Kenkien korot

Törmäsin joku aika sitten hyvään artikkeliin Kodin kuvalehdessä. Artikkelissa esiteltiin korkokenkiä ja niiden erilaisia korkoja. Tässäpä tulisi kyseisen artikkelin tekstistä lyhennelmä.

Kartiokorko

Kartiokoron keksi 1980-luvulla Maud Frizon. Korkomalli on ylhäältä leveä ja kapenee jyrkästi alaspäin. Kartiokorolla on helpompi kävellä kuin piikkikorolla.

Kiilakorko

Kiilamainen, pohjan kanssa yhtenäinen korko, joka parantaa kengän käyttömukavuutta. Mallin keksi sotavuosina Salvatore Ferragamo.

Kitten heels

Matala 2-3 senttiä alaspäin kapeneva korkomalli, jota teinitytöt suosivat 1960-luvulla ennen kuin siirtyivät korkeampiin korkoihin.

Korokepohja

Kyseinen korkomalli teki kengistä jyhkeän ja antoi niitä käyttävälle lisää pituutta. Kyseisellä korkomallilla on myös mukava kävellä. Sotavuosina pohjia innostuttiin nostamaan yltiöpäisesti. 1940-luvulla korokepohjilla oli korkeutta jopa 13 senttiä. Malleja kehitti mm. Salvatore Ferragamo ja Roger Vivier.

Pompadourkorko

Kyseinen korkomalli muistuttaa tiimalasia. Malli oli suosittu ennen ensimmäistä maailmansotaa.

Stilettikorko

Stilettikorko on ohut ja terävä ja sillä on säärtä pidentävä vaikutus. Korkomallia käytettiin jo 1950-luvulla kynähameen tai kotelomekon kanssa. Korko on ollut suosittu säännöllisin väliajoin 1970-luvulta lähtien.

Tolppakorko

Tolppakorko on massiivinen kengänkorko. Tolppakorkoisissa kengissä on usein myös korokepohja, joka tekee kengistä mukavat kävellä.

Kaikki kuvat Googlen kuvahaulla

3 Replies to “Kenkien korot”

  1. Nimetön says: Vastaa

    Onpa nätti mun tekemä kollaasi tuo Jimmy Choo, Zara… 😛

    1. On se nätti, vaikka noi knitten korot on musta kyllä aika kaameita. 🙂

      Sori muuten siitä, etten linkannut blogisi (http://enninkengissa.blogspot.fi/2011/04/kevat-2011-kitten-heels.html) osoitetta tähän postaukseen!

    2. Haha, ei se haittaa 🙂

Vastaa