päässeet London eye -maailmapyörään, sillä se oli reissumme ajan huollossa. Herra Longfield oli kovin pettynyt Lontoossa, mutta vihdoin monen vuoden odottelun jälkeen hän pääsi vihdoin siihen maailman korkeimpaan maailmanpyörään! Jee.

Pyörä on valmistunut vuonna 2008 ja ylhäältä – 165 metrin korkeudesta – avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Kirkkaalla säällä voi nähdä jopa Indonesiaan ja Malesiaan saakka. Hieman pilvisenäkin päivänä erottaa kuitenkin mm. upean satama-alueen ja sen liepeillä satamaan pääsyä odottavat kymmenet ja taas kymmenet rahtilaivat. Toki ylhäältä näkee myös Singaporen Formula 1 -radan sekä kaupungin vaikuttavan siluetin.

5. Singapore Sling -drinkki

Raffles-hotelli ja siellä sijaitseva Long bar ovat varmasti jokaisen turistin käynnin kohteena Singaporessa, niin myös meillä. Suuntasimme hotellille viimeisenä iltana, sillä toiveena oli, että vatsatautini olisi jo tässä vaiheessa hellittänyt ja olisin voinut nauttia tunnetun Singapore Sling -drinkin Long barissa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä vatsatauti piti pintansa ja sain katsella vierestä kun herra Longifield lipitti suloista drinkkiä vieressäni, ihmisten heitellessä paikan tavan mukaisesti maapähkinän kuoria pitkin ja poikin lattioita. Long bar on varmaankin koko Singaporen ainoa paikka, josta löydät roskia lattioilta.

Tässäpä se lista sitten olikin. Seuraavaksi matka jatkuu kohti Langkawia, siis palaamisiin!

2 Replies to “Singaporen TOP 5”

  1. Singapore vaikuttaa milenkiintoiselta, veljeni on ollut siellä muutaman kerran ja kehunut. Hongkong teki meihin samantapaisen vaikutuksen, ehkä jollain reissulla voisi yhdistää nämä kaksi (vaikka väliä kaupungeilla taitaa olla n. kolmen lentotunnin verran)

    1. Ei yhtään huono idea! Kiina on meillä vielä kokonaan kokematta ja näkemättä, kehuja olemme kuulleet paljon myös Shanghaista. Ensi talven reissua ei ole vielä suunniteltu, Kiina voisi kyllä olla yksi vaihtoehto.

Vastaa