Moms

Tähän alkuun on pakko mainita, että joulupukki taisi kuulla eilisen toiveeni! Lunta saatiin siis vihdoin tänne eteläänkin, tosin aika märkää, mutta kuitenkin.

Sitten postauksen varsinaisen asian kimppuun. Moms on ravintola, joka sijaitsee Kauniaisissa. Espoon ravintolatarjonta on minusta aika heikko, joten oli todella mukavaa löytää tästä ihan läheltä käymisen arvoinen ravintola. Takataskussa on aina hyvä olla paikka, jonne pääsee helposti ja nopeasti, jos nälkä yllättää ja ruoanlaitto ei juuri sillä hetkellä kiinnosta.

Momsiin suuntasimme ensimmäisen kerran aivan marraskuun lopussa. Ravintolaan oli jo tuolloin laitettu amaryllikset ja kynttilät esille, joten tunnelma oli oikein mukava, lämmin ja jouluinen.

Söimme kolmen ruokalajin menun, jonka alkupala sisälsi tapaksia. Ennen alkupalaa saimme pöytäämme kuitenkin leipää. Ja miten ihanan idean Momsin henkilökunta olikaan keksinyt! Leivät tuotiin pöytään kivassa ruskeassa paperipussissa, loistava idea.

Pääruoaksi söimme lampaanlihapullapastat. Pasta oli oikein maukas, vaikka lampaanlihan maku ei suosikkeihini kuulukkaan. Lihapullat sekä pasta hävisivät kuitenkin lautaselta kokonaan, joten mitään valittamista ei kai voi olla.

Jälkkäri taas kuului sitten niihin ehdottomiin omiin lemppareihini. Ystävällinen tarjoilija toi meille jälkkäriksi kahvit sekä tiramisut. Ja voi kuulkaa miten hyvää tämä tiramisu olikaan! Ah ja oih ja voih! Tätä täytyy päästä syömään myös uudemman kerran.

Jos etsit Espoon alueelta mukavaa ja tunnelmallista ravintolaa, kannattaa ehdottomasti suunnata Momsiin! Me ainakin aiomme käyttää ravintolaa myös jatkossa. Suurin plussa täytyy antaa todella ystävällisestä palvelusta ja hymyilevästä tarjoilijasta.

8 Replies to “Moms”

 1. Kiitokset tästä postauksesta :). Espoon hyvät ravintolat ovat todellakin hukassa (tai no yksi hyvä intialainen ja yksi hyvä turkkilainen löytyy), joten tämä täytyy käydä kyllä mahdollisimman pian kokeilemassa.

  1. Kerro ihmeessä mitkä noi hyväksi todetut paikat ovat!
   Momsissa on vielä hyvää sekin, että samoissa tiloissa toimii myös baari. Isommallakin porukalla voi aloittaa iltaa hyvän ruoan parissa ja jatkaa sitten pelkkien juomien voimalla loppuilta. 🙂

 2. Turkkilainen ravintola on Kilim (http://www.kilim.fi/), jossa varsinkin lounaan seisova pöytä (erityisesti kylmien tarjottavien osalta) on todella hyvä. Kilim on Tapiolan reunalla.

  Intilainen Curry Palace (http://www.currypalace.fi/) löytyy sen sijaan Leppävaarasta. Lounas ei kyseisessä paikassa ole mielestäni mitenkään erityinen, mutta listalta sen sijaan löytyy todella hyviä ruokia.

  Suosittelen kumpaakin 🙂

  1. Suuri kiitos! Näissä pyrin vierailemaan, sen lupaan.

 3. Olin ihan unohtanut Granin Momssin! Kiitos muistutuksesta! Ja todellakin voin suositella Sellon Carlito’sta hyvänä ja siistinä ruokapaikkana. Meidän ”kantis” 😀

  1. Brunssifanina ajattelin ottaa yhteyttä Carlitokseen ja kysyä, jos sinne pääsisi aamupalalle hotellivieraiden joukkoon. 🙂

 4. Hyvä idis! Kerrohan jos semmoinen onnistuu.! Muuten, samassa rakennuksessa Sellon kirjaston kanssa on jokin pieni kahvila, muistaakseni Delibee nimeltään, jossa on tarjolla (tai ainakin oli ennen joulua) viikonloppubrunsseja. En tosin osaa suositella kun ei ole kokemuksia paikasta, vielä 🙂

  1. Delibeessä olenkin käynyt joskus salaatilla ostosten ohella. Ihanan rauhallinen ja erilainen paikka kuin Sellon muut kahvilat. Brunssille olimme kerran sinne jopa menossa, mutta se sitten jäi jostain ihmeen syystä. Täytyy ottaa se uudestaan käytävien paikkojen listaan!

Vastaa