Brunssi: Bistro O Mat (KKN)

Aasian reissumme ajan koiramme oli hoidossa sekä vanhemmillani että herra Longfieldin siskon luona. Viime viikonloppuna oli aika kiittää vanhempiani koiran hoidosta. Kiitokseksi veimme heidät Kirkkonummella sijaitsevaan Bistro O Mat -ravintolaan brunssille. Olemme käyneet brunssilla Bistro O Matissa kerran aiemmin, ja ihastuimme paikkaan todella paljon.

Ravintola on rauhallinen, kauniin skandinaavisesti sisustettu ja palvelu toimii paremmin kuin yhdessäkään keskustan brunssipaikoista! Ja totta kai se ruoka on hyvää, voisin jopa sanoa, että taivaallisen hyvää. Ravintolan hyvyydestä kertoo varmasti myös jotain eteisen seinällä olevat lukuisat kunniakirjat. Paikan toinen omistaja, Marko Palovaara, on valittu mm. vuonna 2002 Suomen parhaaksi kokiksi.

Brunssi on katettuna kello 12-16.30 ja hintaa brunssilla on 31 euroa per nenä. Meillä kävi muuten hyvä tuuri, sillä viime viikon sunnuntaina blinit olivat viimeistä kertaa tarjolla. Blinien lisäksi tämä maukas maalaisbrunssi sisälsi seuraavia ruokia.

Kala- äyriäispöytä

 • Punasipulia ja hienonnettua tilliä
 • Hapankermaa
 • Mummon kurkkua
 • Kirjolohenmätiä
 • Silakanmätiä
 • Inkiväärillä maustettuja katkarapuja
 • Sitruunalla maustettua lohta

Salaatit

 • Punaista cesarsalaattia
 • Mehustettuja vihreitä vihanneksia
 • Tomaatti-vuohenjuustosalaattia

Lämpimät

 • Tattari-blinit
 • Luomukaritsanlihakyljysvartaat ja jogurttikastiketta
 • Sikliperunaa
 • Lämmintä vihannessalaattia

Lisäksi tarjolla oli tuoretta artesaanileipää bistron oman uunin lämmöstä.

Jälkiruoka tarjoiltiin lautaselta. Lautasella möllötti kakku, jonka sisältöä en enää tarkasti muista. Ainakin siinä oli suklaata sekä ihanan raikasta sorbettia!

Omiksi suosikeikseni nousivat salaattipöydän antimet. Salaatit – varsinkin tomaatti-vuohenjuustosalaatti – olivat todella hyviä, raikkaita ja tuoreista aineksista tehty. Myös blinit mäteineen ja muine lisukkeineen olivat hyviä kuin myös tuore leipä. Leivän kuori oli kyllä todella rapsakkaa ja sen pilkkomisessa pääsivät hampaat todella hommiin! Vielä täytyy mainita karitsan kanssa tarjottu jogurttikastike. Kastike oli sairaan maukasta, herkullista, hyvää ja maittavaa. Taisin käyttää kastiketta niin salaatin, blinien kuin myös niiden karitsanvartaiden kanssa.

Arvosana nousee väkisinkin korkealle. Viimeksi annoin arvosanaksi 9, mutta tällä kertaa arvosana nousee numerolla, eli se olisi täysi 10. Kiireettömään ja rauhalliseen ravintolaan kannattaa ehdottomasti suunnata! Varsinkin jos keskustan täydet ja ruuhkaiset brunssipaikat tulevat jo korvista ulos. Onneksi me asumme suht lähellä Kirkkonummea, joten suunnitteilla on käydä brunssilla seuraavan kerran kesällä kun terassikin on auki.

Tänä sunnuntaina on sitten aika kiittää herra Longfiedin siskoa koiramme hoidosta, silloinkin suunnataan yllättäen brunssille. 🙂 Tällä kertaa kohteena olisi Töölönrannan brunssi. Siitä siis tarkemmin ensi viikolla.

6 Replies to “Brunssi: Bistro O Mat (KKN)”

 1. Täällä odotetaan jo innolla sunnuntain brunssia. 🙂

  1. Kuin myös täällä! 🙂

 2. Blinejä brunssilla! Mahtava idea. Jännä myös kuulla minkälainen brunssi Töölönrannassa on tarjolla 🙂

  1. Niitä oli myös viime kerralla (noin vuosi sitten) tarjolla. Töölönrannasta on aika kovat odotukset. Olisi kiva käydä siellä joskus myös kesällä, sillä olen aina piipahtanut siellä talviaikaan. Brunssin syöminen ulkona lisää viihtyvyyttä ja tunnelmaa aina. 🙂

 3. No siis tännehän on mentävä, näyttää niin mahtavan raikkaalta ja monipuoliselta! Ja loistavaa, että tekevät itse omat leipänsä – tuore lämmin leipä aamulla, aah…

  1. Raikas on musta tosi hyvä sana kuvaamaan Bistro O Matia. Sinne siis vaan, ja äkkiä kanssa! Ette varmasti tule pettymaan. 🙂

Vastaa