Brunssi: Senaatin Hiili (HKI)

Olen ollut jälleen tarjousten perässä ja hommasin Senaatin Hiilen brunssille lahjakortin Offerium-sivuston kautta jo viime vuoden puolella. Lahjakortti sisälsi buffet-pöydän lisäksi lämpimän ruoan, joten eräänä tammikuisena sunnuntaina edessä oli jälleen maittava brunssireissu.

Ihan jo tähän alkuun täytyy mainita, että mikäli olet suuntamassa Senaatin Hiilen brunssille, mene sinne heti kun brunssi avataan. Me olimme paikalla heti ovien avaamisen jälkeen ja buffet-pöydän antimia riitti meille kiitettävästi. Huomasimme kuitenkin aika nopeasti, että ruoat alkoivat loppumaan eikä niitä tuotu sitä tahtia lisää mitä menekki olisi ollut. Me jouduimme odottamaan ainoastaan kahvia ja kahvimaitoa, mutta kuulimme useista naapuripöydistä nurinaa siitä, että juustot ovat loppu, salaatti on loppu, leivät ovat loppu jne jne jne.. Tämä oli sinänsä tosi harmittavaa, sillä me pidimme brunssista todella paljon. Raaka-aineet olivat tuoreita ja laadukkaita, kahvi hyvää sekä smoothiet todella raikkaita.

Ymmärrän siis hyvin, mikäli jonkun mielestä postauksen lopussa antamani arvosana on liian korkea, mutta päätin kuitenkin arvostella meidän kokemusta paikasta ja moitittavaa ei henkilökohtaisesti ole kuin siitä kahvin odottelusta sekä siitä, että vettä ei tuotu pyötiin lisää.

Mutta siis mennään eteenpäin. Senaatin Hiili sijaitsee Kluuvi-kauppakeskuksen yläkerassa. Sitä vastapäätä on muuten Verso-salaattibaari, josta on postausta tullut jo aiemmin. Hiilen brunssia tarjoillaan sunnuntaisin kello 12-16. Buffet-pöydällä on hintaa 15 euroa, mutta mikäli haluaa myös lämpimän aterian tulee kokonaishinnaksi 25 euroa.

Kuten jo aiemmin mainitsin pidimme molemmat Hiilen brunssista todella paljon. Myös paikka oli viihtyisä ja avara. Buffet-pöytä oli verhoiltu verhon taakse, joten ruoanhakupaikkaa ei tarvinnut koko ajan tuijottaa. Paikalla oli porukkaa todella paljon, lähinnä lapsiperheitä, joten mökää oli, mutta se ei häirinnyt juuri ollenkaan ja omaa ääntäkään ei tarvinnut korottaa. Rattaiden kanssa liikkeellä oleville muuten tiedoksi, että tänne mahtuu hyvin myös rattaiden kanssa!

Tarjolla oli salaatteja, juustoja, leikkeleitä, croissantteja, tuoreita hedelmiä (nam!), katkarapuja, sillejä, miniluumutomaatteja sekä muutamaa eri mehua ja smoothieta. Toki myös kahvi ja tee oli valikoimassa. Itselleni olisi riittännyt aivan hyvin pelkkä buffet-pöydän anti, mutta koska lahjakorttiin kuului myös lämmin ateria, maisteltiin myös hieman lohitoastia. Herra Longfield otti pekonitoastin, joka oli kuulemma todella hyvää. Voin yhtyä tähän maistettuani yhden siivun pekonia herran annoksesta. Niin ja oli se lohitoastikin oikein maukasta!

Jälkkipöydässä ei ollut taaskaan mitään suklaista.. Mutta älkää hätääntykö, siellä oleva puolukkapiirakka oli todella hyvää! Ja oikeasti olimme molemmet niin täynnä toastien jälkeen, että jälkkärit eivät edes kauheasti jaksaneet kiinnostaa. Ja minulla oli kotona jemmassa yksi suklaapatukka, jonka söin maidon kera sitten kotona kun brunssin sapuskat olivat hieman sulaneet. 🙂

Niin ja sitten loppuun se arvosana. Meidän mielestä Hiili saa arvosanaksi 9+. Olen myös melkeinpä varma, että minut löytää täältä vielä joskus uudestaan.

Vastaa