Lumi tuli :)

Tulihan se valkoinen lumi tänne eteläänkin, ja peitti kaiken allensa.

Tässä hieman lumisia kuvia eräältä iltapäivän lenkiltä tuosta meidän takapihalta. Kauniista lumesta ja pienestä pakkasesta täytyy nyt nauttia niin paljon kuin mahdollista! Toivottavasti viikonloppuna aurinkokin näyttäytyisi hieman. Kuvistakin tulisi todella kauniita, jos päivänvaloa olisi tarjolla hieman enemmän.

Hiljaisesti, leijuvasti
lumi liitää alaspäin.
Se ajattelee – näinhän on mukavaa.

Valkoinen taivas asettaa lumen
koiran kuonolle.
Se ajattelee – tässähän on lämmin olla.
Koira haukkaa lumen.

Lumi on löytänyt sulansa; sulaja kauneutensa.
Koira ajattelee – nyt söin lunta maukasta.
Juoksee pois,
lumisateessa
taukoamatta
haukkailen
paloja taivaasta.

4 Replies to “Lumi tuli :)”

 1. Kyllä se talvi joka vuosi tulee… Ajatukset ovat kyllä niin keväässä, että lumi saisi jo sulaa pois. En ole mikään talvi-ihminen…

  Koiralla talvi on kiva; appivanhempien koira loikkii lumessa ja upottaa päätä hankeen; joku siellä lumen alla liikkuu… Välillä se ottaa tyytyväisenä torkkuja hangella, kylmä ei tule, kun turkki ja varsinkin aluskarva on superpaksu.

  1. Luulen, että meidän koirasta talvi on vuoden parasta aikaa. 🙂 Kesällä sillä on päivisin niin kuuma..
   Minä kyllä odotin lunta, mutta kyllä se kevätkin saa nopeasti tulla! Reissuun lähdemme ensi viikolla, joten aurinkoa on luvassa ainakin pari viikkoa. Ihanaa!

 2. Jotkut nauttii lumesta lenkillä ja jotkut kolaa sitä joka päivä pihallaan, jotta pääsee liikkumaan 🙂 Ah tätä talvea 🙂 Kauniita kuvia! Erityisesti se puu alhaalta päin -kuva!

  1. Mekin ollaan kolailtu kovasti, sehän on ihan mainiota hyötyliikuntaa (raskasta sellaista). Ja tuolla metsässä on kyllä tosi raskasta kävellä, kun polut ovat piiloutuneet kokonaan. Voit varmaan kuvitella harmaan kaverin taapertamassa lumessa. 😉
   Puun kuva on muuten otettu makaamalla maassa (lumisessa maassa). Selällään näkee metsänkin ihan eri tavalla. 🙂

Vastaa