Ripaus taikaa

Keittiöömme on viime kuukausien aikana tupsahtanut uusia Taika-astioita.

Taika-sarjan takaa löytyy kaksi miestä, Klaus Haapaniemi sekä Heikki Orvola. Heikki on suunnitellut muodon ja Klaus kuvion. Iittalan nettisivut kertovat Haapaniemestä seuraavaa:

Klaus Haapaniemi (s. 1970) on saanut viime aikoina runsaasti huomiota sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa; hän on sunnitetellut mm. vaateprinttejä Dieselille, Levikselle, Marimekolle, Dolce & Gabbanalle, Cacharelille ja uudelle Bela’s Dead –tuotemerkille. Lisäksi hän on toiminut italialaisen muotitalo Bantamin luovana johtajana, julkaissut yhdessä Rosa Liksomin kanssa kirjan Giants, tehnyt kuvituksia Observer-lehdelle ja pitänyt näyttelyitä. Kansainvälinen WGSN-trendanalyysitoimisto on nimennyt hänet yhdeksi aikamme merkittävimmistä nousevista kuvittajista ja suunnittelijoista.

Kansainvälisissä medioissa nostetaan usein esiin Haapaniemen suomalaiset juuret; Kalevalaankin on viitattu. Haapaniemen kuvista onkin helppo löytää viitteitä kansantarinoihin; myös slaavilaiset ja japanilaiset vaikutteet ovat voimakkasti läsnä.

Ihastuin Taika-sarjan fantasiamaisiin kuvioihin heti kun ne markkinoille tulivat, mutta olen yrittänyt olla ostamatta niitä kovin suuria määriä, sillä muitakin astioita on jo ihan riittämiin. Ripaus taikaa tuo kuitenkin mukavasti ilmettä arkiastioiden rinnalle, joten muutamia kappaleita Taika-astiota olen itselleni luvan antanut ostaa. K-kaupoissa on syksyn aikana ollut käynnissä Taika-kampanja, jonka avulla Taika-astioita on saanut ostettua edulliseen hintaan, ja tästä syystä oma Taika-kokoelmani on kasvanut syksyn aikana jonkin verran.

Muutaman kipon aion vielä hankkia, ja sen jälkeen Taika-astiat saavat riittää. Olemme käyttäneet astioita lähinnä aamupalalla, suuri kuppi ja juuri oikean kokoinen muro-/puurolautanen ovat omiaan päivän ensimmäisellä aterialla.

Kuvassa olevien astioiden lisäksi meiltä löytyy vielä kolme tarjoiluvatia sekä suuri salaattikulho.

Vastaa