Sapadere-kanjoni – keidas keskellä Taurus-vuorta

Jos voisin suositella Alanyaan matkaaville yhtä retkikohdetta, olisi se ehdottomasti Sapaderen kanjoni.

En itse pidä kovin paljoa turistilaumoista, turistikrääsästä ja yleisistä uimarannoista. Loman aikana tahdon enemmänkin tutustua paikalliseen luontoon ja nähtävyyksiin mahdollisimman paljon. Olin tehnyt matkaa varten vain hieman taustatutkimusta, ja retken Sapaderen kanjoniin halusin ehdottomasti tehdä.

Sapaderen kylään on Alanyasta noin 50 kilometrin matka. Jo pelkkä matka kanjonille on upea, vuoristomaisemat ovat henkeäsalpaavat ja korvat menevät lukkoon kun bussi viilettää aina vain ylemmäs ja ylemmäs.

Sapaderen kanjoni oli pitkään vain paikallisten tiedossa. Vasta vuosien 2007 ja 2008 aikana kanjoniin rakennettiin puinen polku, joka kulkee vuoristojoen päällä. Matkaa kanjonin perälle on vain reilut 500 metriä. Matka ei tosin taitu kovin nopeasti, sillä maisemat ovat niin upeita. Kameraan tarttui retken aikana huimasti kuvia.

Löysin netistä kivan saitin, jossa voi kurkistaa Alanyan helmiin panoraamakuvien avulla. Linkin takaa voit kävellä Sapaderen kanjonissa ja ihailla upeita maisemia kotisohvalla sateen piiskatessa ikkunaan.

Vastaa