Krysanteemi

Pidän kovasti kukkien valokuvaamisesta, joten tänne bloginkin puolelle satelee näitä kukkapostauksia tasaisen tappavaan tahtiin.

Tällä kertaa vuorossa olisi krysanteemi, joka sopii arkikukaksi oikein mainiosti. Tulppaanien tapaan, krystanteemi on myös edullinen ja kestävä sisäkukka. Krysanteemia ei löydy meiltä niin usein kuin tulppaaneja, mutta upean värinen kukka piristi keittiötämme tammikuun viimeisellä viikolla.

Kasvin historia ulottuu Kiinaan sekä Japaniin, joissa kasvia on viljelty jo tuhansien vuosien ajan. Japanissa se yhdistetään kuolemattomuuteen ja keisariin.

Helppohoitoinen krysanteemi viihtyy melkein missä tahansa, mutta valoisassa paikassa se menestyy parhaiten ja kukkii pidempään. Krysanteemi on kertakäyttökasvi, joten sitä ei kannatta säilyttää kukinnan jälkeen.

Hoito-ohjeet ovat aika simppelit:

  • Pidä multa tasaisen kosteana, mutta älä anna kasvin seistä vedessä.
  • Ruukkukasviravinne kasteluvedessä varmistaa runsaan ja kestävän kukinnan.

2 Replies to “Krysanteemi”

  1. MissBlondie says: Vastaa

    En tiedä kuinka sanoa tämä, mutta minun krysanteemi kasvoi uudelleen oikein kolmena versona ja sen aikaisempi kukinta mihin versoon se oli kasvanut kuoli pois ja tuli kolme ne kolme tilalle. aivan samanlainen krysanteemi mikä sinulla on kuvassa, mutta oli pastellin vaaleanpunainen väri ja ostin sen k-citymarketista alku kesästä. 🙂

    1. Tosi mahtavaa kuulla, että sulla menestyi noin hyvin! Ehkä mulla oli joku maanantaiversio. 🙂

Vastaa