Joulukalenteri 17: Joulukukat

Kuten jo aiemmin mainitsin, kotiimme on eksynyt tänä vuonna harvinaisen paljon jouluisia kukkia. Ensimmäiset tilasin työkaverin kautta, toiset ja kolmannet sain lahjaksi vierailtamme. No, siinä ne sitten itseasiassa taisivatkin olla.

Työkaverin kautta tilasin kolme valkoista hyasinttia sekä kaksi valkoista amaryllistä. Tein kyseisille kukkasille somia asetelmia, ja vein ne koristamaan niin keittiötä, eteistä kuin olohuonettakin.

Siskoltani sain suloisen minikokoisen joulutähden, joka on koristanut keittiötämme jo jonkin aikaa. Joulutähti on vieläkin hengissä, joka on aika ihme, ottaen huomioon edellisten vuosien kokemukseni joulutähtien kanssa. Ehkä joulutähti löysi asunnostamme viimein sopivan lämpöisen paikan.

Käly toi mukanaan meille valkoisen callan. Calla on minulle aivan tuntematon kukka, joten sen hoidosta piti hieman lukea netin syövereistä. Calla tarvitsee paljon vettä ja kukinnan jälkeen se menee monen kuukauden lepotilaan, jolloin sen juurakon voi laittaa vaikka varastoon. Luulen kyllä, että calla lähtee muiden joulukukkien kanssa Ämmässuolle kun kukat ja lehdet ovat niistä tippuneet..

Olen kyllä kuullut, että jotkut ovat saaneet esim. amaryllikset kukkimaan joulusta toiseen. Täytyy nostaa näille viherpeukaloille hattua!

Vastaa