Joulukalenteri 19: American Christmas Grill

Suuntasimme viime vuonna ensimmäistä kertaa Ilmattaren jouluravintolaan. Tuolloin teemana oli Tivoli. Tänä vuonna tein pöytävarauksen jouluravintolaan jo syyskuussa. Teemana vuonna 2011 komeilee American Christmas Grill, josta kerrotaan seuraavaa Ilmattaren nettisivuilla:

Tänä vuonna tarjoamme vaihtoehdon perinteiselle suomalaiselle joulupöydälle. Tarjolla on mahtavia makuelämyksiä Amerikasta. Alkuruokia olemme keränneet noutopöytään kymmenen kappaletta, joten niistä varmasti löytyy jokaiseen makuun. Osittain tuttuja, osittain uusia makuja. Pääruoan voitte valita viidestä eri vaihtoehdosta mm. suussasulavia ribsejä tai todella mehukas sirloin steak. Aterian kruunaa todella herkullinen valikoima jälkiruokia ja kakkuja noutopöydästä. Lisäksi olemme valinneet erinomaiset amerikkalaiset viinit ja oluet täydentämään tämän elämyksen.

Kun sain menun sähköpostiini, alkoi sekä minulta että herra Longfieldiltä valua kuola pitkin suupieliä. Lukekaa ja kuolatkaa tekin, tämä menu ei jätä ketään kylmäksi!

Vihdoin lauantaina 17.12. köpöttelimme jouluravintolaan pitkän työpäivän päätteeksi. Kyseessä oli muuten tämän vuoden viimeinen ylityölauantaini, joten juhlaan riitti aihetta!

Tässä sitten olisi ruokien kuvasatoa. Me söimme itsemme niin ähkyyn, että vielä seuraavana aamuna ruokatorvi oli kurkkuun asti  täynnä. Onneksi mässäilyjen jälkeen oli ja on muutava päivä aika keventää ennen joulua. En voi ymmärrtää miten Ilmatar ei petä koskaan, ruoka oli oikeasti niin taivaallisen hyvää, etten sanotuksi saa. Tein tämän myös tarjoilijalle hyvin selväksi. 🙂

Mutta nyt niihin kuviin ja tunnelmiin..

Koko homma lähti liikkeelle glögistä. Ja tämä glögi sisälsi tarjoilijan mukaan glögitiivistettä, vettä, vodkaa sekä mustaherukkamehua.

Glögin lipittämisen jälkeen harppasimme muutaman ison askeleen kohti alkuruokapöytää. Tämän pöydän parasta antia olivat minusta leikkeleet, tattimajoneesi, Cosmopolitan Cobb -salaatti sekä tuore leipä oikealla voilla höystettynä.

Alkuruoan jälkeen jäimme odottamaan innolla pöytiin tarjoiltuja pääruokia. Herra Longfield tilasi ribsit ja minä härkää. Pääruoan parasta antia olivat kaikki lautasella olevat asiat. Lautaset syötiin väkisin tyhjiksi ja olo oli näiden jälkeen jo aika tukala.. Mutta edessä oli vielä taivaallinen jälkkäripöytä.. Ohoohohoh.

Moni New Yorkissa käynyt on kehunut paikallisen juustokakun maasta taivaaseen. Itse en ole tässä kyseissä kaupungissa käynyt, joten heidän juustokakustaan en voi sanoa mitään. Mutta mikäli se maistuu yhtään samalta kuin Ilmattaressa tarjolla ollut juustokakku kirsikkahillokkeen kera, yhdyn erittäin mielelläni juustokakun ylistäjiin.

Olihan siellä jälkkäripöydässä muitakin herkkuja. Taidettiin maistaa melkein jokaista keksiä, juustoa ja kakkua, kaksi lautasellista nimittäin upposi molempiin.

Jouluravintola on auki 22.12. asti, joten sinne kipinkapin jos hieman erilainen joulupöytä alkoi kiinnostaa. Joululaatikoita täältä ei löydy, mutta jouluähkyn lupaan kullekin kävijälle. 🙂

2 Replies to “Joulukalenteri 19: American Christmas Grill”

 1. Tero Thynell says: Vastaa

  Kiitos kivoista kommenteista! Parasta on, että te olette nauttineet American Christmas Grillistä juuri kuten se on tarkoitettukin. Keväällä tulee muutamia teemapäivällisiä, joista ilmoitamme ensin sähköpostilla uutiskirjeissä. Olettehan siis tilanneet uutiskirjeemme?
  YT,
  Tero Thynell
  Marketing & Sales Manager
  Klaus K Hotel

  1. Uutiskirje on kyllä tilattu. 🙂 Teemapäivälliset ovat loistavia, varmasti istahdamme nauttimaan niistä myös keväällä.

Vastaa