Meloni-parmankinkkusalaatti = NAM!

Kyseinen salaatti on matkittu lähes kokonaan Fleuristen brunssilla syömästämme herkullisesta salaatista. Lisäsimme omatoimisesti salaattiin ainoastaan parmankinkkukierteitä, joihin resepti lötyy samettisen kukkakaalikeiton postauksesta. Niin ja lisäsimmehän me salaattiin kyllä myös erilaisia siemeniä. Mutta pieni hienosäätö oli tällä kertaa ihan okei.

Meloni-parmankinkkusalaatti

Salaatin pohjana käytimme kahta eri salaattia, joiden nimiä en tietenkään enää muista. Jos siis haluat tehdä tätä salaattia kotonasi, voit ihan vapaasti valita paria mielisalaattiasi salaattitiskiltä. Salaattilehtien päälle lurautimme seesamiöljyä, joka oikeastaan antaa mauan ja jujun koko salaatille. Öljyn maku on todella erikoinen, ja se sopii ainakin tähän salaattiin kuin nakutettu.

Meloni-parmankinkkusalaatti

Öljyn lurauttamisen jälkeen lautaselle tulee laittaa meloniviipaleita, voit jälleen valita sen melonin josta itse pidät eniten. Meillä lautaselle eksyi omaa herkkuani, eli cantaloupe-melonia. Melonien päälle revitään sitten parmankinkkua tai ilmakuivattua kinkkua.  Ja sitten päälle viskellään siemeniä, me käytimme pellavan- ja kurpitsansiemeniä.

Meloni-parmankinkkusalaatti

Koko komeus kruunataan vielä parmankinkkukierteillä tai ihan vain tuoreen patongin viipaleella. Maistuu muuten taivaallisen hyvälle!

p.s. Kuvissa törröttävät myös uudet HIMLAn lautasliinat. Ei niitä kyllä oikeasti edes käytetty, ne olivat vain rekvisiittaa. Niin ja sain vihdoin varatuksi kampaajan, olen menossa sinne itseasiassa tänään. Katsotaan mitä hiuksille käy.

2 Replies to “Meloni-parmankinkkusalaatti = NAM!”

  1. Helppo salaatti, joka on maukas ja näyttävä, sopii tarjota vaikka vieraille. Heittelen itsekin siemeniä ja pähkinöitä salaattien joukkoon, kurpitsansiemenet ovat suosikkejani, etenkin paahdettuna. Oletko muuten maistanut kurpitsansiemenöljyä? Antaa myös mielenkiintoisen maun salaattikastikkeisiin.

    1. Enpäs ole maistanut koskaan. Täytyy ensi kauppareissulla tutkia öljyhyllyä tarkemmin. 🙂 En kyllä oikeastaan edes käytä salaatinkastikkeita, mutta ripauksen öljyä voin salaatinlehdille viskellä.

Vastaa