Portaiden kohennusta

Kuten ostoslistapostauksessa jo aiemmin kerroin, vaativat männyn väriset portaamme tilalleen uudet valkoiset portaat. Ennen kuin tämä remontti saadaan toteutettua, oli aika hieman kohentaa vanhojen portaiden ilmettä.

Asensin portaisiimme heti muuttopäivän jälkeen porrasmatot. Koiramme on aika kömpelö, ja liukkaat portaat eivät vain ole hänelle turvalliset. Viiden vuoden aikana porrasmatot kuluivat kuitenkin aika paljon, ja ne saivat loppujen lopuksi portaat näyttämään vielä rumemmilta. En tiedä ajatteleeko kukaan muu portaistamme yhtään mitään, mutta omaa silmää ne ärsyttävät koko ajan..

Tilasin tällä kertaa Jotexilta vaaleammat porrasmatot. Toiveissa oli vaalentaa portaiden yleisilmettä pienellä ja vaivattomalla tavalla.

Porrasmattojen vaihto alkoi portaiden imuroinnilla, vanhojen porrasmattojen irrottamisella sekä portaiden perusteellisella pesulla. Kun portaat olivat kuivuneet kunnolla, oli uusien porrassuojien asentamisen aika. Tämä kävi nopeasti, irrotin porrasmattojen alla olevan teippisuojuksen ja sujautin porrasmatot omille paikoilleen. Lopputuloksen näette alla.

Eihän nämä porrasmatot toki ihmeitä tee, mutta portaiden ilme on minusta raikkaampi. Myös suuret valkoiset tallilyhdyt sopivat ihanasti pimeisiin iltoihin ja tulossa olevaan jouluun!

Vastaa