Hamam

Turkin reissun ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänä suuntasimme äitini kanssa periturkkilaiseen hamamiin. Tarkoituksena oli saada iho kuorittua, jotta ruskettuisimme paremmin ja tasaisemmin reissun aikana.

Hamam on Lähi-idän alueelta lähtöisin oleva höyrysauna. Nykyään se tunnetaan paremmin nimellä turkkilainen sauna.

Olimme varanneet 100 minuutin hoitosarjan, joka alkoi turkkilaisella höyrysaunalla, josta suuntasimme viileään uima-altaaseen. Uima-altaalla uimaskelun jälkeen meidät siirrettiin porealtaaseen, jossa rupattelimme lämpimässä vedessa tovin jos toisenkin.

Porealtaan jälkeen alkoi sitten jännät paikat. Kaksi turkkilaista miestä johdattivat meidät hamam-huoneeseen, jossa oli keskellä huonetta suuri marmorinen koroke ja reunoilla hanoja, joista pulppusi kuumaa vettä marmorisiin altaisiin.

Ensin miehet – jotka tunnetaan myös nimellä Tellak – viskelivät päällemme kuumaa vettä, jonka jälkeen ihomme kuorittiin joka paikasta karhealla hanskalla. Kuorinnan jälkeen saimme yllemme jälleen kuumaa vettä ja sen jälkeen miehet taikoivat päällemme kamalan kasan saippuavaahtoa. Vaahdon alle miehet sitten tunkivat kätensä ja kävivät kroppamme kokonaan läpi hieroen ensin selkäpuolen ja sen jälkeen vatsapuolen. Täytyy tunnustaa, että kaltaiselleni siveyden sipulille tuntemattoman miehen karvaiset kädet kropallani oli aika jännä kokemus.

kuva: http://www.bluestarhotel.com/

Täytyy vielä tarkentaa, että vaikka huonetta kutsutaan turkkilaiseksi saunaksi, ei siellä ole erityisen kuuma. Lähinnä vain todella kosteaa ja lämmintä.

Kun vaahto oli lopulta saatu joka paikasta pois, miehet vielä kuivasivat meidät pyyhkeillä ja kietoivat pyyhkeet ympärillemme. Tiukasti pyyhkeisiin kääriytyneinä meidät ohjattiin rentoutushuoneeseen, jossa möllöttelimme hetken ennen kuin hierojanaiset hakivat meidät hoitosarjan seuraavaan vaiheeseen.

Hierojanaiset aloittivat kokovartalohieronnan selkäpuolelta. Hieronta tehtiin hierontaöljyjä käyttäen. Kun koko takapuoli – enkä tarkoita nyt peppua – oli käyty läpi, tehtiin sama setti etupuolelle. Naamaan törkättiin myös savinaamio ja myös naama hierottiin perusteellisesti läpi.

Ja siinä se sitten oli, 100 minuuttia ja 35 euroa. Ei todellakaan hinnalla pilattu. Kun lähdimme spasta, varasin minä vielä toisen hoidon loman viimeiselle päivälle. Äitini varasi lisäksi neljän kerran hoitosarjan olkapäävaivojensa takia.

Vastaa