Joulukalenteri 7: Furoshiki

Nyt olisi vuorossa kiva vinkki sille miten esim. joululahjaksi vietävät glögit ja viinit voi viedä näyttävässä ja erikoisessa paketissa määränpäähänsä.

Kyseessä on furoshiki – perinteinen japanilainen kankaasta tehty kantoliina tai lahjakääre!

Alun perin furoshiki-tekniikka kehittyi kylpylämatkoja varten. Vaatteet ja pesutarvikkeet käärittiin suuriin kankaisiin, joita käytettiin samalla pyyheliinoina. Nykyään samaa tekniikkaa käytetään eleganttien ja näyttävien lahjapakettien tekemiseen.

Lahjapaketin tekoon tarvitaan itse lahjan lisäksi huivi/kangas. Ennen kuin aloittaa lahjan paketoinnin, on syytä varmistaa, että huivi/kangas on oikean kokoinen – ei liian suuri eikä liian pieni.

Paketoin kotosalla huiveihin vaikka mitä, mutta esittelen nyt postauksessa yhden kivoimmista paketeista – yhden pullon furoshikin.

Tässä tulisi kuvan kera käärimisohjeet. Helppoa, eikö?

  1. Aseta pullo kankaan keskelle. Mittaa kangas nostamalla vastakkaiset kärjet ylös. Kun pystyt tekemään pullon yläpuolelle solmun ja vielä kantokahvankin, on kangasta tarpeeksi.
  2. Nosta vastakkaiset kärjet ylös ja tee kaksinkertainen solmu aivan kiinni pullon korkkiin. Kieputa solmun päät eri suuntiin naruiksi. Tee uusi solmu ”narujen” päähän. Kantokahva on valmis.
  3. Seuraavaksi kiedo kankaan solmimattomat kärjet ristiin pullon ympäri ja vedä ne napakkaan solmuun. Asettele solmun päät kauniisti.

Lisää vinkkejä tarjoaa Ylen Olotila-sivut.

2 Replies to “Joulukalenteri 7: Furoshiki”

  1. jennukka says: Vastaa

    aika jännä tyyli paketoida joulu lahja

    1. Hieman erilainen paketointitapa piristää kummasti esim. tavallista viinipulloa. 🙂

Vastaa