Chez Dominique – silmää hivelevien annosten tyyssija

Uudenvuodenaatto alkoi viime vuonna hienoissa tunnelmissa. Suuntasimme herra Longfieldin kanssa Chez Dominique -ravintolaan, jonne olimme ostaneet lahjakortin CityDealin kautta. Olimme ajatelleet joka tapauksessa mennä viettämään ravintolaan paperihääpäivää, joten meillä kävi todella hyvä tuuri kun saimme ostettua sinne CityDealin kautta lahjakortin. Säästimme nimittäin sievoisan summan.

Jotta postauksesta ei tule ihan kamalan pitkä, aloitetaan 12 annoksen läpikäynti heti. Tarjolla oli siis kuuden ruokalajin illallinen, joka venyi kaikkien keittiön tervehdysten sekä yllärijälkkärin ansiosta 12 ruokalajiin.

Löysin/osasin yhdistää ravintolan nettisivuilta löytyvän menun ruokalajeista vain muutaman meidän syömiimme annoksiin, joten jotkin annokset ovat nimetty ihan mielivaltaisesti itse.

ROOTS IN A BAG, DIFFERENT MAYO

Ihan ennen yhtään alkupalaa meille tuotiin pöytään pienen pieni sipsipussi, jossa oli niin ohuita viipaleita punajuurta, perunaa ja sipulia, että niistä näki lävitse. Suosikkini oli paahdettu ja ilmeisesti myös jotenkin karamellisoitu peruna. Olisin voinut syödä niitä sellaisen normaalin kaupasta löytyvän sipsipussillisen verran. Majoneesien makuina oli ainakin piparjuurta sekä avokadoa.

NÄKKÄRIÄ, PORSAAN SEKÄ ANKAN NAHKAA & TRYFFELIPITSAA

Ensimmäisenä keittiön tervehdyksenä eteemme tuotiin kiviä, jonka päälle oli aseteltu kuvassa olevia herkkuja. Herra Longfield piti kovasti ankannahkasta.

”BEEF TARTAR”

Kaikista pienin ravintolassa syömäni annos on tässä. Pienen pieni tötterö, joka sisälsi mm. härkää sekä kaviaaria.

KEKSIÄ JA SIPULIA

Kahden seuraavan keittiön yllätyksen sisältöä en kovin tarkasti osaa selittää. Tuosta mustasta keksistä en muista mitään, ja valkoisella lautasella oli sipulia eri muodoissa.

JUUREKSIA JA VIHREÄÄ PANNACOTTAA PURKISSA

Ensimmäinen varsinainen alkupala on kaunein koskaan missään syömäni/näkemäni annos. Tätä ihailtiin ja ihmeteltiin tovi ennen kuin sen raaski syödä. Täytyy myöntää, että vaikka tarjoilija kuinka ystävällisesti kertoi meille purkin sisällöstä, en muista siitä mitään. Ihailin purkkia niin kovasti, että kaikki tarjoilijan puheet menivät toisesta korvasta sisään ja tulivat samantien toisesta ulos.

PAHAA ORANSSIA MÖMMÖÄ

Tämän annoksen oranssi mömmö oli pahaa. Jätin sen syömättä ja ojensin sen ystävällisesti herra Longfieldille joka söi mömmön mukisematta. Nuo pienet valkoiset pallerot ovat muuten jogurttiin törkättyjä lakanpalloja. Kuka jaksaa nähdä vaivaa irrottaakseen lakasta ne pienen pienet pallot ja sen jälkeen vielä upottaa ne jogurttiin?

COD…

Nyt näette kuvan taivaallisen hyvästä turskasta. Varsinkin merileväsimpukkaliemi vei kielen mennessään. Ihan tuolla lautasen pohjalla oli vielä pieniä papuja, jotka värjäsivät liemen vaaleanvihreäksi kun tarjoilia kaatoi sen annoksen päälle edessämme.

SUUNRAIKASTAJA

Ennen pääruokaa saimme eteemme jälleen hauskan purkin. Tämän annoksen tarkoituksena oli raikastaa suu pääruokaa varten. Purkissa oli ainakin kahvinmakuista suklaamoussea sekä anisvaahtoa.

KYYHKYNEN

Tuttavallisemmin Domppana tunnetun ravintolan tunnetuin annos on kyyhky. Ravintolassa tarjottava kyyhkyt ovat Loiren laaksossa tarhattua Anjoun-kyyhkyä. Kuvassa oleva annos oli taivallisen hyvää. Kaikki maut sopivat keskenään enemmän kuin hyvin yhteen. Emme tainneet vaihtaa annoksen aikana montakaan sanaa, olimme niin keskittyneitä tutkiskelemaan makujen harmoniaa suumme sisällä. Musta kasa lautasella on muuten tryffeliä, joka on muutaman kokeilukerran jälkeen noussut miellyttävimpien makujen listani kärkeen. Miksi sitä ei voisi löytyä myös työpaikan ruokalasta ja kotoa vaikka joka viikko?

PRE-DESSERT

Ennen varsinaista jälkiruokaa söimme alku-jälkiruoan. Annos sisälsi ainakin suklaata sekä jonkin sortin jäätelöä, jonka tarkempi koostumus ei nyt vain muistu enää mieleen. Taisimme olla tässä vaiheessa vielä kyyhkysen lumoissa..

FROZEN YOGHURT

Illallisen viimeinen annos aiheutti jälleen ”oooo”-reaktiot. Katsokaa nyt miten upealta tämä jäädytettu jogurttikippo kukkien terälehtineen näyttää? Kun makukin oli kohdallaan, ei ravintolasta voinut lähteä kuin hymy huulilla uudenvuoden viettoon.

Loppuun voisi vielä kertoa, että luin jostakin, että ravintolan tehtävänä on yllättää ja tarjota asiakkailleen sellaisia elämyksiä, joita ei varmasti saa kotona tai välttämättä edes muissa ravintoloissa. Itse yhdyn tähän täysin, illallinen Dompassa ei unohdu koskaan.

Jos joku muuten ihmettelee, kuinka olen kehdannut kuvata kaikki annokset, niin ihmettelyt kannattaa unohtaa heti. En ollut nimittäin ainoa joka kaivoi kameran esiin jokaisen annoksen kohdalla. Ehkä paikalla oli muutama muukin bloggari tai sitten annosten kauneus yllätti muutkin.

8 Replies to “Chez Dominique – silmää hivelevien annosten tyyssija”

 1. Alkuun mietin, että apua, 12 ruokalajia! 😀 Kyllä on kauniita annoksia.

  1. Ei noista oikeesti tullut edes ähky. Ne olivat niin pieniä ja suloisia. Illalla maistuivat vielä hyvin karkit, sipsit ja muut uudenvuoden herkut. 😉

 2. Oi, suloisia tosiaan ovat annokset, nuo pienissä säilykepurkeissa tarjotut varsinkin! 🙂

  1. Säilykepurkkeja voisi käyttää myös kotona. Täytyykin seuraavalla Ikea-reissulla pitää silmät auki!

 3. Upean näköisiä annoksia, tuossa todella näkee, että annoksien ulkonäkö on vähintään puoli ruokaa. Mietin itsekin tuota Chez Dominiquen CIty Deal-kortin osamista, mutta jätin kuitenkin väliin.

  Olen muutamalla vastaavalla elämyksellisellä illallisella ollut; mieleenpainuvimpina Bo Innovation Hong Kongissa (oli kylläkin lounas) ja työnantajani Suomesta käsin järjestämä illallinen merkkipäivän kunniaksi Sydneyn oopperatalossa. Molemmat osuivat vielä samalle matkalle, niitä olen muistellut usein. Suomessa Postresin illallinen (tosin lyhyemmän kaavan mukaan) toissa hääpäivänä oli myös upeasti esillepantu.

  http://lumolifestyle.blogspot.com/2010/08/lunch-at-bo-innovation-in-hong-kong.html

  http://lumolifestyle.blogspot.com/2010/08/anniversary-dinner-at-bennelongs-in.html

  http://lumolifestyle.blogspot.com/2010/04/fifth-anniversary-dinner.html

  1. Upeita kuvia! Tuolla Postresissa täytyy piipahtaa kunhan keksin tarpeeksi hyvin syyn mennä sinne. 🙂

 4. Niin ja piti vielä todeta; annoksien kuvaaminen ravintoloissa näyttää nykyisin olevan ihan normaalia.

  1. Totta. Kamera ja salama välähteli useassa pöydässä. 🙂

Vastaa