Brunssi: Cafe Lasipalatsi (HKI)

Syksyn työkiireiden keskellä on tärkeää päästä aina tilaisuuden tullen brunssille. Brunsseista on tullut meille jo perinne, ja viikonloppu ilman brunssia tuntuu jotenkin tyhjältä ja oudolta. Marraskuun loppupään viikonloppuna päätimme kokeilla Cafe Lasipalatsin brunssia.

Brunssia tarjoillaan sekä lauantaina että sunnuntaina kello 11-15. Brunssille ei voi tehdä pöytävarausta, mutta onneksi meille kuitenkin löytyi vielä vapaa pöytä, vaikka porukkaa oli paikalla paljon.

Paikan tekee varmasti suosituksi keskeinen sijanti sekä maittava ruoka. Ruoka oli tosiaan hyvää ja erilaisia sapuskoja oli tarjolla todella paljon. Ruokaa en voi oikeastaan moittia mitenkään. Lasipalatsin kahvikin oli niin hyvää, että sitä upposi tämän leidin massuun muistaakseni kolme tai neljä isoa kuppia. Ohoh, ehkä vähän liikaa..

Noottia tulee kuitenkin paikan meluisuudesta. Ainoa vapaa pöytä löytyi hyvin läheltä palvelutiskiä, jonka vieressä sijaitsi myös astioiden pesupaikka. Kun yhdistää nämä kaksi asiaa, ja päälle lisää yhden lähellä istuvan kovaäänisen ystäväporukan, voitte olla varmoja, että desibelit ovat korkealla. Ja koska minä arvostan ravintoloissa rauhallisuutta, laskee melu ja hälinä paikan arvosanaa, vaikka ruoka oli tosiaan todella herkullista – melkein 10 arvoista.

Parasta antia oli kahvin lisäksi tuore leipä, lohimössö, kanasalaatti, Doris-keksit sekä aivan tajuttoman hyvät muffinit. Kuola alkaa valua vieläkin kun muffineita ajattelen. Muffinin sisältä löytyi vielä yllätykseksi mustikkamöhnää, joka kruunasi tuoreen muffinin maun. Ihanaa!

En oikein päässyt normaaliin brunssi-fiilikseen meluisuuden takia. Rauhattomuutta lisäsi vielä tieto siitä, että brunssin jälkeen oli pakko mennä tekemään muutama rästityö töihin seuraavaa päivää varten.. Mä niin inhoan viikonlopputöitä, varsinkin kun luulin päässeeni jo niistä eroon opiskeluaikojen jälkeen. Hieman rauhaton, mutta onneksi varsin maittava brunssi, sai arvosanaksi 8. Ja kuten jo ylempänä sanoin, ruoka oli todella hyvää ja jokainen ruokailija löytää täältä varmasti mieleistänsä syötävää. Arvosanaa vaan veti roimasti alas paikan hälyisä ja rauhaton ilmapiiri.

Ja jotta tärkein ei unohdu, niin kerrottakaan vielä, että hintaa brunssilla on 15 euroa. Lasi skumppaa maksaa lisäksi 3,50 euroa.

6 Replies to “Brunssi: Cafe Lasipalatsi (HKI)”

 1. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Paljonkos tuolla maksoi brunssi? 🙂

  1. Hitto, aina mä unohdan jotain! Lisään sen tuohon postauksen perään vielä, mutta hintaa oli siis 15 euroa. Lasi kuohuvaa tuo hintaan lisää 3,50 euroa.

 2. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Ja taas pitäis testata, miksen mä pääse liikkumaan niinku ennen!! Argh! Nälkä 🙂

  1. Vankkurien kanssa brunsseilla on aina porukkaa! Sinne vaan sekaan. 🙂

 3. Hei!

  En ole ikinä kyeistä brunssia kokeillut ja viime aikoina olen aina tepastellut sinne varmaan Fazerin kahvilaan. Siellä kaikki on kohdillaan :))

  1. Kannattaa ehdottomasti käydä testaamaassa muitakin brunsseja, vaikka Fazula oikein hyvä onkin. 🙂

Vastaa