Puhtaat valkeat lakanat

Joulupukki ei tuonut minulle valkoisia lakanoita, joita häneltä vähän jopa toivoin. Koska pukki ei niitä tuonut, piti ne siis hommata itse. Haaveissahan olisi saada laadukkaat valkeat satiiniset lakanat, mutta hätävaraksi ostin Elloksen alesta alla olevat  lakanat, joille jäi alejen jälkeen hintaa suunnilleen 40 euroa.

Puhtaissa lakanoissa on aivan ihana nukkua. Olen kuullut muutamaltakin eri ihmiseltä, että he pesevät lakanat ennen niiden ensimmäistä käyttökertaa. Minä en toimi näin, sillä tärkätyt ja sileät lakanat ovat minusta melkein parasta arjen luksusta. Toki ymmärrän jos ne mömmöt täytyy lakanoista pestä pois esim. allergioiden takia.

Kuvissa näkyvä sänky on ostettu Iskusta, yövalaisimien rungot ovat Ikeasta ja kuvut Kodin1:stä. Tapetti on Laura Ashleyn valikoimasta, verhojen lapuissa lukee Zara home ja taideteokset seinällä ovat äitini käsialaa.

Näissä lakanoissa sitten nukutaan muutaman viikon ajan. Sen jälkeen jännitetään mitä lakanoille käy pesukoneessa, edullisten lakanoiden kanssa kun saa aina vähän jännittää miten materiaali suhtautuu kunnon puunaukseen ja pesuaineisiin.

Kun muuten joskus saamme hommattua itsellemme oikein ison talon, jossa on kunnon kodinhoitohuone, hommaan sinne mankelin ihan ensimmäisten hankintojen yhteydessä. Lakanat ja pöytäliinat olisi niin ihana mankeloida ennen kuin ne asettelee siististi liinavaate- /pöytäliinakaappiin. Pellavaisia pöytäliinoja kun ei silitysraudalla enää uudenveroisiksi saa vaikka kuinka silittäisi..

Vastaa