Brunssi kukkakaupassa: Fleuriste (HKI)

Tämä postaus tulee sisältämään paljon positiivisia sanoja. Olen kovin iloinen, että törmäsin netin pohjattomassa maailmassa linkkiin, joka johdatti minut Fleuristen sivuille. Kyseessä on kukkakauppa ja kahvila, ja nämä yleensä toisilleen kaksi vierasta asiaa tosiaan löytyvät saman katon alta. En oikeastaan edes haluaisi kirjoittaa tätä postausta, jotta paikan olemassaolo ei tulisi taas muutamalle uudelle ihmiselle tiedoksi. Olenko aika reilu?

Istahdimme pieneen ja kodikkaaseen kahvilaan eräänä sunnuntaina. Olimme paikalla ovien avaamisen aikaan, ja vain muutaman minuutin päästä saapumisemme jälkeen oli kahvilan kolme muutakin pöytää jo varattuina. Kyseessä on todella tunnelmallinen ja lämminhenkinen paikka. Itse kukkakauppa on tilan perällä, jonne voi rauhassa köpötellä kahvilan tiskin ohitse.

Olimme paikalla jälleen kerran brunssin merkeissä. Fleuristen brunssiin kuuluu erikoiskahvi/tee, vettä, omenamehua, marjasmoothie tai jogurttia myslillä, salaatti sekä makea leivonnainen. Fleuristen nettisivuilla kerrotaan, että paikka suosii luomu- ja reilun kaupan tuotteita. Tämä tieto miellyttää minua aina kovasti. Ruoka valmistettiin paikan päällä, ja kahvi tehtiin sellaisessa isossa koneessa josta tulee kova ääni. Palveu oli ensiluokkaista ja lämminhenkistä ja ennen kaikkea ruoka maistui hyvältä.

Parmankinkkusalaatin kastike oli taivaallista. Kastikkeesta tulen tekemään myöhemmin postauksen, sillä tarkoituksena olisi tehdä salaattia samaan tapaan myös kotona. Utelin kastikeen alkuperää ja sain sen myös selville. Ei kuitenkaan paljasteta vielä liikaa, vaan palataan asiaan myöhemmin. Olen taas aika reilu.

Olen melkein 100 % varma, että leivonnaiset olivat itsetehtyjä. Pienessä päässäni jo kuvittelin, että paikan omistaja on ne omin pikku kätösin leiponut aikaisin aamulla täydellisessä keittiössään. Ehkäpä kuvitelmani osuivat jopa oikeaan! Brunssiin kuului tänä sunnuntaina tiramisu, mutta sen tilalle sai valita jonkin toisenkin jälkkärin. Minä en sano koskaan ei tiramisulle, joka maistui muuten täydelliselle – ei liian kostea, ei liian kuiva, eikä liian viinanmakuinen. Herra Longfield valitsi jälkkärikseen mutakakkua, joka kuulemma suli suussa. Mutakakun päälle ripoteltiin muuten tomusokeri siivilän läpi, joten olen vielä varmempi siitä, että sekin oli leivottu kotosalla.

Ainoa miinus täytyy antaa siitä, että kahvi tuotiin pöytään heti aluksi, jonka jälkeen muita sapuskoita sai odotella jonkin aikaa. Odottelu johtui siitä, että emäntä teki sapuskoita koko köörille avustajansa kanssa, ja esim. sämpylät tehtiin valmiiksi vasta sen jälkeen kun ne oli tilattu.

Paikka huokui lämpöä, kodikkuutta ja taustalla soiva musiikki loi aivan ihanan tunnelman. Oli myös ihana kuunnella muista pöydistä kuuluvaa iloista keskustelua, ihmiset olivat täällä (ainakin tällä kertaa) todella hyvällä tuulella.

Ja kuten jo ylempänä sanoin, paikka sai vain yhden miinuksen. Tästä syystä arvosanaksi tulee 10-. Ei se muita selittelyjä kaipaa – erittäin hyvä ellei täydellinen! Niin ja brunssilla oli hintaa 16 euroa.

Ja jos jotakuta kiinnostaa vaatteet, niin päällä oli seuraavanlainen asu. Hame sopi minusta kivasti kukkakauppaan ja poncho lämmitti viluista leidiä.

poncho: Saint Tropez, hame: Eny, sukkikset: Lindex

14 Replies to “Brunssi kukkakaupassa: Fleuriste (HKI)”

 1. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Aivan täydellistä! Voi jumpe, mahtuuko sinne vankkurit? 🙂 Mä tahtoo kanssa!! Toi mutakakun kuva ei jätä mua rauhaan enää koskaan..

  1. Kyllä sinne mahtuu! Teet pöytävarauksen etukäteen ja kerrot, että vankkurit on mukana, niin ne varaa teille varmasti jonkun sopivan pöydän. Kannattaa ehdottomasti mennä, vaikka toisaalta ette saisi, ette ainakaan saa kertoa paikasta eteenpäin.. 😉

 2. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Hehe, ainiin sulle pitää olla siellä aina pöytä vapaana 😉 Me luvataan käskeä kun mennään, että jättävät Huli-pöydän vapaaksi joka ikinen päivä!

  1. Tuonne kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä niitä pöytiä taisi olla oikeasti vain neljä kappaletta. 🙂 Ja mä suuttuisin niin kamalasti, jos olisin suunnitellut meneväni jonnekin ja sitten mut käännytettäisiin ovelta pois. Mä saisin ehkä hermoromahduksen.. 🙂

 3. Ah, noi kupit on ihania!

  M/ lwbrunch.blogspot.com

  1. Tytöt sai pinkin ja pojat mustan mukin. Sama koski myös jälkkärien lautasia. 🙂

 4. Tää on ihan mun kulmilla, kävelen usein siitä ohi ja aina siellä on porukkaa kahvilla 🙂 Tosi idyllinen mesta. Tästä oli arvio joskus about vuosi sitten NYT-liitteessä, ei ihme jos sana on kiirinyt. Täytyy kyllä käydä testaamassa!
  – S @ lwbrunch.blogspot.com

  1. Oi, jos mä asuisin ihan tän paikan kulmilla, muhun törmäisi siellä jatkuvasti. 🙂 Sinne nyt vaan äkkiä ennen kuin sana leviää liikaa!

 5. Mä muuten olen keksinyt ton Kukkakauppa/kahvila yhdistelmän, perustin nimittäin opinnoissani 2004 keksityn yrityksen nimeltään Angelin kukka ja siinä oli kahvila kukkakaupan yhteydessä :)! Joku muukin on saanut näköjään samanlaisen idean ;).

  1. Nyt äkkiä perustat sen! Sullahan on suunnitelmat jo valmiina. 🙂 Saat meistä kanta-asiakkaita!

 6. 🙂 Kiitos kannustuksesta! Noita ideoita on vaan niin paljon, että tämä jää vielä mietintämyssyyn :). Sitä paitsi pitäisi olla floristinkin taitoja tai ainakin sellainen yhtiökumppanina, eikä tuttavapiiriin ainakaan vielä kuulu sopivaa ehdokasta ;).

  1. Muista kuitenkin pitää ideaa korvantakana. Koskaan ei tiedä milloin floristi sattuu kohdalle. 🙂

 7. Fleuriste on työpaikkani viereisessä korttelissa, olen
  käynyt siellä useamman kerran äitini kanssa, kun tapaamme kesken työpäivän. Viehättävä paikka. Brunssikin pitäisi kokeilla.

  Harmittavasti vain ohikulkijoital taitaa jäädä huomaamatta, että kahvilasta saisi myös kukkia.

  1. Sulla on käynyt hyvä tuuri kun näin kiva kahvila osuu työpaikan lähelle! Ja käy ihmeessä kokeilemassa brunssia, sinne saat takuulla myös miehesi mukaan. Seutu ei ainakaan ole ihan niin karua kuin Pitäjänmäellä. 😉

Vastaa