Sukkaoliot

Minuun iskee aina välillä inspiraatio, joka liittyy käsitöihin. Minulla on ollut esim. kranssikausi, jolloin kransseja valmistui tiheää tahtia. Kun kyllästyin kransseihin, nousi ristipistotyöt iltaharrastukseksi. Niiden jälkeen vuorossa oli kutominen ja jossain välissä mukaan tulivat sukkaoliot. Idean näihin suloisiin olioihin sain Stray Sock Sewing -kirjasta, jonka kannoin joskus taannoin kotiin kirjakaupasta.

Kirja jaksoi kiinnostaa kahden sukkaolion verran, jonka jälkeen innostus laantui. Olin kuitenkin haalinut itselleni jo kasan lasten sukkia ym. sukkaolioihin tarvittavaa materiaalia, jotka nyt lojuvat käsityökorissa ja odottavat, että inspiraatio iskee vielä joskus uudestaan.

Tässä kuitenkin näytille kaksi tekemääni sukkaoliota. Kirjasta nämä kaksi kaveria löytyivät nimillä Long-Eared Mini Doll sekä Teddy Bear.Omat tekeleeni poikkeavat kirjan olioista ainakin väritykseltään, mutta ideanahan onkin tehdä omannäköisiä olioita. Tosin tuollaiset oranssit sukat olisin kyllä halunnut lasten sukkaosastolta löytää..

2 Replies to “Sukkaoliot”

  1. Ihana idea! Noi on aivan mahtavia :)! Mun suosikki on tuo pupusukkaolio. kun tykkään vaaleanpunaisesta ja ruskeasta ja sillä on sydän nenä :D. Nallukkakin on kyllä söpö.

    1. Nallukka meni vähän pilalle.. Sen nenä on ruma ja se näyttää muutenkin tyhmältä. Mutta pupu on kiva. 🙂 Saat kirjan lainaan jos haluat tehdä oman sukkaolion.

Vastaa