Cut the crab

Lokakuun lopussa oli edessä tärkeä päivä – minun ensimmäiset rapujuhlani! Rapujuhlat järjesti ihana siskoni miehineen, ja illan aikana opin vaikka mitä niin ravuista, juomalauluista kuin snapseistakin.

Palataan kuitenkin ensin rapujuhlien aamupäivään, johon kuului vaatteiden valitsemista sekä hieman askarteluja. En löytänyt vaatekaapista mitään punaista, joten päälle päätyi oranssi mekko, onhan oranssi vähän niin kuin punainen..

mekko: Zara, body: Gina Tricot, vyö: H&M, sukkikset: Lindex

Mukanamme veimme punaisia neilikoita sekä rapuaiheisen kynttilälyhdyn. Olin itse askarrellut punaisen lahjapaketin sekä kääräissyt neilikkakimpun tapettiin, jota jäi yli kun tapetoimme olo- ja makuhuoneen seiniä. Oiva idea, vaikka itse sanonkin. Marketista hankitut kukat saivat ympärilleen hieman hienommat kääreet ja ne kulkivat matkassa helposti. Ideaa saa kopioida vapaasti. 🙂

Tässä vaiheessa voidaan alkaa kertoa niistä itse juhlista! Pöytä juhlapaikassa oli korea, ja ravut jo odottivat meitä valmiina pöydissä, reppanat olivat uhranneet henkensä ihan vain meidän takia.. Pienen jutustelun jälkeen suuntasimme pöytään ja aloitimme rapujen syönnin. Siskoni mies ohjeisti meitä rauhallisesti askel askeleelta, jotta myös ensikertalainen pysyi mukana. Tässä erityisen hyvä video siitä miten rapu tulee perata. Katsokaa ja oppikaa, en edes yritä selittää samaa. 🙂

Rapujen perkaaminen onnistui minulta ihan hyvin kun pääsin vauhtiin. Vasemman käden etusormi sai kyllä muutaman piikiniskun, mutta sen suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Ja olihan se perkaaminen sen arvoista, niin maukkailta ravuleivät maistuivat oivariinin ja tillin kanssa! Nam.

Jälkkäriksi – jota ennen söimme vielä kanasalaattia – söimme siskoni ystävän reseptillä tehtyä luumupiirasta, joka oli todella herkullista. Tämä piirakka sopisi oikein hyvin myös joulupöytään.

Luumupiiras (n. 6 hlö):

  • 8-9 luumua
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljiasokeria
  • 150 g voita
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1,5 dl tummaa kidesokeria

Huuhdo ja halkaise luumut ja poista siemenet.
Sekoita kulhossa vehnäjauho ja vaniljiasokeri ja nypi voi joukkoon.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.
Levitä runsas puolet taikinasta piirakkavuokaan (halkaisia 20-22 cm).
Siivilöi perunajauho taikinan päälle piirakkavuokaan.
Asettele luumut ahalkaisupuoli alaspäin taikinan päälle.
Sirottele tumma kidesokeri luumujen päälle ja murenna loput piirakkataikinasta.
Paista uunissa 200 astetta 30-35 min.
Tarjoile huoneenlämpöinen piiras kermavaahdon kanssa.

Postaus täytyy jälleen kerran lopettaa kiitoksiin! Kiitos siis siskolle miehineen ihanasta illasta, ilta ei varmasti unohdu koskaan – olihan kyseessä ensimmäiset rapujuhlani!

2 Replies to “Cut the crab”

  1. Tuon piirakan käyttö jouluna olisikin hyvä idea :), kiitos kun kävitte!

    1. Luulen, että piirakka päättyy meidänkin ruokapöytään joulun aikana! Oli kyllä niin jouluinen herkku. Nam!

Vastaa