Take a walk in the Skygarden..

Olen varmasti jo maininnut, että rakastan (okei tykkään tosi paljon) lampuista. Ei ole väliä onko kyseessä katto-, lattia-, pöytä- vai seinävalaisin, pääasia on, että se miellyttää omaa silmääni.

Eniten huokailuja ja ihastuksia tällä hetkellä aiheuttaa Marcel Wandersin Skygarden-valaisin.

SkygardenSkygardenValaisin esiteltiin maailmalle Milanossa vuonna 2007. Kattovalaisinta saa kultaisena, ruskeana, mustana sekä valkoisena. Kokoja löytyy kahta erilaista, joista pienemmän lampun koko on 60cm*30cm. Juuri tämä pienempi lamppu kiinnostaa minua.

Lampun suunnittelija on kertonut lampusta seuraavasti:

In my former house I had a fabulous antique decorated plaster ceiling. I called it my Skygarden, it always looked good even without me having green ingers or taking care of it very well. It didn’t need water or sun but would live only on the warm rays of the electrical light under it. I loved it so much that by the time I moved houses I could not leave it. I had to find a way to take it to my new home. I took my tools and stole it from the ceiling. This fabulous pieces of history is now secretly hidden in a minimalist architectural sphere in the hearth of my new home where I can enjoy it with friends. “If you tell no-one, I can share it with you”.

Jonakin päivänä kodissani komeilee kyseinen lamppu valkoisena. Ainoa ongelma on lampun hinta, hintalapussa oleva luku on noin 1500 euron paikkeilla. Tämä ei saa tosin olla este, sitä voisi kutsua vaikka hidasteeksi. Voitte olla varmoja, että jonain päivänä teen postauksen kyseistä lampusta roikkumassa espoolaisessa kodissa.

Skygarden

Skygarden

4 Replies to “Take a walk in the Skygarden..”

  1. Tämä on myös mun lempparivalaisin! Näin sen muutama vuosi sitten kaupan ikkunassa ja ihastuin täysin… paitsi juuri siihen hintalappuun 😉

    1. Mä en ole vielä nähnyt valaisinta livenä.. Se on tosin varmaan ihan hyvä, koska silloin voisi Visa vingahtaa. 😉 Törmäsitkö lamppuun jossain päin Suomea?

  2. Itseasiassa törmäsin siihen Wienissä ja se on kyllä aivan upea livenä!

    1. No voi.. Ajattelin, että juoksen heti katsomaan sitä, jos Helsingissä olet siihen törmännyt. Wieniin en ihan niin nopeasti pääse. 🙂

Vastaa