Maalaismunakas

Jälleen olisi tiedossa yksi äidiltäni opittu resepti.

Maalaismunakas on kuulunut jo todella pitkän aikaa ruokiin, joita on välillä vain pakko saada. Kun maalaismunakkaan himo iskee, on sitä yksinkertaisesti tehtävä. Onneksi munakas on helppo ja nopea tehdä. Tämän lisäksi se on ruokaisa, ja se pitää isommankin nälän poissa pitkään.

Ennen kuin päästään ruokakuvien kimppuun olisi tiedossa kuva lautasesta, jolta maalaismunakasta eräänä päivänä söin. Se kuva on tuossa alhaalla, ei siitä sen enempää.

Maalaismunakkaan pohjaan tulee seuraavat ainekset:

  • 4-5 kananmunaa
  • 4-5 tl kermaa tai vettä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus jos toinenkin valkopippuria

Tämän lisäksi munakkaaseen lisätään niitä aineksia, joita jääkaapista sattuu löytymään. Minusta munakkaasta tulee parhainta kun siihen törkkää mukaan sibalia, valkosibalia, nakkeja, perunaa, tomaattia sekä päälle koristeeksi ruohosibalia. Nämä ainekset löytyvät omasta maalaismunakkaastani aina. Nakkien on muuten oltava HK:n nakkeja, muut eivät periaatteessa kelpaa. Nakkien suhteen mä olen vähän nirso.. Paitsi kyllä ne yhdet tuliset nakit, joissa on keltainen etiketti, kelpaavat myös, mutta niiden merkkiä en nyt muista.

2 Replies to “Maalaismunakas”

  1. Oo.. nakit ja munakas. Niin hyvää!
    Melkeinpä tuli itsekin joskus hankittua Taika-sarjaa, mut sitten löysin PiP Porcelain -astioita. Nekin on tosi kivoja ja värikkäitä. Kukka-lintu -teema toimii aina =)

    1. PiPin tuotteet ovat kyllä herkullisia! Itse olen kuolannut Stockalla heidän lakanoitaan, ne ovat aika söpöjä. 🙂

Vastaa