HOMO!

Saimme isäni kautta liput Kansallisteatterin HOMO!-musikaaliin.

HOMO! on Pirkko Saision anarkistinen musiikkifarssi sekä kuumaverinen kantaatti ajasta, jolloin kirkko repesi, Suomi jakaantui kahtia ja homot lakkasivat olemasta kilttejä.

kuva: http://www.kansallisteatteri.fi/

Kansallisteatterin sivuilla kerrotaan esityksestä seuraavaa:

Veijo Teräs on naimisissa kansanedustaja Hellevi Teräksen kanssa. Perheen au-pairina toimii kadulta löytynyt Moritz, joka kerää aineistoa homoista ja heidän pariutumisriiteistään Hellevin poliittisiin tarkoituksiin. Mitä tapahtuu kun Moritz katoaa öisille matkoilleen ja törmää Tom of Finlandiin, vanhojen homojen veljeskuntaan ja muslimiin, joka on leikannut irti korvansa? Mitä tapahtuu, kun Veijo törmää menneisyytensä vänrikkiin, William Shakespeareen ja seitsemään kääpiöön? Ja mitä tapahtuu, kun Hellevin omatunto katoaa jäljettömiin ja ryhtyy esiintymään valeasussa ympäri Helsinkiä?

Esitys käsitteli mm. homojen ja muiden vähemmistön oikeuksia ja asemaa yhteiskunnassamme. Saisio oli osannut koota vaikean aiheen ympärille mukavan ja vitsikkään tarinan, joka eteni reilun kolmen tunnin esityksen aikana jouhevasti eteenpäin. Tosin esityksen loppu oli minulle hieman pettymys, johtuen suurelta osin siitä, että se oli hyvin sekava.

Sen enempää ei esityksestä varmaan tarvitse kertoa, jos vaikka teistä joku on sitä menossa lähiaikoina katsomaan. Täytyy kuitenkin mainita, että Munamiehenäkin tunnettu Riku Nieminen veti oman sivuroolinsa muiden näyttelijöiden tavoin todella hyvin.

Loppuun vielä asukuvaa kyseiseltä päivältä. Näytös oli arki-iltana, joten sen kummempia hienouksia en päälleni laittanut, sillä näytökseen kipitin suoraan töistä.

body: Gina Tricot, mekko: KappAhl, vyö: In wear, sukkikset: Lindex, kengät: Zebra

2 Replies to “HOMO!”

  1. Mekin kävimme katsomassa Homon ja esitys oli hyvä, tosin loppuhuipennuksesta olen samaa mieltä kanssasi.

    1. Hieman sekavaksi tosiaan meni se loppu. Ja ehkä esitys olisi voinut olla myös hieman lyhyempi, 3 h 15 min on pitkä aika.

Vastaa