Kuala Lumpur – Hotel Istana Kuala Lumpur City Centre *****

Ensimmäiset yöt vietimme Istana-hotellissa Kuala Lumpurin keskustassa. Hotelli sijaitsi hyvin keskeisellä paikalla ja lähimmälle ilmassa kulkevalla metrolle (tai siis sen ilmassa kulkevan metron asemalle) oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Käytimme tätä ilmajunaa tosin vain muutaman kerran, sillä kävelimme lähes joka paikkaan kaupungissa. Kävellen näkee paikkoja minusta paremmin, ja kuvienkin ottaminen matkan varrelta onnistuu kovin paljon paremmin kuin liikkuvasta junasta tai metrosta.

Näimme myös hotellimme pihasta sekä Petronasin kaksoistornit että KL Towerin. Molemmat maamerkit olivat myöskin kävelymatkan päästä hotellilta. Ostosten teko oli Kuala Lumpurissa pääasiassa ja kaupungin paras ostosalue – kultainen kolmio – oli hotellin välittömässä läheisyydessä, kävellen sinne meni noin viisi minuuttia.

Hotelli tarjosi asiakkailleen mm. ilmaisen netin, maittavan ja runsaan aamupalan sekä ulkouima-altaan aurinkotuoleineen. Allasalueella nukuimme muutamana päivänä parin tunnin päikkärit ostosten lomassa ennen illallisella siirtymistä.

Aamut aloitettiin aina hotellin runsaalla aamupalalla. Olimme molemmat sitä mieltä, että reissumme parasta aamupalaa tarjoiltiin Kuala Lumpurissa. Täällä oli laajin valikoima ruokaa sekä hauskimmat ja iloisimmat munakkaan tekijät. Kuala Lumpur tunnetaan fuusio-keittiöstään, pitäähän kaupunki sisällään monta eri väestöryhmää, jotka kaikki tarjoavat omia herkkujaan. Ja toki tällaisessa eri väestöjen rikastuttamassa kaupungissa myös ruokakulttuurit sekoittuvat keskenään.

Aamupalalla oli tosiaan tarjolla jokaiselle jotakin. Oli nuudeleita, riisiä, vihanneksia, hedelmiä, munakkaita, pekonia, broilerimakkaraa, jogurtteja, leipää, leikkeleitä, juustoja sekä mehuja, vettä, kahvia, ja teetä. Makeannälkä saatiin poistettua mm. maukkailla suklaamuffineilla sekä muilla makeilla leivonnaisilla.

Aamupalalla oli hauska seurata ihmisiä, paikalla oli monen sorttista rotua, ja kaikilla heillä oli lautasillaan ihan erilaisia juttuja. Hotelleilla on varmasti aika homma pitää listoillaan monen eri väestönryhmän ruokia, täytyyhän kaikki asiakkaat pitää tyytyväisinä. Toiset eivät syö sikaa, toiset haluavat aloittaa aamunsa nuudeleilla, kun taas jotkut tahtovat pekonia ja papuja ja sitten on se ryhmä (johon meidätkin voi lukea), jotka haluavat täytetyn munakkaan, leipää, jogurttia sekä tuoreita hedelmiä ja kahvia (ja jotain suklaista jälkkäriksi).

Hotellin aamupalalta voidaan jatkaa matkaa hotellin huonepalveluun. Tilasimme ensimmäistä kertaa ikinä huonepalvelun kautta ruokaa. Kyseessä oli ensimmäinen iltamme Kuala Lumpurissa (ja samalla koko reissulla) ja olimme illalla hotelliin saapumisen jälkeen niin väsyneitä ja nälkäisiä, että aloin kiukutella jo valmiiksi siitä, kuinka emme kuitenkaan löydä mitään kivaa ruokapaikkaa nopeasti.

No herra Longfield kaivoi rauhallisesti huonepalvelun menun ja alkoi luetella minulle sieltä ruokia. Olisin halunnut kovasti lähteä ulos tutkimaan kaupunkia, mutta lopulta annoin periksi ja tilasimme alla olevat sapuskat huonepalvelusta.

Oli kyllä aika metkaa makoilla sängyssä peiton alla yökkäri päällä kun huoneeseemme tuotiin pyörillä kulkeva kärry, joka muuttui hetkessä pöydäksi. Pöydän alla olevasta kaapista sitten kaivettiin sapuskat, juomat, kukat ja aterimet pöydälle ja sitten vain syömään! Ruoan jälkeen kärry työnnettiin huoneesta käytävälle, ja pian sen jälkeen huoneemme puhelin soi. Henkilökunta halusi tarkistaa olimmeko olleet tyytyväisiä ruokaan ja palveluun.

Syömisen jälkeen silmät menivät kiinni kuin itsestään, ja aamulla oli aika suunnata tutkimaan tarkemmin sitä kaupunkia.

Vastaa