Aamupala: Långvik (KKN)

Vietimme paperihääpäiväviikonloppua Kirkkonumella sijaitsevassa kylpylä- ja kongressihotelli Långvikissä.

kuva: http://www.langvik.fi/fi/etusivu/

Hotelli oli kaikinpuolin upea, mutta keskitytään tässä postauksessa kuitenkin ainoastaan hotellin aamupalaan, vaikka kerrottavaa paikasta olisi enemmänkin.

kuvat: http://www.langvik.fi/fi/etusivu/

Odotimme molemmat aamupalaa kovasti. Innolla ja vatsa kurnien suuntasimme launtaiaamuna hieman ennen yhdeksää aamupalalle saliin, jossa ei meidän lisäksemme vielä tuolloin ollut juuri muita. Edessä oli siis rauhallinen ja tunnelmallinen aamiainen, parasta. Porukkaa kyllä saapui paikalle ennen kymmentä hieman enemmän, mutta koska aamiaistila oli iso, säilyi rauhallisuus koko aamiaisen ajan. Tila oli muutenkin varsin viehättävä omaan makuuni. Se oli sisustettu modernisti, ja sekä pöytiä että tuoleja oli monen eri sorttista joista jokainen ruokailija saattoi valita mieleisensä.

Rauhallisuutta varmasti lisäsi myös se, että itse ruoanhakupaikka oli rajattu korkeiden sohvien selkänojilla niin, että ruokailijat eivät nähneet sitä istuessaan aamiaissalissa. Tämä takasi sen, ettei tarvinnut nähdä ruokaa hakevia ihmisiä ja ihmetellä ja tarkkailla heitä ja heidän tekemisiään, vaan sai keskittyä ihan tosissaan oman aamupalansa syömiseen. Minusta on nimittäin varsin ihanaa katsella ihmisiä, heidän tyylejään sekä tekemisiään. 🙂

Långvikin aamupala koostui tutuista ja turvallisista aineksista. Tarjolla oli paljon tuttuja makuja hotellien aamupalojen listoilta. Näitä olivat mm. karjalanpiirakat, tuore leipä, croissantit, puuro, jogurtit, myslit, murot, leikkeleet, vihannekset, munakokkeli, nakit sekä pekoni.

Juomapuolelta löytyikin sitten myös uusia tuttavuuksia. Tarjolla oli erilaisten mehujen, veden, teen sekä kahvin lisäksi porevitamiinitabletteja sekä laite, josta tupsahti kahvimukiin vaahdotettua sekä kuumaa maitoa.

Tämän aamupalan omiksi suosikeiksini nousivat tuttuun tapaan todella maukas munakokkeli sekä croissantti vadelmahillon kera. En ole tainnut syödä croissantteja vuosiin.. Näiden vuosien aikana olen tyystin unohtanut kuinka hyviltä ne maistuivatkaan, ainakin vadelmahillon kanssa. Positiivisesti mieleeni jäivät myös jogurtin kanssa tarjotut kuivatut marjat, niin moneen eri sorttiin en ole muistaakseni muualla törmännyt.

Ja sitten siihen nootti-osioon. Noottia tulee pahoista (varmasti ulkomaisista) tomaateista sekä jälkiruoasta. Molemmat jäivät kokonaan syömättä. Jälkkäripöytä sisälsi vain marjapiirakkaa (aivan kuten Kokomossakin). No, tämän piirakan kanssa oli tarjolla myös vaniljakastiketta, mutta se ei auttanut tällä kertaa yhtään. Minä tahdon jälkkäriksi jotain suklaista!!

Kaikenkaikkiaan aamupala oli oikein hyvä ja laadukas. Arvosanaksi se sai numeron 9. Pisteitä olisi herunut enemmänkin, jos siellä jälkkäripöydässä olisi ollut edes hyviä ja rasvaisia suklaakeksejä. Aamupalan hinnasta en osaa sanoa mitään, enkä myöskään siitä, voiko aamupalalle mennä ilman, että hotellissa yöpyy. Usein kyllä voi, joten jos mielenkiinto heräsi niin ottakaahan ihmeessä yhteyttä Långvikiin.

Vastaa