Salaattibaari

Aleksi 13:n 5. kerroksessa sijaitsee uusi ja ehdottomasti käymisen arvoinen Factory-ravintola.

Kävin Factoryssä ensimmäisen kerran ystäväni kanssa eräänä arki-iltana, jolloin kadut olivat täynnä keltaisia kasseja kantavia ihmisiä. Söimme tuona kertana maittavat salaatit ravintolan salaattibaarista. Syömisen ohessa oli hyvin aikaa vaihtaa kuulumisia ja pölötellä muutenkin ihan kaikesta.

Factoryn salaattibaari jäi kummittelemaan mieleeni. Olenhan etsinyt ja metsästänyt hyviä salaattipaikkoja keskustasta jo tovin. Suuntasimmekin herra Longfieldin kanssa salaattibaarin ääreen lounaalle synttäriviikonloppunani.

Homma toimii niin, että valitset kolmelta eri tasolta salaattiisi raaka-aineet, jokaiselta tasolta saat valita kaksi raaka-ainetta. Itse salaatinlehtiä ei tarvitse valita, sillä ne tungetaan lautaselle ilman erillistä käskyä. Kun haluamasi salaatti on koottu, saa siihen vielä halutessaan valita kastikkeen sekä sämpylän. Hintaa salaatille kertyy 10 euroa, joka on enemmän kuin reilu hinta näin maittavasta ja tuhdista salaatista.

Vastaavanlaisia salaattibaareja löytyy kyllä keskustasta, mutta näin hyvään paikkaan en ole ennen törmännyt. Ruokaisat salaatit ovat oiva vaihtoehto silloin, kun etsii jotain kevyttä ja nopeaa syötävää, eikä jaksa odotella ravintolassa annostaan kolmea varttia ja maksaa siitä paria kymppiä.

Salaattibaareilun jälkeen suuntasimme sitten Kinopalatsiin, jossa kävimme katsastamassa elokuvan nimeltään Larry Crowne – uusi mahdollisuus. Herra Longfield oli valinnut ja varannut paikat leffaan etukäteen, joten minun tarvitsi vain käydä ostamassa karkkipussi sekä litran Pepsi max, ja suunnata kohti elokuvasalia.

2 Replies to “Salaattibaari”

  1. Aleksin viidennen kerroksen salaattibaari on mahtava ja olenkin ollut kummissani ettei vastaavia ole useampia. Lisäksi tuo sijainti ja paikan rauhallisuus ovat plussaa.

    1. Täysin samaa mieltä! Jos olisin rikas, perustaisin ihan oman salaattibaarin keskustaan, menestys olisi taattu! 🙂

Vastaa